Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Guus volgde een workshop van Marielle Vrijvogel

3 October
x
Wat is dit?

Naar Zeewolde

Zaterdag ging ik met mijn vrouwtje mee naar Zeewolde.
Ik hoopte dat we daar naar het strand gingen, maar nee, we gingen naar de locatie van Dokter Snuffel.
Mijn vrouwtje had zich opgegeven voor een workshop van Marielle Vrijvogel. Zij is een hondentolk.
Geen idee wat dat nu was, maar ik wilde wel mee.

Stuiterbal

Ik moest eerst even in de auto wachten, en toen ik eruit mocht, werd ik helemaal stuiter, want jee waar was ik nu dan weer? Allemaal onbekende mensen en nog drie honden. We moesten in een kring gaan zitten, nou ik trok mijn vrouwtje steeds van haar stoel, dus we gingen iets verder van de groep af zitten.

Genoeg te vertellen

Marielle ging in gesprek met de andere 3 honden en met mij en ze vertaalde wat wij vertelden aan hun baasjes.
Ik kreeg tussendoor even een snuffelmat en later wat voertjes in het gras om te zoeken zodat ik wat afgeleid was. Ik had namelijk geen rust in mijn billen en werd onrustig. Marielle heb ik van alles verteld. Ze vertelde namens mij dat ik het meegaan naar mijn vrouwtjes werk heel leuk vind, maar moeite heb om alle energieën die daar zijn weer los te laten en blijkbaar mijn vrouwtje ook. Zij moet dus leren dat ze die beter gaat afschermen waardoor ik minder mijn best hoef te doen om haar te helpen, zodat we het beiden alle energieën beter kunnen laten afvloeien. Pff, dat klinkt best ingewikkeld. Mijn vrouwtje moet dus op zoek hoe ze dat moet doen.

Guus bij de hondentolk

Ook vertelde ik dat ik kinderen zo leuk vind. Nou, dat wist mij vrouwtje al wel, want ik wil altijd naar kinderen toe. Ik vind de nichtjes van mijn vrouwtje heel leuk en de pleegzoon die 1 weekend in de maand komt ook. Vooral die kleintjes vind ik heel leuk, maar de meeste kinderen vinden het eng, want heel veel kinderen zijn bang voor honden. Dat snap ik echt niet. Ik ben toch heel leuk?

De combinatie werken met kinderen en autisme zag ze mij wel doen in de toekomst. Nou, wie weet.
Mijn vrouwtje wil wel heel graag volgend jaar een cursus met mij gaan volgen bij Dokter Snuffel.

Wat meer rust

Ook vertelde ik aan Marielle dat ik blij ben dat mijn vrouwtje de lessen bij de hondenschool heeft opgezegd. Ik ervaar daar zoveel stress van en vind in een groep werken niet zo leuk. Als we aankomen lopen en ik zie al die andere honden wachtend op hun les, word ik zo hyper en druk dat ik al gespannen de les inga. Waarom ik daar last van heb, dat heb ik haar niet verteld. Marielle vertelde later dat een groepsles ook niet altijd werkt voor een hond en dat je je hond heel veel kan leren zonder daarvoor naar school te gaan.

Nieuwe stap

Mijn vrouwtje vertelde dat ze contact heeft gehad met een hondencoach voor onder andere mijn gedrag aan de lijn met andere honden. Dat vond Marielle heel verstandig. Binnenkort gaan we daar mee starten en ik hoef dus lekker niet meer naar school. Marielle gaf aan dat speurwerk wel wat is voor mij. Nou, mijn neus werkt prima. Ook vertelde ze dat ik een hele leuke hond ben, ja duh, natuurlijk ben ik leuk, en dat mijn baasjes nog veel in mij moeten investeren, maar dat ik daarna nog leuker word.

Opdracht voor de baasjes

Het vrouwtje en de andere drie cursisten kregen wat oefeningen die je zittend of staand kan doen. Een soort tai chi. Of te wel: belangrijk om te aarden en even rust te krijgen in het hoofd. Contact maken met de aarde door middel van je voeten stevig op de grond en het voelen van de energie tussen je handen en tussen je handen met de aarde. Mijn vrouwtje moet wat meer Zen worden. Nou, dat is een uitdaging, aangezien zij altijd druk is in haar hoofd en ik die drukte natuurlijk ook voel.

Kortom: aan het werk.
Meer rust in het hoofd, afsluiten voor alle energieën, even geen groepslessen maar individueel aan de slag en hopelijk kunnen we volgend jaar een cursus volgen bij Dokter Snuffel.

Poot Guus

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Goldendoodle Guus

Voor het eerst logeren Geef koekje! x

Voor het eerst logeren

17 October Door: Goldendoodle Guus

Sinds ik bij mijn baasjes woon (alweer bijna 6 jaar) zijn we nog nooit zonder elkaar weggeweest. Elke vakantie ben ik mee geweest en mijn baasjes zijn zelden een ...

Lees het hele artikel
Guus houdt niet van vuurwerk Geef koekje! x

Guus houdt niet van vuurwerk

18 December Door: Goldendoodle Guus

Geen groter veel besproken onderwerp onder huisdieren eigenaren is vuurwerk. You love it or hate it. Nou ik zit er precies tussenin. Ergens een knalletje in de verte doet ...

Lees het hele artikel
Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event Geef koekje! x

Met een prikkelgevoelige hond naar Animal Event

16 May Door: Goldendoodle Guus

Degenen die mij kennen en mij al even volgen zullen zich nu wel achter hun oren krabben. ”Huh Guus, jij bent toch een prikkelgevoelige hond? Dan ga je toch ...

Lees het hele artikel
Guus zijn vrouwtje is vegan Geef koekje! x

Guus zijn vrouwtje is vegan

17 March Door: Goldendoodle Guus

Tijd voor een nieuw blog waarbij ik mijn vrouwtje maar weer eens aan het woord laat. Ze wil graag wat vertellen over vegan zijn met een hond in huis. ...

Lees het hele artikel