Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Een kijkje in onze maandelijkse uitgaven, garderobe én voorraadkast!

7 December
x
Wat is dit?

In deze blog krijgen jullie een kijkje in onze maandelijkse uitgaven, de garderobe en de voorraadkast van Jolie en Jaeda. Voer en snacks reken ik tot vaste lasten, aangezien we deze elke maand nodig hebben. Speeltjes, tuigjes, andere spullen en dierenartskosten reken ik tot ‘extra kosten’. En natuurlijk geldt: je kunt het zo duur maken als je wilt! Keuzes, keuzes, keuzes. 

Voer en snacks

Toen Jolie de enige verwende bull in ons huishouden was, gingen we wekelijks naar de dierenwinkel en bestelden daarnaast echt overal van alles. Dat betekende elke maand een avondje online shoppen voor KVV, natvoer en snacks. Ik rekende daar een budget voor van 100 euro per maand.

Vanaf het moment dat Jaeda erbij kwam, ben ik vaste bestellingen bij vaste webshops gaan aanhouden voor voer en snacks. Met twee honden in huis heb je niet alleen alles in tweevoud nodig, ook heb ik altijd graag overal een voorraad van. 

Jolie en Jaeda krijgen KVV als hoofdvoer. Ik wissel verschillende smaken van de merken Duck en Naturis af en bestel maandelijks zo’n 18 kg bij TIM’s.
Kosten: ongeveer 60 euro.  

In het weekend of als ik het vlees te laat uit de vriezer gehaald heb, krijgen ze natvoer van het merk Lukullus. Dit bestel ik bij Zooplus.nl in de vorm van een proefpakket met verschillende smaken.
Kosten: ongeveer 15 euro. 

Ook bestel ik bij Zooplus.nl maandelijks een voorraad (vegetarische) kauwsnacks van het merk Hunter.
Kosten: ongeveer 15 euro.

Bij Huisdierenbazaar bestel ik tweemaandelijks kauwsnacks van Beeztees (op dit moment niet in huis) en koekjes van Naturea (beide vegetarisch).
Kosten: ongeveer 35 euro.

Speeltjes, tuigjes en andere extraatjes

Er was een tijd waarin ik ook maandelijks speeltjes en tuigjes kocht, maar genoeg is genoeg ? De speelgoedmand zit voller dan vol en in tuigjes en andere accessoires ook genoeg keuze. 

De iets meer kostbare kauw’botten’ zoals de Churpi of een hertengewei reken ik ook niet tot maandelijkse kosten, aangezien ik deze niet elke maand aanschaf maar af en toe als extraatje. Ongeveer 2 keer per maand brengen we een bezoekje aan de plaatselijke dierenwinkel voor hoefjes en bullepezen. 

Dierenartskosten

Jolie en Jaeda zijn niet verzekerd. Bij de meeste verzekeraars is de Franse Bulldog uitgesloten voor de typische kwaaltjes. Daardoor betaal je bij de enkele verzekeraar die ze wél aanneemt, gemiddeld zo’n 50 a 60 euro per hond per maand wil je een beetje goed verzekerd zijn. Dat gaat me iets te ver, dus wij betalen die enkele keer dat we voor iets kleins bij de dierenarts zijn gewoon zelf. Jolie en Jaeda zijn allebei gesteriliseerd. Daarnaast heeft Jolie nog een BOS-operatie gehad en tot haar tweede levensjaar chronische blaasontsteking. Tussendoor zijn we natuurlijk ook voor kleine dingen zoals oor/oogontsteking bij de dierenarts geweest. 

Conclusie

Nogmaals, je kunt het zo duur maken als je wilt. Al met al zijn wij gemiddeld zo’n 150 euro per maand kwijt met af en toe wat extra uitgaven, en dit vind ik reuze meevallen! Er is altijd goedkoper voer te krijgen, maar ze doen het allebei goed op de KVV van Duck en Naturis. Hetzelfde geldt voor de koekjes en kauwsnacks. Deze zijn vegetarisch en daardoor misschien iets duurder dan bijvoorbeeld gedroogde vleessnacks, maar met twee gulzige bullen en dus stikgevaar, is een andere snack geen optie. 

Hoeveel besteden jullie maandelijks aan jullie hond(en)? Wij zijn benieuwd!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Jolie & Jaeda

Jolie en Jaeda testen de Kong Biscuit Ball! Geef koekje! x

Jolie en Jaeda testen de Kong Biscuit Ball!

18 July Door: Jolie & Jaeda

Wij kregen de Kong Biscuit Ball en mochten deze testen. Lezen jullie mee?  Om te beginnen even wat praktische info. Wij kregen maat Large, geschikt voor honden tussen de ...

Lees het hele artikel
Grasaren en grassprieten: opgepast! Geef koekje! x

Grasaren en grassprieten: opgepast!

30 June Door: Jolie & Jaeda

Wij wandelen de komende weken zoveel mogelijk in onze woonwijk ipv door de natuur. Waarom? Dat schrijven we in deze blog! Histiocytoom, splinter of grasaar? Niet alleen in het ...

Lees het hele artikel
Jolie en Jaeda blikken terug op 2019! Geef koekje! x

Jolie en Jaeda blikken terug op 2019!

6 January Door: Jolie & Jaeda

Jolie en Jaeda blikken terug op 2019 en vertellen hun goede voornemens voor 2020! Wij startten afgelopen jaar vol spanning! Rond 2 januari zou ons mensen zusje ter wereld ...

Lees het hele artikel
Jolie en Jaeda vieren Dierendag! Geef koekje! x

Jolie en Jaeda vieren Dierendag!

4 October Door: Jolie & Jaeda

Ook dit jaar een Dierendag Plog! Nu Jolie en Jaeda de aandacht moeten delen met hun zusje, mogen ze zeker op Dierendag niet vergeten worden💗 We beginnen de ...

Lees het hele artikel