Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Guus volgde een workshop van Marielle Vrijvogel

3 oktober
x
Wat is dit?

Naar Zeewolde

Zaterdag ging ik met mijn vrouwtje mee naar Zeewolde.
Ik hoopte dat we daar naar het strand gingen, maar nee, we gingen naar de locatie van Dokter Snuffel.
Mijn vrouwtje had zich opgegeven voor een workshop van Marielle Vrijvogel. Zij is een hondentolk.
Geen idee wat dat nu was, maar ik wilde wel mee.

Stuiterbal

Ik moest eerst even in de auto wachten, en toen ik eruit mocht, werd ik helemaal stuiter, want jee waar was ik nu dan weer? Allemaal onbekende mensen en nog drie honden. We moesten in een kring gaan zitten, nou ik trok mijn vrouwtje steeds van haar stoel, dus we gingen iets verder van de groep af zitten.

Genoeg te vertellen

Marielle ging in gesprek met de andere 3 honden en met mij en ze vertaalde wat wij vertelden aan hun baasjes.
Ik kreeg tussendoor even een snuffelmat en later wat voertjes in het gras om te zoeken zodat ik wat afgeleid was. Ik had namelijk geen rust in mijn billen en werd onrustig. Marielle heb ik van alles verteld. Ze vertelde namens mij dat ik het meegaan naar mijn vrouwtjes werk heel leuk vind, maar moeite heb om alle energieën die daar zijn weer los te laten en blijkbaar mijn vrouwtje ook. Zij moet dus leren dat ze die beter gaat afschermen waardoor ik minder mijn best hoef te doen om haar te helpen, zodat we het beiden alle energieën beter kunnen laten afvloeien. Pff, dat klinkt best ingewikkeld. Mijn vrouwtje moet dus op zoek hoe ze dat moet doen.

Guus bij de hondentolk

Ook vertelde ik dat ik kinderen zo leuk vind. Nou, dat wist mij vrouwtje al wel, want ik wil altijd naar kinderen toe. Ik vind de nichtjes van mijn vrouwtje heel leuk en de pleegzoon die 1 weekend in de maand komt ook. Vooral die kleintjes vind ik heel leuk, maar de meeste kinderen vinden het eng, want heel veel kinderen zijn bang voor honden. Dat snap ik echt niet. Ik ben toch heel leuk?

De combinatie werken met kinderen en autisme zag ze mij wel doen in de toekomst. Nou, wie weet.
Mijn vrouwtje wil wel heel graag volgend jaar een cursus met mij gaan volgen bij Dokter Snuffel.

Wat meer rust

Ook vertelde ik aan Marielle dat ik blij ben dat mijn vrouwtje de lessen bij de hondenschool heeft opgezegd. Ik ervaar daar zoveel stress van en vind in een groep werken niet zo leuk. Als we aankomen lopen en ik zie al die andere honden wachtend op hun les, word ik zo hyper en druk dat ik al gespannen de les inga. Waarom ik daar last van heb, dat heb ik haar niet verteld. Marielle vertelde later dat een groepsles ook niet altijd werkt voor een hond en dat je je hond heel veel kan leren zonder daarvoor naar school te gaan.

Nieuwe stap

Mijn vrouwtje vertelde dat ze contact heeft gehad met een hondencoach voor onder andere mijn gedrag aan de lijn met andere honden. Dat vond Marielle heel verstandig. Binnenkort gaan we daar mee starten en ik hoef dus lekker niet meer naar school. Marielle gaf aan dat speurwerk wel wat is voor mij. Nou, mijn neus werkt prima. Ook vertelde ze dat ik een hele leuke hond ben, ja duh, natuurlijk ben ik leuk, en dat mijn baasjes nog veel in mij moeten investeren, maar dat ik daarna nog leuker word.

Opdracht voor de baasjes

Het vrouwtje en de andere drie cursisten kregen wat oefeningen die je zittend of staand kan doen. Een soort tai chi. Of te wel: belangrijk om te aarden en even rust te krijgen in het hoofd. Contact maken met de aarde door middel van je voeten stevig op de grond en het voelen van de energie tussen je handen en tussen je handen met de aarde. Mijn vrouwtje moet wat meer Zen worden. Nou, dat is een uitdaging, aangezien zij altijd druk is in haar hoofd en ik die drukte natuurlijk ook voel.

Kortom: aan het werk.
Meer rust in het hoofd, afsluiten voor alle energieën, even geen groepslessen maar individueel aan de slag en hopelijk kunnen we volgend jaar een cursus volgen bij Dokter Snuffel.

Poot Guus

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Ik ga naar school, deel 4 Geef koekje! x

Ik ga naar school, deel 4

21 maart Door: Goldendoodle Guus

Afgelopen week was al weer mijn 4e schooldag op de Dokter Snuffel Academie. Dit keer zonder storm, maar alles behalve lenteachtig. Bijpraten Voor de les begon liepen mijn vrouwtje ...

Lees het hele artikel
Ik ga naar school, deel 3 Geef koekje! x

Ik ga naar school, deel 3

11 maart Door: Goldendoodle Guus

Het is alweer even geleden maar afgelopen maandag was mijn derde schooldag op de Dokter Snuffel Academie. Hier en hier kun je lezen hoe de vorige lesdagen waren. Na een ...

Lees het hele artikel
Zelfbeheersing en zelfvertrouwen, les 5 Geef koekje! x

Zelfbeheersing en zelfvertrouwen, les 5

3 maart Door: Goldendoodle Guus

Afgelopen dinsdag was het alweer de laatste les van de cursus Zelfbeheersing en Zelfvertrouwen. We gingen deze laatste les weer binnen trainen. Overloaded Nou, het kleedje werd weer neergelegd, ...

Lees het hele artikel
Zelfbeheersing en zelfvertrouwen, les 4 Geef koekje! x

Zelfbeheersing en zelfvertrouwen, les 4

21 februari Door: Goldendoodle Guus

Wat gaat een week toch snel. Al weer les 4 van mijn cursus op dinsdagavond. Lees hier over les 1, les 2 en les 3. Valse start Ook deze ...

Lees het hele artikel