Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Hoe help jij jouw hond de warme dagen door

17 July
x
Wat is dit?

Zo veel warmte zijn we in Nederland eigenlijk niet gewend. Waarschijnlijk weet je wel dat honden veel minder goed tegen de warmte kunnen dan mensen. Hoe help jij jouw hond op deze warme dagen nu gezond en koel de dag door? In dit artikel deelden we al 4 producten die helpen jouw hond koel te houden.

Rustig aan

Op Facebook zien we al een bericht voorbij komen met de titel: ‘Hond sterft plotseling na volledig normale wandeling’, in dit artikel gaat het om een hond in Engeland. In Engeland is het momenteel ook erg warm. De 5-jarige hond overleed na een wandeling door een zonnesteek. Ook wanneer je alleen maar wandelt kan het voor een hond te warm worden. Zorg dus dat je met dit warme weer rustig aan doet met jouw hond. In de ochtend wanneer het nog koel is en in de avond kun je gaan wandelen met jouw hond of zwemmen. Pas op voor al te grote inspanning en op het heetst van de dag gewoon rustig slapen in de schaduw.

Tips van onze hondenbloggers

We hebben onze bloggers gevraagd hoe zij de dag nu doorkomen met deze hitte en of ze misschien nog tips hebben.

Jolie & Jaeda

Buiten staat een schelp met water maar ze liggen met deze extremere warmte liever binnen. Na de wandeling (4 x per dag de straat even op en af) een kwartiertje de koelhalsband om en dat was het eigenlijk.

Naast slapen, badderen en de koelhalsband, lusten Jolie & Jaeda ook zo af en toe wel een ijsje

Nacho & Chester

Nacho en Chester koelen ook het liefste af in hun privézwembad. Ze gaan op het heetst van de dag geen lange wandelingen maken, maar lekker pootje baden in het water.

Guus

Als ik vrij ben in bad. Als hij mee gaat werken dan eerst lekker lopen. Dan is het vroeg en nog koel. Overdag alleen buiten om te plassen. Pas laat op de avond weer lopen. Tussendoor binnen want dat is toch iets koeler als buiten.

Sennah

Als ik thuis ben zet ik de parasol op in de tuin voor een schaduw plek op t gras. Onder onze tuinset ligt Sennah ook graag, vooral op zo’n ochtend als vandaag. Dan zijn de tegels vochtig. Alleen moet ik wel de stoelen wegschuiven, anders past hij er niet onder Op de dagen dat ik moet werken en Sennah in zijn bench zit laat ik de rolgordijnen voor het raam dicht. Zo schijnt de zon niet direct naar binnen en blijft het wat koeler. *zon staat ’s ochtends op het keuken raam en vanaf 13u volledig op het achter raam*. Oh en Sennah heeft net zo’n badje als Guus! Alleen gebruik Sennah het niet voor het zwemmen/pootje baden. Hij gebruikt hem als waterbak om uit te drinken..

Tips van onze Instagram volgers

Ook op Instagram hebben we gevraagd hoe de Instagram honden de dag doorkomen met deze enorme warmte.

Wiske

We wandelen ’s ochtends vroeg en laat in de avond lang. Overdag laten we Wiske heel rustig aan doen, lekker liggen op de koelmat en als hersenwerkje haar KVV bevroren in de Kong. Je kunt Wiske ook volgen via Instagram.

Inmiddels is Wiske ook blogger geworden bij The Dog Pen, hier is Wiske’s pagina.

Wat doen jij en jouw hond tijdens deze warme dagen? Deel jouw verhaal met foto (vinden we leuk!) in de comments 🙂

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!) Geef koekje! x

Anido vakbeurs: interessante producten (+ sneak preview!)

2 February Door: Redactie

Afgelopen 25 en 26 februari vond in de Kortrijk Xpo (België) de ANIDO plaats: een vakbeurs voor de markt van huisdierverzorging. Hier treffen dierenspeciaalzaken en winkels met een dierenafdeling ...

Lees het hele artikel
🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje! Geef koekje! x

🎶Baby, It's Dark Outside 🎶 Tijd voor een hondenlampje!

9 January Door: Redactie

Sinds de Winterwende van afgelopen 22 december worden de dagen langzaam, heel langzaam, steeds weer wat langer en de nachten weer wat korter. Maar het is nog steeds flink ...

Lees het hele artikel
Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw! Geef koekje! x

Vuurwerkangst? Tips om stress te verminderen tijdens Oud en Nieuw!

13 December Door: Redactie

Vind jouw trouwe metgezel de feestdagen spannend? Dat is helemaal niet gek. De laatste dagen van het jaar zijn immers gevuld met allerlei verschillende prikkels voor honden. Niet alleen ...

Lees het hele artikel
Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs Geef koekje! x

Getest: handgemaakte leren tuigjes van Meola Leather Dogs

7 November Door: Redactie

Onze hondenbloggers delen graag hun ervaring graag met je! Zo kun je op The Dog Pen alles lezen over de belevenissen van de hond(en) van de verschillende bloggers. Daarnaast ...

Lees het hele artikel