Zoeken
Generic filters
Exact matches only

DIY Boho halsband

2 June
x
Wat is dit?

Woef woef! Hoe gaat het met jullie? Jullie hebben even niks meer van mij gehoord, maar met mij gaat het goed :). Of beter gezegd, weer goed. Twee weken geleden, op mijn verjaardag, was ik namelijk behoorlijk ziek. Ik hoefde geen eten, zelfs geen appelkoek! Nou, dan weet je wel dat het mis is. Ik was misselijk en het liefst lag ik de hele dag op de bank. Zelfs in spelen en knuffelen had ik geen zin. Mijn baasje bracht me naar de dierenarts. Zij voelde aan mijn buik en stak een thermometer in mijn bips (geen pretje!). Daarna maakte ze een foto van mijn buik. En daarop zag je duidelijk dat er iets vast zat. De dokter spoot een injectie (dat is een nare naald) in mijn rug en gaf me pillen mee. Tegen mijn baasje zei ze dat ik alleen maar ontbijtkoek mocht eten. Dat ging er gelukkig wel in. Na twee dagen kwam de boosdoener tevoorschijn. Blijkbaar zat er een hele prop takjes verstopt in mijn buik! Ik snap er niks van, hoe komen die nou daar? Maar goed, ik ben blij dat ik weer beter ben!

Het is afgelopen week namelijk hartstikke lekker weer in Nederland. Dat betekent dat ik veel buiten speel, lange wandelingen in het bos maak en verstoppertje doe in het lange gras. Er lopen ook opeens heel veel spinnen door ons huis. Maar ze komen niet ver hoor, want ik eet ze lekker op. Omdat het nu zulk fijn weer is, vond mijn baasje dat ik wel een zomers halsbandje kon gebruiken. Ze heeft er zelf één gemaakt en hieronder legt ze uit hoe dat moet zodat jij ook aan de slag kunt. Ik snap verder niks van al die knutseldingen. Dus nu laat ik mijn baasje weer aan het woord, en dan ga ik proberen om die kat te vangen die steeds op ons schuurdak loopt (tssk). Doei!

Maak zelf een halsband voor jouw hond of kat

Wat een kletskous, die Poes. Het is de hoogste tijd om aan de slag te gaan! Ik leg je stap voor stap uit hoe je een bohemien style halsband voor jouw hond of kat maakt.

Dit heb je nodig voor de halsband

  • Verschillende kleuren katoen
  • Secondelijm
  • Schaar
  • Niet op de foto maar wel belangrijk: een oude halsband van jouw dier

Stap 1: Om de band heen knopen

Je begint met de basis van je halsband. Knoop een draad van ongeveer 50 cm om een van de uiteinden van de halsband, en zorg dat de knoop in het midden van de draad zit. Deze knoop zorgt ervoor dat je een makkelijk begin hebt voor de volgende knoop. En die volgende knoop ziet er als volgt uit:

Leg de twee draden elk aan een kant van de halsband. Sla vervolgens de ene draad naar de andere kant, met een lusje over de halsband heen zoals op de foto.

Sla de andere draad onder de halsband door naar de andere kant, en haal hem door de lus die je met de eerste draad gemaakt hebt.

Trek de draden tegelijk aan zodat er een gelijkmatige knoop ontstaat. Deze stappen herhaal je telkens weer. Let erop dat je de knoop elke keer moet spiegelen. Dus als je bij de eerste knoop met de rechter draad begint, doe je dat bij de tweede knoop met de linker draad. De derde knoop begin je dan weer rechts, enzovoorts.

Ik heb elke keer na ongeveer drie centimeter knopen van kleur gewisseld. Kijk zelf wat jij mooi vindt!

Stap 2: Franjes maken

Voor de franjes ga je een andere soort knoop maken.

DIY halsband maken

Begin met een draad van ongeveer 15 cm, die je dubbel neerlegt.

DIY halsband hond maken

Knip een ander stukje draad af, en leg dat ook dubbel onder de draad van net neer.

Met een derde stukje draad maak je de knoop. Ook deze draad vouw je dubbel in een lus. De uiteinden van de tweede lus haal je door deze lus heen, terwijl je de uiteinden van je lus door de tweede lus haalt. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar op de foto zie je precies hoe je draden moeten liggen.

Trek de draden aan, en je knoop is klaar! Deze knoop kun je zo vaak herhalen als je wilt, totdat jouw franjestukje lang genoeg is. Ik heb zelf franjestukjes gebruikt van zeven knopen lang. De franjes zelf knip je vervolgens op de door jouw gewenste lengte. Het halsbandje van Poes is erg smal, daarom heb ik er iniminie franjes van gemaakt.

Plak je franjes op een stukje beklede halsband. Ik heb hiervoor secondelijm gebruikt zodat de halsband straks wel tegen een stootje kan. Zoals je op de foto kunt zien heb ik aan meerdere stukjes halsband tegelijk gewerkt. Ik was nog een beetje aan het uitproberen wat het handigst werkt zodat ik jou de beste tips kan geven ;). Je kunt het beste eerst alle stukjes knopen waar je franjes op wilt hebben. Meet dus even uit waar deze stukjes moeten komen, en knoop ze vast om de halsband heen. Maak vervolgens de franjes op de juiste lengte en plak ze op de stukjes die je zojuist geknoopt hebt.

Als je een stukje draad aan de franjes laat zitten, kun je deze onder de stukjes tussen de stukjes met franjes knopen. Hierdoor zitten je franjes extra stevig vast en zijn de uiteinden mooi weggewerkt.

STAP 3: Afwerken

Als je klaar bent met het knopen van een stukje is het belangrijk om de draden mooi en stevig weg te werken. Je wilt niet dat de halsband na twee wandelingen al los hangt! Ik heb de draden steeds weggewerkt naar de achterkant van de halsband. Hier heb ik twee stevige knoopjes gemaakt in alle draden. Daarna heb ik de knoop vastgezet met een drupje secondelijm en de draden zo kort mogelijk afgeknipt. Die draden gaan voorlopig niet meer los!

Stap 4: De show stelen met je nieuwe halsband

That’s it! Je halsband is klaar. Zoals je ziet is Poes er blij mee :). Dan is het nu tijd voor een heerlijke wandeling in de zon!

Ik hoop dat jullie deze DIY leuk vinden! Ga je ook een halsbandje voor jouw dier maken? Laat het me weten! Dat kan via een berichtje onder dit blog of via onze Instagram pagina.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Poes de Hond

De leukste guilty dog video's Geef koekje! x

De leukste guilty dog video's

5 January Door: Poes de Hond

Januari is voor veel mensen een sombere maand. De feestdagen zijn voorbij, het geld en lekkere eten is op en buiten is het koud en guur. Tel daar dit ...

Lees het hele artikel
Dier op Papier: een portret van jouw huisdier Geef koekje! x

Dier op Papier: een portret van jouw huisdier

19 December Door: Poes de Hond

Een portret van jouw huisdier Jouw hond heeft een bijzonder plekje in je leven. Dat blije snoetje als je thuiskomt na een vermoeiende dag werken, het warme dierenlijfje aan ...

Lees het hele artikel
5x kerstcadeaus voor je hond Geef koekje! x

5x kerstcadeaus voor je hond

12 November Door: Poes de Hond

Het duurt natuurlijk nog even, maar wat mij betreft kan het niet snel genoeg komen: kerst! In deze nare tijden kunnen we allemaal wel wat gezelligheid en warmte gebruiken. ...

Lees het hele artikel
6x onze favoriete snuffelkleden Geef koekje! x

6x onze favoriete snuffelkleden

21 May Door: Poes de Hond

Zoals je misschien wel weet is Poes dol op snuffelen. Als we een wandeling maken loopt ze vaak met haar neus over de grond, op zoek naar alles wat ...

Lees het hele artikel