Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Een zusje voor Jolie en Jaeda!

16 May
x
Wat is dit?

Het zal jullie niet ontgaan zijn. Begin dit jaar hebben wij er een zusje bij gekregen! Na 4 maanden maken we de balans op; wat vinden we er nu eigenlijk van?! Ook delen we onze do’s en don’ts tijdens de zwangerschap en daarna. Je hond(en) aan een vieze luier laten snuffelen? Bullsh?t!

Babynews!

Vorig jaar zomer maakte wij bekend dat we er een zusje bij zouden krijgen. Stiekem wisten wij dit natuurlijk al een tijdje en werden we betrokken bij alles eromheen.

Pakketjes met bestelde spullen werden samen uitgepakt en besnuffeld en ook het kamertje hebben we ‘samen’ geverfd. Zelfs de kinderwagen werd uitgebreid getest (en goedgekeurd).?

Do’s & don’ts

In onderstaand filmpje verwoord Geert de Bolster hoe ik het aangepakt heb; je hond zelf laten bepalen waar hij bij betrokken wil zijn en op welke manier. Dit geldt voor zowel de zwangerschap als de (kraam)periode daarna. Het bekende ‘je hond laten ruiken aan een vieze luier’ hoort daar dus echt niet bij.

https://m.youtube.com/watch?v=7ntM2ZXvYh4

Tijdens de zwangerschap

Jolie en Jaeda hebben mijn zwangerschap niet opgemerkt, op een dikke buik die af en toe in de weg zat na.

Tot op de dag van de bevalling maakten we wandelingen van 1,5 uur in het bos, dus aan beweging geen gebrek. Dat was ook de reden waarom ik na de bevalling zo snel mogelijk weer op de been wilde zijn.

Na de geboorte

11 januari: zusje Mina Nour is geboren!

Na een halve dag in het ziekenhuis mochten we naar huis. Jolie en Jaeda waren nog bij opa en oma maar kwamen ons meteen bezoeken. We hebben niets speciaals gedaan en ze nog geen kennis laten maken, dat moment heb ik bewaard tot de dag erna.

Even uitgebreid snuffelen en een paar kusjes geven. Op de tweede dag hebben we draad van het wandelen ook weer opgepakt. Uiteraard geen 1,5 uur.?

Jolie had het na de eerste kennismaking wel gezien maar Jaeda vond alles spannend en was heel beschermend tegenover haar zusje. Vooral de kraamhulp moest het ontgelden en werd de hele dag door haar gevolgd. Gelukkig betrok ze Jaeda (en Jolie) overal bij, dit had ik van te voren aangegeven.

Na een week was het ‘nieuwe’ voor Jaeda er af en keek ze, net zoals Jolie, niet echt naar haar zusje om. Af en toe zette ik ze heel even bij elkaar maar dat was het dan ook.

Nieuwe fase

Inmiddels is Mina 4 maanden oud en ondanks dat ik mijn aandacht moet verdelen is ze ook bij Jolie en Jaeda niet meer weg te denken. Ze staan regelmatig aan haar bedje (of box), willen overal bij zijn en natuurlijk wandelen we elke dag samen.?

Zodra Mina gaat beginnen met kruipen zal er een nieuwe fase aanbreken, ook voor Jolie en Jaeda. Maar voor nu mogen ze nog even rustig aan elkaar wennen.?

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Jolie & Jaeda

Jolie en Jaeda testen de Kong Biscuit Ball! Geef koekje! x

Jolie en Jaeda testen de Kong Biscuit Ball!

18 July Door: Jolie & Jaeda

Wij kregen de Kong Biscuit Ball en mochten deze testen. Lezen jullie mee?  Om te beginnen even wat praktische info. Wij kregen maat Large, geschikt voor honden tussen de ...

Lees het hele artikel
Grasaren en grassprieten: opgepast! Geef koekje! x

Grasaren en grassprieten: opgepast!

30 June Door: Jolie & Jaeda

Wij wandelen de komende weken zoveel mogelijk in onze woonwijk ipv door de natuur. Waarom? Dat schrijven we in deze blog! Histiocytoom, splinter of grasaar? Niet alleen in het ...

Lees het hele artikel
Jolie en Jaeda blikken terug op 2019! Geef koekje! x

Jolie en Jaeda blikken terug op 2019!

6 January Door: Jolie & Jaeda

Jolie en Jaeda blikken terug op 2019 en vertellen hun goede voornemens voor 2020! Wij startten afgelopen jaar vol spanning! Rond 2 januari zou ons mensen zusje ter wereld ...

Lees het hele artikel
Jolie en Jaeda vieren Dierendag! Geef koekje! x

Jolie en Jaeda vieren Dierendag!

4 October Door: Jolie & Jaeda

Ook dit jaar een Dierendag Plog! Nu Jolie en Jaeda de aandacht moeten delen met hun zusje, mogen ze zeker op Dierendag niet vergeten worden💗 We beginnen de ...

Lees het hele artikel