Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Hondenetiquette

12 August
x
Wat is dit?

Hondenetiquette? Ja, het bestaat en ik denk dat het belangrijk is dat zoveel mogelijk hondeneigenaren ze kennen, maar vooral ook toepassen. Regelmatig kom ik mede-hondeneigenaren tegen die zich er niets van aantrekken waardoor vervelende situaties ontstaan.

Welke hondenetiquette vind ik het belangrijkste?

Je hond aanlijnen

Voor een hond is het heerlijk om los te kunnen lopen en lekker rond te kunnen rennen. Helaas is dit niet overal mogelijk of gewenst. Mensen die geen hond hebben vinden het vaak vervelend als een loslopende hond op ze afkomt. Ook mensen die hun hond hebben aangelijnd doen dit niet zonder reden. De aangelijnde hond kan onbekende honden niet leuk vinden, ziek of net geopereerd zijn waardoor het niet prettig is als er een andere hond op ze afgerend komt. Ook kan het zo zijn dat de aangelijnde hond in training is.
‘Maar mijn hond doet niks’, is een reactie die vaak gegeven wordt. Dat is fijn, maar dat weet die ander niet, waardoor de schrik er vaak al in zit.

Heb je je hond los en zie je een aangelijnde hond aankomen? Lijn jou hond ook even aan. Kleine moeite, maar je krijgt er dankbaarheid voor terug.

Mag mijn hond bij jouw hond snuffelen?

Wanneer je je hond hebt aangelijnd en je komt een andere aangelijnde hond tegen, laat je hond dan niet zomaar op de andere hond aflopen. Vraag even aan het baasje of het goed is, want er kan een reden zijn dat de andere hond niet bij jou hond mag snuffelen.

Hondenpoep

Ik vond hondenpoep op straat altijd al vies. Maar sinds ik zelf een hond heb, ben ik me nog meer bewust van het feit dat het vies is om het te laten liggen. Andere honden snuffelen eraan, sommige eten het zelfs op. Of je hond gaat er in staan. Het is een kleine moeite om het op te ruimen.

Spelende honden

Niets mooier dan honden die lekker met elkaar kunnen spelen. Maar soms wordt het spel te ruw waardoor er een gevaarlijke situatie kan ontstaan. Grijp dan in. Je kent de lichaamstaal van de andere hond misschien niet, maar als het baasje van de andere hond aangeeft dat het geen spel meer is, respecteer dit dan ook.

Geel lintje

Zie je een hond lopen die een geel lintje aan zijn riem heeft? Benader de hond dan niet en laat je hond ook niet naar die hond toegaan. Het gele lintje geeft aan dat deze hond ruimte nodig heeft om wat voor reden dan ook.

Als we als hondeneigenaren deze regels respecteren en toepassen, zal dit fijne wandelingen opleveren. Voor zowel de honden, hun eigenaren, maar ook voor mensen zonder hond die ontspannen willen wandelen.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Tommy

Review: DogSuppy-supplement tegen jeuk Geef koekje! x

Review: DogSuppy-supplement tegen jeuk

3 January Door: Tommy

Tommy mocht voor The Dog Pen de supplementen van DogSuppy testen! Daar waren we heel blij mee, want het ging niet zo goed met Tommy. Hij had al 2,5 ...

Lees het hele artikel
Je hond leren loslopen Geef koekje! x

Je hond leren loslopen

6 April Door: Tommy

Hoe leer ik mijn hond loslopen? Deze vraag zie ik vaak voorbij komen op internet. De antwoorden die vaak gegeven worden: direct als pup mee beginnen. Je hond leren ...

Lees het hele artikel
De zoektocht naar het juiste voer Geef koekje! x

De zoektocht naar het juiste voer

13 December Door: Tommy

De zoektocht naar het juiste hondenvoer is niet altijd makkelijk. Lees maar mee hoe de zoektocht naar het juiste voer voor Tommy is verlopen en bij welk voer ze ...

Lees het hele artikel
Review Flamingo Krems hondenmand Geef koekje! x

Review Flamingo Krems hondenmand

28 October Door: Tommy

Tommy mocht de donkergrijze Krems hondenmand rechthoek van Flamingo testen! Dat komt precies goed uit, nu Tommy het in de nacht koud heeft in zijn mandje. Deze zachte fluffy ...

Lees het hele artikel