Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Castratie bij Lady Rebel

27 februari
x
Wat is dit?

Woof,

Afgelopen dinsdag heb ik mijn eerste operatie gehad. Ze hebben mijn eierstokken weggehaald! Mijn baasjes en ik hopen natuurlijk dat het bij deze operatie blijft…

Castratie v.s. sterilisatie

Iedereen zegt dat ik ben gesteriliseerd, maar eigenlijk ben ik gecastreerd, want de dokter heeft mijn eierstokken weggehaald. Mijn baasjes hebben hiervoor gekozen vanwege gezondheidsredenen en ter preventie. Baarmoederontsteking en schijnzwangerschap komen nu niet meer voor en de kans op melkkliertumoren en suikerziekte is afgenomen. Ik kan geen nestje pups meer krijgen en ik word niet meer loops. Een sterilisatie (alleen onvruchtbaar maken) komt weinig voor bij honden in Nederland.

Wachtkamer

Afgelopen dinsdag was het dus zover… Kwispelend liep ik naar de auto, ik vind het namelijk zo leuk om met mijn vrouwtje op pad te gaan. Nu helemaal, omdat ik Guus, mijn knuffel die naar mijn vriendje en medeblogger Guus de Goldendoodle is vernoemd, mee mocht nemen. We stopten op een plek waar ik nog nooit was geweest en gingen naar binnen (andere locatie van de dierenarts). Hier waren 2 hele lieve dames die me een kroel hebben gegeven en ze hebben Guus en mij gewogen. Ik weeg nu 26,3 kg en Guus weegt 280 gram. Vervolgens mocht ik weer met Guus naar mijn vrouwtje toe. Toen we aan de beurt waren zag ik dokter Wout, die herkende ik meteen, dat is die aardige meneer waar ik altijd koekjes van krijg.

Lady Rebel in de wachtkamer van de dierenarts

Operatie

Eenmaal in de behandelkamer, kreeg ik een prik in mijn bil. Dat deed heel erg pijn, ik heb dat wel even flink laten horen. Mijn vrouwtje mocht me meenemen naar de wachtkamer en daar ben ik lekker in slaap gevallen. Tijdens mijn operatie zag de dokter dat het weer wat onrustig was in mijn buik, wat heel raar was, omdat ik 3 maanden geleden loops ben geweest. Hierdoor zou het nu heel rustig moeten zijn. De dokter heeft 3 lagen gehecht en de laatste aan de binnenkant, zodat ik niet teveel hechtingen heb aan de buitenkant op mijn buik. Ik heb dokter Wout natuurlijk wel even verteld dat ik ambitie heb om model te worden ? Ze hebben mij een Medical Pet Shirt aangedaan en naar de uitslaapkamer gebracht, waar Guus ook op me lag te wachten. Na 3 uur mocht mijn vrouwtje me weer komen ophalen.

Lady Rebel met medical pet shirt

Weer thuis

Wat ben ik van slag geweest… ik wist me geen houding te geven. Ik was echt heel erg in de war, schrikachtig en boos. Een paar uur later kreeg ik ook weer pijn. Ik was nog steeds heel moe maar wilde niet gaan slapen. Het enige waar ik zin in had waren de gezonde koekjes van Sis&Dog. Daar heb ik er ook heel veel van gekregen! Ik mag me 8 tot 10 dagen niet inspannen, dus niet spelen, zwemmen, rennen of stoeien. Gelukkig heeft mijn vrouwtje een puzzel gekocht (bedankt voor de tip) van Hondenkaravaan, zodat ik mezelf toch een beetje kan uitdagen, al vind ik het nog wel heel moeilijk…

In mijn volgende blog ga ik jullie alles vertellen over hondenpuzzels. ?

Woof, Lady Rebel

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lady Rebel

Rebel of Tukkel? Geef koekje! x

Rebel of Tukkel?

5 mei Door: Lady Rebel

Woof Ik vind het heerlijk om te spelen, te rennen, te zwemmen maar slapen is toch wel mijn meest favoriete bezigheid. Ik kan dit ook erg goed. Soms noemt ...

Lees het hele artikel
Dog Influencer Geef koekje! x

Dog Influencer

19 april Door: Lady Rebel

Woof, Anderhalf jaar geleden heeft mijn vrouwtje mijn eigen instagram-account aangemaakt: @ladyrebelsmit  Hierop staan veel leuke, grappige en leuke foto’s uit mijn leven. Eigenlijk is het instagram-account met een ...

Lees het hele artikel
Hondenpuzzel Geef koekje! x

Hondenpuzzel

25 maart Door: Lady Rebel

Woof Een paar weken geleden heb ik een operatie gehad. Hierdoor moest ik me heel rustig houden en mocht ik niet spelen, springen, rennen en al helemaal niet zwemmen. ...

Lees het hele artikel
Anti-trektuig van Meola Geef koekje! x

Anti-trektuig van Meola

11 februari Door: Lady Rebel

Woof, Wat ben ik blij met mijn nieuwe leren tuig van Meola Leather! Mijn baasjes hebben heel lang gezocht naar een geschikte halsband of tuig omdat ik zo ontzettend ...

Lees het hele artikel