Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Castratie bij Lady Rebel

27 februari
x
Wat is dit?

Woof,

Afgelopen dinsdag heb ik mijn eerste operatie gehad. Ze hebben mijn eierstokken weggehaald! Mijn baasjes en ik hopen natuurlijk dat het bij deze operatie blijft…

Castratie v.s. sterilisatie

Iedereen zegt dat ik ben gesteriliseerd, maar eigenlijk ben ik gecastreerd, want de dokter heeft mijn eierstokken weggehaald. Mijn baasjes hebben hiervoor gekozen vanwege gezondheidsredenen en ter preventie. Baarmoederontsteking en schijnzwangerschap komen nu niet meer voor en de kans op melkkliertumoren en suikerziekte is afgenomen. Ik kan geen nestje pups meer krijgen en ik word niet meer loops. Een sterilisatie (alleen onvruchtbaar maken) komt weinig voor bij honden in Nederland.

Wachtkamer

Afgelopen dinsdag was het dus zover… Kwispelend liep ik naar de auto, ik vind het namelijk zo leuk om met mijn vrouwtje op pad te gaan. Nu helemaal, omdat ik Guus, mijn knuffel die naar mijn vriendje en medeblogger Guus de Goldendoodle is vernoemd, mee mocht nemen. We stopten op een plek waar ik nog nooit was geweest en gingen naar binnen (andere locatie van de dierenarts). Hier waren 2 hele lieve dames die me een kroel hebben gegeven en ze hebben Guus en mij gewogen. Ik weeg nu 26,3 kg en Guus weegt 280 gram. Vervolgens mocht ik weer met Guus naar mijn vrouwtje toe. Toen we aan de beurt waren zag ik dokter Wout, die herkende ik meteen, dat is die aardige meneer waar ik altijd koekjes van krijg.

Lady Rebel in de wachtkamer van de dierenarts

Operatie

Eenmaal in de behandelkamer, kreeg ik een prik in mijn bil. Dat deed heel erg pijn, ik heb dat wel even flink laten horen. Mijn vrouwtje mocht me meenemen naar de wachtkamer en daar ben ik lekker in slaap gevallen. Tijdens mijn operatie zag de dokter dat het weer wat onrustig was in mijn buik, wat heel raar was, omdat ik 3 maanden geleden loops ben geweest. Hierdoor zou het nu heel rustig moeten zijn. De dokter heeft 3 lagen gehecht en de laatste aan de binnenkant, zodat ik niet teveel hechtingen heb aan de buitenkant op mijn buik. Ik heb dokter Wout natuurlijk wel even verteld dat ik ambitie heb om model te worden 😉 Ze hebben mij een Medical Pet Shirt aangedaan en naar de uitslaapkamer gebracht, waar Guus ook op me lag te wachten. Na 3 uur mocht mijn vrouwtje me weer komen ophalen.

Lady Rebel met medical pet shirt

Weer thuis

Wat ben ik van slag geweest… ik wist me geen houding te geven. Ik was echt heel erg in de war, schrikachtig en boos. Een paar uur later kreeg ik ook weer pijn. Ik was nog steeds heel moe maar wilde niet gaan slapen. Het enige waar ik zin in had waren de gezonde koekjes van Sis&Dog. Daar heb ik er ook heel veel van gekregen! Ik mag me 8 tot 10 dagen niet inspannen, dus niet spelen, zwemmen, rennen of stoeien. Gelukkig heeft mijn vrouwtje een puzzel gekocht (bedankt voor de tip) van Hondenkaravaan, zodat ik mezelf toch een beetje kan uitdagen, al vind ik het nog wel heel moeilijk…

In mijn volgende blog ga ik jullie alles vertellen over hondenpuzzels. 🙂

Woof, Lady Rebel

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lady Rebel

Anti-trektuig van Meola Geef koekje! x

Anti-trektuig van Meola

11 februari Door: Lady Rebel

Woof, Wat ben ik blij met mijn nieuwe leren tuig van Meola Leather! Mijn baasjes hebben heel lang gezocht naar een geschikte halsband of tuig omdat ik zo ontzettend ...

Lees het hele artikel
Top 5 van Lady Rebel Geef koekje! x

Top 5 van Lady Rebel

18 januari Door: Lady Rebel

Woof… Mijn baasje heeft in 2018 heel veel foto’s van mij gemaakt. Ik denk dat het er wel meer dan 1000 zijn geworden…. Deze foto’s heeft ze gebruikt voor ...

Lees het hele artikel
Buddy Geef koekje! x

Buddy

8 januari Door: Lady Rebel

Op 3 januari heb ik de nieuwe Amstelfilm documentaire, Buddy van Heddy Honigmann, in de bioscoop bezocht. De documentaire is op 17-11-2018 op IDFA in première gegaan. Buddy In ...

Lees het hele artikel
Plog Lady Rebel 2018 Geef koekje! x

Plog Lady Rebel 2018

30 december Door: Lady Rebel

Woof, Wat heb ik in 2018 toch veel meegemaakt… Ik wil dit graag met jullie delen, maar het is zo veel dat ik eigenlijk niet weet hoe. Gelukkig heeft ...

Lees het hele artikel