Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Kantoorhond Starterpack

30 December
x
Wat is dit?

Is het je gelukt en heb je je baas zover gekregen dat je je hond mee naar je werk mag nemen? Gefeliciteerd! Je hond meenemen naar je werk is heerlijk. Je beestje hoeft geen lange dagen alleen te zijn, je hoeft geen dure hondenoppas te regelen en bovendien kun je tussen je werkzaamheden door ontspannen wanneer je voor je hond zorgt.

Om ook op kantoor goed voor je hond te zorgen en om de omgeving prettig te houden voor je collega’s (en jezelf natuurlijk) heb je een aantal dingen nodig. In dit artikel behandel ik 8 must-haves voor als je je hond mee naar kantoor neemt: de kantoorhond starterpack!

1.     Een bench

Voor mij echt onmisbaar: de bench op kantoor. Soms is het op kantoor niet zo fijn als er een hond losloopt. Bijvoorbeeld als er bezoek komt dat niet van honden houdt. Poes ging al mee naar kantoor toen ze tien weken oud was en zo ongeveer nergens naar luisterde. Haar simpelweg naar haar mand sturen en zeggen dat ze daar moest blijven, zou geen enkele zin hebben gehad. Ook als je hondje zich vervelend gedraagt, is het fijn als je hem of haar even vast kunt doen in de bench. Poes heeft er nog wel eens een handje van om aandacht te blijven vragen als iemand zich juist even moet concentreren. Ik doe haar dan in de bench, soms met een lekker botje, en doe de deur dicht. Zo hoef ik ook niet steeds te controleren of ze er nog wel ligt en niet iets aan het doen is wat niet mag. Ideaal!

De bench moet voor de hond wel een fijne plek zijn om in te liggen, niet een soort strafhok. Leg er een lekker zacht kussen in en wat speeltjes, zodat de hond er lekker kan slapen maar zich ook niet hoeft te vervelen! Poes vindt haar bench een fijn plekje, ze gaat er regelmatig zelf in liggen om even een dutje te doen!

2.     Babydoekjes

Als je kinderen hebt, heb je vast al ervaren hoe handig babydoekjes zijn. En niet alleen om vieze billetjes af te vegen! Ook als je een hond hebt, zijn babydoekjes ideaal. Denk aan het afvegen van modderige pootjes, vieze plekjes in de vacht, een modderplek op het laminaat, enzovoorts.

Als je hond een ‘ongelukje’ binnenshuis heeft gehad, zijn babydoekjes wellicht niet voldoende. Zorg er dus ook voor dat je wat beter schoonmaakmiddel, een schuursponsje en een doekje in de kast hebt staan. Je hoopt het nooit nodig te hebben (en grote kans dat je dat ook niet hebt), maar mocht er een ongelukje gebeuren, dan is het voor je collega’s en jezelf wel zo prettig als het gauw weer fris ruikt!

kantoorhond poes op schoot

3.     Een handdoek

Zeker in deze tijd van het jaar komt het nog wel eens voor dat een regenbuitje onvermijdelijk is als je de hond uitlaat. Niet fijn, maar niks aan te doen! Maar om nou de rest van de dag in een natte-honden-geur te werken… Daar wordt niemand vrolijk van. Gelukkig is daar wel wat aan te doen! Met een handdoek wrijf je je hond zo goed als droog. Dat scheelt een hoop!

Voorkomen is trouwens wel beter dan genezen. Het komt gelukkig maar zelden voor dat het echt een hele dag regent in Nederland. Vaak zijn het buien en is het tussendoor droog. Op een regenachtige dag probeer ik de uitlaatrondes altijd tussen de buien door te plannen. Maar mocht dit een keer niet lukken, dan ligt er altijd een handdoek in de kast!

4.     Poepzakjes

Over uitlaten gesproken, denk even na over waar je je hond zijn behoeften laat doen. Misschien heb je geluk en staat jouw kantoor midden in het bos, maar de kans is groter dat je op een industrieterrein of iets dergelijks werkt. Vaak wordt de uitstraling van een industrieterrein wat opgeleukt met groenstroken, en daar kun je je hond prima een plasje laten doen. Poepen is een ander verhaal. Het is natuurlijk nooit netjes om poep van je hond te laten liggen. Op een industrieterrein kun je dit trouwens niet eens stiekem doen. Er zit altijd wel een verveeld persoon uit het raam te kijken, of zo. En er worden vast ook niet veel honden uitgelaten op een industrieterrein, dus grote kans dat jij erop aangekeken wordt als er viezigheid ligt! De tip: neem altijd poepzakjes mee en ruim die troep op. ALTIJD. Zo, dat kan niet meer mis gaan.

5.     Voerbakjes (en water en eten)

Heel simpel, maar toch belangrijk als je goed voor je beest wilt zorgen: zet voerbakjes op kantoor neer. En daarbij horen natuurlijk water en eventueel eten. Poes krijgt altijd bij het ontbijt en avondeten haar brokken en hoeft dus nooit op kantoor te eten. Dat vind ik wel handig, want anders moet ik op kantoor een voervoorraad bijhouden. Maar als jouw hond een ander eetritme heeft en wel overdag eet, is het belangrijk om ook wat brokken o.i.d. op kantoor neer te zetten.

6.     Speelgoed

Een hond slaapt veel, maar niet de hele dag. En als hij wakker is, wil hij graag spelen. Dat kan met jou en je collega’s zijn en alleen. Leuk speelgoed helpt hierbij ?. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten hondenspeelgoed. Je merkt vanzelf wat jouw hond het leukst vindt! Poes speelt op kantoor graag met een knuffel of een balletje.

Het is wel handig om speelgoed uit te kiezen dat geen geluid maakt. Dus geen knuffels met een piepje er in. Niks zo vervelend als een piepend speelgoedbeest terwijl jij je moet concentreren.

7.     Snoepjes

Net zoals jij af en toe een reep chocola wegwerkt, heeft je hond ook wel trek in wat lekkers tijdens zo’n lange werkdag. En zeg nou zelf, dat verdient hij toch ook? Geef je hond daarom af en toe een lekker botje. Dat houdt hem even bezig en daar heeft hij veel plezier van.

Ook een pot met kleine hondensnoepjes kan op een kantoor niet ontbreken. Iedereen vindt het namelijk leuk om de hond af en toe wat lekkers te geven! Dat is trouwens ook een ideale manier om je hond wat commando’s aan te leren. Doordat een van mijn collega’s met Poes heeft geoefend, kan ze nu eindelijk een pootje geven!

Let er wel op dat de botjes en snoepjes geen sterke geur hebben. Ik geef Poes altijd kauwstaafjes van buffelhuid, die ruik je niet.

kantoorhond poes aan het kluiven

8.     Een kledingroller

Deze laatste is niet voor je hond, maar voor jezelf! Als jouw hond net zo’n knuffelkont is als Poes, zit hij regelmatig op schoot en houdt hij ervan om door iedereen aangehaald te worden. Hartstikke leuk natuurlijk. Totdat je opstaat en ziet dat je nette zwarte broek en je bureaustoel helemaal onder de witte haren zitten. Zie die er maar eens af te krijgen! De kledingroller biedt uitkomst. Zijn je collega’s trouwens ook blij mee!

Dat was het! Haal deze 8 dingen in huis, of beter gezegd, in kantoor en je bent helemaal klaar voor je kantoorhond!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Poes de Hond

De leukste guilty dog video's Geef koekje! x

De leukste guilty dog video's

5 January Door: Poes de Hond

Januari is voor veel mensen een sombere maand. De feestdagen zijn voorbij, het geld en lekkere eten is op en buiten is het koud en guur. Tel daar dit ...

Lees het hele artikel
Dier op Papier: een portret van jouw huisdier Geef koekje! x

Dier op Papier: een portret van jouw huisdier

19 December Door: Poes de Hond

Een portret van jouw huisdier Jouw hond heeft een bijzonder plekje in je leven. Dat blije snoetje als je thuiskomt na een vermoeiende dag werken, het warme dierenlijfje aan ...

Lees het hele artikel
5x kerstcadeaus voor je hond Geef koekje! x

5x kerstcadeaus voor je hond

12 November Door: Poes de Hond

Het duurt natuurlijk nog even, maar wat mij betreft kan het niet snel genoeg komen: kerst! In deze nare tijden kunnen we allemaal wel wat gezelligheid en warmte gebruiken. ...

Lees het hele artikel
6x onze favoriete snuffelkleden Geef koekje! x

6x onze favoriete snuffelkleden

21 May Door: Poes de Hond

Zoals je misschien wel weet is Poes dol op snuffelen. Als we een wandeling maken loopt ze vaak met haar neus over de grond, op zoek naar alles wat ...

Lees het hele artikel