Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Castratie bij Lady Rebel

27 February
x
Wat is dit?

Woof,

Afgelopen dinsdag heb ik mijn eerste operatie gehad. Ze hebben mijn eierstokken weggehaald! Mijn baasjes en ik hopen natuurlijk dat het bij deze operatie blijft…

Castratie v.s. sterilisatie

Iedereen zegt dat ik ben gesteriliseerd, maar eigenlijk ben ik gecastreerd, want de dokter heeft mijn eierstokken weggehaald. Mijn baasjes hebben hiervoor gekozen vanwege gezondheidsredenen en ter preventie. Baarmoederontsteking en schijnzwangerschap komen nu niet meer voor en de kans op melkkliertumoren en suikerziekte is afgenomen. Ik kan geen nestje pups meer krijgen en ik word niet meer loops. Een sterilisatie (alleen onvruchtbaar maken) komt weinig voor bij honden in Nederland.

Wachtkamer

Afgelopen dinsdag was het dus zover… Kwispelend liep ik naar de auto, ik vind het namelijk zo leuk om met mijn vrouwtje op pad te gaan. Nu helemaal, omdat ik Guus, mijn knuffel die naar mijn vriendje en medeblogger Guus de Goldendoodle is vernoemd, mee mocht nemen. We stopten op een plek waar ik nog nooit was geweest en gingen naar binnen (andere locatie van de dierenarts). Hier waren 2 hele lieve dames die me een kroel hebben gegeven en ze hebben Guus en mij gewogen. Ik weeg nu 26,3 kg en Guus weegt 280 gram. Vervolgens mocht ik weer met Guus naar mijn vrouwtje toe. Toen we aan de beurt waren zag ik dokter Wout, die herkende ik meteen, dat is die aardige meneer waar ik altijd koekjes van krijg.

Lady Rebel in de wachtkamer van de dierenarts

Operatie

Eenmaal in de behandelkamer, kreeg ik een prik in mijn bil. Dat deed heel erg pijn, ik heb dat wel even flink laten horen. Mijn vrouwtje mocht me meenemen naar de wachtkamer en daar ben ik lekker in slaap gevallen. Tijdens mijn operatie zag de dokter dat het weer wat onrustig was in mijn buik, wat heel raar was, omdat ik 3 maanden geleden loops ben geweest. Hierdoor zou het nu heel rustig moeten zijn. De dokter heeft 3 lagen gehecht en de laatste aan de binnenkant, zodat ik niet teveel hechtingen heb aan de buitenkant op mijn buik. Ik heb dokter Wout natuurlijk wel even verteld dat ik ambitie heb om model te worden ? Ze hebben mij een Medical Pet Shirt aangedaan en naar de uitslaapkamer gebracht, waar Guus ook op me lag te wachten. Na 3 uur mocht mijn vrouwtje me weer komen ophalen.

Lady Rebel met medical pet shirt

Weer thuis

Wat ben ik van slag geweest… ik wist me geen houding te geven. Ik was echt heel erg in de war, schrikachtig en boos. Een paar uur later kreeg ik ook weer pijn. Ik was nog steeds heel moe maar wilde niet gaan slapen. Het enige waar ik zin in had waren de gezonde koekjes van Sis&Dog. Daar heb ik er ook heel veel van gekregen! Ik mag me 8 tot 10 dagen niet inspannen, dus niet spelen, zwemmen, rennen of stoeien. Gelukkig heeft mijn vrouwtje een puzzel gekocht (bedankt voor de tip) van Hondenkaravaan, zodat ik mezelf toch een beetje kan uitdagen, al vind ik het nog wel heel moeilijk…

In mijn volgende blog ga ik jullie alles vertellen over hondenpuzzels. ?

Woof, Lady Rebel

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lady Rebel

Dog Influencer Geef koekje! x

Dog Influencer

21 March Door: Lady Rebel

Een dog influencer? Wat is dat? Ik ga het je in deze blog vertellen. Anderhalf jaar geleden heeft mijn vrouwtje mijn eigen Instagram account aangemaakt: @ladyrebelsmit  Instagram account hond ...

Lees het hele artikel
Rebel van de klas Geef koekje! x

Rebel van de klas

10 May Door: Lady Rebel

Woef, Toen ik een kleine pup was van 10 weken ben ik voor het eerst naar school gegaan. Omdat ik een Golden Retriever ben, dachten mijn mensen dat een ...

Lees het hele artikel
Date met Guus Geef koekje! x

Date met Guus

30 December Door: Lady Rebel

Woof Op zondag 10 november ben ik met mijn vriendje Guus gaan spelen op het hondenstrand in Noordwijk aan Zee. We moesten even naar een parkeerplek zoeken (het was ...

Lees het hele artikel
Lachende Lady Rebel Geef koekje! x

Lachende Lady Rebel

7 September Door: Lady Rebel

Woof Mensen en honden zijn al heel lang met elkaar verbonden, er is aangetoond dat dit al langer is dan 5000 jaar. Door de jaren heen is de mens ...

Lees het hele artikel