Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Hallo herfst!

11 November
x
Wat is dit?

Hét seizoen voor lange wandelingen; ontspanning voor baasje en hond. Lekker lang door het bos struinen, rennen door bladeren, spelen met afgebroken takken en snuffelen aan alles wat los en vast zit. Het is herfst!

In deze blog nemen we je mee tijdens onze favo herfstactiviteit, do’s and dont’s in het bos en vertellen we wat in onze ogen het grootste misverstand over de Franse Bulldog is.

Jolie en Jaeda in het bos

Wandelen

Je raad het al: onze favo herfstactiviteit is een lange wandeling door het bos. Wij hebben het geluk om een heerlijk rustig bos op 10 minuten loopafstand te hebben en zijn hier dan ook meer dan eens per week te vinden. Even niet aan de lijn maar lekker los 1,5 á 2 uur wandelen, snuffelen en spelen.

Jolie in het bos

De weg naar het bos weten de dames blind te vinden en eenmaal aangekomen doen ze ieder hun ding maar blijven bij elkaar in de buurt. Jolie op zoek naar stokken, helemaal in haar eigen wereld, en Jaeda besnuffelt elke vierkante centimeter uitvoerig en checkt zo nu en dan of ik er nog ben. Af en toe trekken ze samen een sprintje om vervolgens weer verder te gaan met hun eigen gewoontes. Zo sta ik wel eens 10 minuten op dezelfde plek te wachten tot de dames hun weg vervolgen, maar ook dat is ontspanning, even helemaal niets en gewoon genieten!

Jaeda in het bos

Do: snuffeltijd

Waarom is snuffelen zo belangrijk?

Het geeft de hond informatie over een prikkel
Het geeft hem een mentale uitdaging
Het werkt stressverlagend
Het geeft hem meer controle en een meer voorspelbare omgeving

Snuffeltijd in het bos

Voor honden is informatie cruciaal. Informatie over prikkels en wat die doen of gedaan hebben. Ruiken en snuffelen is voor de hond de belangrijkste manier om informatie te verzamelen over zijn omgeving. En die informatie bepaalt voor een deel zijn gedrag.
Als eigenaren ontnemen we onze hond vaak de kans om die informatie op te doen. Omdat we snel ergens moeten zijn en dus de tijd niet hebben om te blijven staan. Of omdat we vinden dat de hond niet mag snuffelen “omdat hij dan de leiding heeft”. Of gewoon. Omdat we het irritant vinden. We laten de hond “volgen”, lokken hem mee of in het slechtste geval trekken we hem mee.

Je kunt als eigenaar de keuze maken om je hond tijdens een wandeling wat vaker informatie te laten verzamelen. Probeer zeker een wandeling per dag de controle terug te geven aan de hond.

Bron ‘snuffeltijd’: Monique Bladder; Kijk eens naar je hond

Don’ts: eikels, kastanjes en paddenstoelen

Bij de herfst horen eikels en kastanjes. Leuk voor kinderen om mee te knutselen of spelen, maar voor honden wat minder plezierig. Zij kunnen hier buikpijn en diarree van krijgen of gaan braken. Bij het eten van grote aantallen kan je hond zelfs doodziek worden.

Jolie en Jaeda

Ook paddenstoelen zijn in overvloed te vinden tijdens de herfst. Deze zijn gevaarlijk voor je hond als die er een hapje van wilt nemen. Het is moeilijk te herkennen welke paddenstoelen giftig zijn en welke niet. Houd je hond daarom tijdens het uitlaten in de gaten en laat hem geen paddenstoelen eten.

Bron ‘eikels, kastanjes en paddenstoelen’: Lifestyle for pets

De Franse Bulldog lui?

Natuurlijk wandelen wij niet elke dag een wandeling van 1,5 á 2 uur en hebben wij ook luie dagen. Buiten in het zonnetje genieten van een snackje of samen snurken. Op 4 korte rondes per dag na even helemaal niks, moet kunnen!

Franse Bulldog lui?

Maar helaas zijn er mensen (waaronder bullenbaasjes) die de Franse Bulldog als lui bestempelen. Ook op verschillende ‘informatieve’ internetsites staat de Franse Bulldog gekenmerkt als “perfecte hond voor op een appartement” wegens de “weinig beweging die ze nodig hebben” en als “bankhang-hond” etc. Dit is voor ons het grootste misverstand ever en daar zetten wij een flinke streep doorheen! Je hond is zo lui als je hem zelf maakt, en wij kiezen duidelijk voor een andere weg. Zo lang het kan, wil ik de dames actief en dus fit houden!

Franse Bulldog actief en fit

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Jolie & Jaeda

Jolie en Jaeda testen de Kong Biscuit Ball! Geef koekje! x

Jolie en Jaeda testen de Kong Biscuit Ball!

18 July Door: Jolie & Jaeda

Wij kregen de Kong Biscuit Ball en mochten deze testen. Lezen jullie mee?  Om te beginnen even wat praktische info. Wij kregen maat Large, geschikt voor honden tussen de ...

Lees het hele artikel
Grasaren en grassprieten: opgepast! Geef koekje! x

Grasaren en grassprieten: opgepast!

30 June Door: Jolie & Jaeda

Wij wandelen de komende weken zoveel mogelijk in onze woonwijk ipv door de natuur. Waarom? Dat schrijven we in deze blog! Histiocytoom, splinter of grasaar? Niet alleen in het ...

Lees het hele artikel
Jolie en Jaeda blikken terug op 2019! Geef koekje! x

Jolie en Jaeda blikken terug op 2019!

6 January Door: Jolie & Jaeda

Jolie en Jaeda blikken terug op 2019 en vertellen hun goede voornemens voor 2020! Wij startten afgelopen jaar vol spanning! Rond 2 januari zou ons mensen zusje ter wereld ...

Lees het hele artikel
Jolie en Jaeda vieren Dierendag! Geef koekje! x

Jolie en Jaeda vieren Dierendag!

4 October Door: Jolie & Jaeda

Ook dit jaar een Dierendag Plog! Nu Jolie en Jaeda de aandacht moeten delen met hun zusje, mogen ze zeker op Dierendag niet vergeten worden💗 We beginnen de ...

Lees het hele artikel