Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Ik ga naar school, deel 6

18 april
x
Wat is dit?

Wat gaat het toch snel, zeg. Afgelopen maandag had ik alweer mijn een na laatste schooldag op de Dokter Snuffel Academie!

Druk

De afgelopen weken heb ik alleen maar aan de lijn mogen wandelen vanwege mijn blessure, dus ik barstte van de energie. Mijn vrouwtje had mij daarom vast thuis laten wandelen, omdat ik op minder bekende plekken vaak druk ben aan de lijn. Bij binnenkomst begon ik net als altijd weer te klieren met het kleed dat mijn vrouwtje neerlegde. Waar ik de andere keren bijna niet meer reageerde als de andere hondjes binnen kwamen, werd ik nu wel druk en kon mijn rust niet vinden.
Na wat gedoe van mijn kant ging ik toch wel liggen.

Ander programma

Vandaag zou er iemand iets komen vertellen over gezonde voeding voor de hond. Helaas was deze mevrouw wegens privéomstandigheden verhinderd. Superjammer, maar daardoor was er veel meer ruimte ontstaan voor vragen en het bespreken van dingen waar de baasjes tegen aan liepen. Want de opdrachten zijn best pittig hoor. Ook werd er besproken wat nu verder de bedoeling is. Namelijk stage lopen! 10 uur meekijken met een ander team en 40 uur oefenen met de hond op de plek die past bij de hond en jou als team. Nou hebben mijn vrouwtje en ik op haar werk natuurlijk al veel geoefend. Ik heb allang de uren gemaakt.  Maar we gaan ook samen op een andere locatie op haar werk oefenen en bij een vriendin van mijn vrouwtje die een hele lieve pleegzoon heeft. Want dat zijn nieuwe situaties die respectievelijk nieuw en druk zijn en individueel in een andere leefomgeving.

Zijn we er klaar voor?

Toen kwam de vraag of we er klaar voor zijn. Mijn vrouwtje zei ja en nee. Ja, want binnen het werk vind ik het heel leuk, maar ook wel nee, omdat ik nog zo jong ben (17 maanden) en nog niet zo stabiel. Werken aan de basis en wellicht nog wat trainingen is dan ook wel nodig. Ik doe graag mijn eigen ding, maar dat is natuurlijk niet altijd heel handig.

Toen moesten de baasjes hun verkooppraatje houden en ging Mandy ons allemaal moeilijke vragen stellen zoals “maar honden zijn toch niet hygiënisch”, of “ik kan toch ook een vrijwilliger inhuren want dat is gratis”. Wat stout van Mandy, maar ook leerzaam, want die vragen kun je wel krijgen als je ergens naar binnen stapt.
Gelukkig gaf ze heel veel tips op wat je kunt antwoorden, zoals “het is wetenschappelijk bewezen dat aaien endorfines vrij maakt bij een mens”of “dat we een opleiding hebben gevolgd met een intake en test via Dokter Snuffel en dat wij Europees gecertificeerd zijn”. Nou, dat klinkt stoer toch en heel professioneel.

Oefenen

Voor de volgende keer moeten het portfolio en de laatste opdrachten af zijn. Als dat allemaal goed is, krijgen we een certificaat. En als we dan alle stages hebben gelopen en samen besluiten er klaar voor te zijn, mogen we examen aanvragen en krijgen we ons diploma! Oh, en weet je wat we de laatste dag gaan doen? Spelen op het strand vlakbij.

Na de lunch gingen we om de beurt met Mandy een activiteit doen die we hadden voorbereid. Wat ik heel leuk vind is voertjes zoeken in een cupcakevorm met balletjes erop. Dat hebben we op het werk vaak geoefend. Nu mocht ik dat met Mandy doen. Leuk! Maar… het was buiten op het gras. Tja, en gras en ik… Nou ja, dan weet je het wel. Ik was druk aan het graven en trekken aan het gras terwijl ik eigenlijk met Mandy bezig moest zijn. Uiteindelijk is het toch wel gelukt. Spelletjes op het gras is dus nog even een uitdaging, maar hopelijk wordt dat wat minder met de voedingssupplementen die ik gebruik.

Tijd om naar huis te gaan en ons voor te bereiden op de laatste les.

Spannend hoor, dat het einde nu in zicht komt. Lezen jullie weer mee hoe mijn laatste les zal zijn?
Tot de volgende keer, poot van Guus

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Guus mocht de Kong Goodie Ribbon testen Geef koekje! x

Guus mocht de Kong Goodie Ribbon testen

16 juli Door: Goldendoodle Guus

Het is altijd leuk om een berichtje te krijgen dat je iets mag uittesten. Ik kreeg de Kong Goodie Ribbon opgestuurd en mocht deze testen samen met mijn vrouwtje. ...

Lees het hele artikel
Guus ging op vakantie in coronatijd Geef koekje! x

Guus ging op vakantie in coronatijd

23 juni Door: Goldendoodle Guus

Elk jaar gaan mijn baasjes en ik 3 weken op vakantie in juni. Varen met de boot door Friesland en de Wadden. Lekker rustig zo vlak voor de zomervakanties, ...

Lees het hele artikel
Guus stelt 9 vragen aan het baasje van hulphond Tynke Geef koekje! x

Guus stelt 9 vragen aan het baasje van hulphond Tynke

11 mei Door: Goldendoodle Guus

Samen met mijn vrouwtje ben ik dagelijks op Instagram te vinden. Natuurlijk wil ik graag zien wat mijn vriendjes allemaal doen, mijn verloofde LadyRebel in de gaten houden maar ...

Lees het hele artikel
Guus versus vuurwerk 1-0 Geef koekje! x

Guus versus vuurwerk 1-0

3 januari Door: Goldendoodle Guus

Zoals elk jaar eindigt de laatste dag van het jaar met vuurwerk. Dat blijft toch wel een dingetje. Onverwachts harde knallen zomaar ergens vandaan. Ik vind het maar niks. ...

Lees het hele artikel