Zoeken
Generic filters
Exact matches only

De voordelen van een kantoorhond

7 December
x
Wat is dit?

Toen Poes als kleine pup twee weken bij ons woonde, zat mijn zomervakantie erop. Dat betekende dat het tijd was voor Poes haar eerste baantje, en wel als kantoorhond!

LEESTIP: Kantoorhond Starterpack

Een paar maanden daarvoor besprak ik mijn idee met mijn baas. Als ik een puppy koop, mag ik die dan meenemen naar kantoor? Zijn eerste reactie was niet per se positief. Een hond? Hier op kantoor? Maar toen ik wat voordelen van een kantoorhond benoemde, ging hij overstag. Daarom in dit blog de 4 voordelen van een kantoorhond. Nu we een half jaar verder zijn kan ik ook daadwerkelijk spreken uit eigen ervaring. Wie weet heb je er wat aan en kun je jouw baas met deze voordelen overtuigen van het nemen van een kantoorhond!

poes 1e dag op kantoor
Poes op haar eerste werkdag

Voordeel #1 Een kantoorhond is goed voor de gezondheid van jou en je collega’s

Uit onderzoek dat uitgevoerd is door de Universiteit Yale blijkt dat de meeste mensen te weinig blootgesteld worden aan microben. Microben bevorderen onze gezondheid en maken ons weerbaar tegen allerlei infecties en ziektes. Microben bevinden zich onder andere in de buitenlucht. Kinderen die opgroeien op bijvoorbeeld een boerderij worden blootgesteld aan deze goede microben, waardoor ze minder last hebben van allergische reacties.

Nu wil het geval dat honden deze microben ook met zich meedragen. Een hond op kantoor helpt jou en je collega’s dus automatisch om jullie immuunsystemen te trainen!

Voordeel #2 Minder stress en meer vrolijkheid op de werkvloer

Niet alleen voor de fysieke gezondheid is het goed om een kantoorhond te hebben, ook voor de mentale gezondheid van jou en je collega’s werkt een kantoorhond positief. Een van de dingen die helpt tegen werkstress, is af en toe even weggaan van je scherm en wat anders doen. En met een hond op kantoor moet je wel!

De hond moet af en toe uitgelaten worden, vraagt om knuffels of wil met je spelen. Beweging en buitenlucht doen altijd goed en helpen om tussen de werkzaamheden door even te ontspannen.

Onderzoekers van de Virginia Commonwealth University onderzochten de invloed van een kantoorhond op de werkstress. Ze onderzochten hiervoor een groep mensen waarvan een deel wel hun hond meenam naar kantoor en een deel niet. Aan het begin van de dag was de mate van stress bij iedereen gelijk. In de loop van de dag verminderde het stressgevoel bij de mensen die hun hond mee naar het werk hadden genomen. Voor de overige werknemers steeg het stressgevoel juist. En dat brengt ons naar het volgende voordeel.

even ontspannen - kantoorhond poes
Ook een kantoorhond moet af en toe even ontspannen

Voordeel #3 Werknemers zijn loyaler naar hun werkgever

Het is bijna vijf uur als er een grote klant belt. Er is een probleem en eigenlijk moet dat vandaag nog even opgelost worden. Wat doe jij? Grote kans dat je fiks van dit telefoontje baalt als jouw trouwe viervoeter al acht uur lang thuis op je wacht en waarschijnlijk hoognodig een plasje moet doen.

Als je je hond meeneemt naar kantoor, maakt dit je flexibeler in je werktijden. Even overwerken is dan geen probleem. Je laat Fikkie nog eens uit en kan zo nog even door achter je computer. Dit scheelt stress bij de werknemer zelf, maar dit is ook een zeer positief effect voor de werkgever! Hoe flexibeler zijn personeel, hoe beter voor de zaak.

Voordeel #4 Teambuilding

Het verzorgen van een kantoorhond vereist enige teambuilding. De hond moet uitgelaten worden, genoeg eten en drinken hebben en genoeg aandacht krijgen. Het werkt het handigst als één iemand echt eigenaar is van de hond en dus eindverantwoordelijk is. Deze persoon neemt de hond ’s avonds mee naar huis en ook in de weekenden en vakanties is de hond daar. Maar de verdere taken rondom het verzorgen van de hond kunnen prima verdeeld worden. Heeft het baasje van de hond een lange vergadering? Dan is het de verantwoordelijkheid van de andere teamleden om voor de hond te zorgen.

Ik merk aan mijzelf en mijn collega’s dat Poes een positieve invloed heeft op het team. Toen ik een weekje in het buitenland was voor mijn werk, mocht mijn man Poes gewoon ’s ochtends naar kantoor brengen en ’s avonds weer ophalen. In tussentijd zorgden mijn collega’s voor haar. Zelfs toen ik laatst privé een weekendje weg ging, heeft een collega op Poes gepast. Zo dol is iedereen op haar!

Je hoort het al, ik ben helemaal blij met Poes, thuis én op kantoor! Wil jij ook een kantoorhond? Neem bovenstaand artikel dan mee naar je baas, dat helpt vast!

Poes als reclame hond

Oké, nog een allerlaatste voordeel dan. Wat is er nou toffer dan reclame maken met je eigen kantoorhond? 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Poes de Hond

De leukste guilty dog video's Geef koekje! x

De leukste guilty dog video's

5 January Door: Poes de Hond

Januari is voor veel mensen een sombere maand. De feestdagen zijn voorbij, het geld en lekkere eten is op en buiten is het koud en guur. Tel daar dit ...

Lees het hele artikel
Dier op Papier: een portret van jouw huisdier Geef koekje! x

Dier op Papier: een portret van jouw huisdier

19 December Door: Poes de Hond

Een portret van jouw huisdier Jouw hond heeft een bijzonder plekje in je leven. Dat blije snoetje als je thuiskomt na een vermoeiende dag werken, het warme dierenlijfje aan ...

Lees het hele artikel
5x kerstcadeaus voor je hond Geef koekje! x

5x kerstcadeaus voor je hond

12 November Door: Poes de Hond

Het duurt natuurlijk nog even, maar wat mij betreft kan het niet snel genoeg komen: kerst! In deze nare tijden kunnen we allemaal wel wat gezelligheid en warmte gebruiken. ...

Lees het hele artikel
6x onze favoriete snuffelkleden Geef koekje! x

6x onze favoriete snuffelkleden

21 May Door: Poes de Hond

Zoals je misschien wel weet is Poes dol op snuffelen. Als we een wandeling maken loopt ze vaak met haar neus over de grond, op zoek naar alles wat ...

Lees het hele artikel