Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Tommy socialiseren

22 November
x
Wat is dit?

Één van de belangrijkste dingen om gelijk met je pup te doen is socialiseren. Met andere honden spelen kan je het beste laten doen na de derde vaccinatie om ziektes te voorkomen.

Ik heb Tommy ook snel laten wennen aan andere dieren. Schapen, koeien en paarden zijn hier veel in de buurt dus dat vond ik belangrijk. Tommy’s eerste ontmoeting met een schaap was heel leuk, ze vonden elkaar heel interessant en bleven aan elkaar snuffelen. Paarden vindt hij spannender, die houdt hij liever op afstand.

Het spelen met andere honden blijf ik best spannend vinden. Tommy wil altijd graag op de andere hond springen, maar dat vinden andere honden niet allemaal even fijn. Ook is Tommy erg klein en zijn de meeste andere honden in de buurt groot. Uit enthousiasme gaan ze dan op Tommy staan wat behoorlijk gevaarlijke situaties oplevert. Grotere honden komen op Tommy ook wat lomper over, daar schrikt Tommy dan van waardoor het op ruzie kan uitlopen als ik hem niet op tijd uit de situatie haal.

De puppycursus was een mooie gelegenheid om te socialiseren. Tommy was de kleinste van de groep, de anderen waren allemaal een stuk groter en zwaarder en speelden ook heel wild. Tommy was toen nog geen 2 kg, dus spelen met deze enthousiaste honden was helaas niet verantwoord. We probeerden het wel, maar Tommy schrok zo van de grootte van de andere honden dat die begon te grommen en liet merken het niet leuk te vinden.

De hond van de buren is ook niet dol op puppy’s. Hij tolereerde Tommy, maar op een dag was hij het gesnuffel van Tommy zat en ging met zijn volle gewicht op hem staan. Tommy piepte het uit.

Maar Tommy laat zich niet afschrikken. Die wil met iedereen spelen en loopt ook niet eerder mee dan dat die de andere hond begroet heeft. Ik probeer hem te leren dat die andere honden ook mag negeren, maar dat is nog best een uitdaging. En natuurlijk mag hij ook gewoon lekker even spelen!

Nu de wandelingen langer worden komen we ook vaker andere, kleinere, honden tegen. En wat kan die daar leuk mee spelen. Dan springen ze tegen elkaar op, ruiken wat en rennen achter elkaar aan, heel gezellig. Gelukkig, want ik dacht eerst dat die gewoon niet sociaal was.

Omdat het spelen beter ging, durfde ik hem ook wel weer naar de grotere rassen te laten gaan. Helaas ging dat vreselijk mis. Tommy wilde een Duitse herder begroeten die hij al eerder ontmoet had. De eerdere ontmoetingen gingen heel goed. Deze keer ging het helemaal mis. Toen we dichterbij kwamen greep de herder Tommy van de grond en begon hem heen en weer te zwaaien. Hij gromde daar heel dreigend bij. Zowel Tommy als de herder zaten aan de lijn en de herder liet Tommy gelukkig los toen zijn baas hem corrigeerde. Tommy piepte het uit en liep weg. Gelukkig heeft hij er lichamelijks niets aan overgehouden. Maar de schrik zat er wel in.

De eerstvolgende dagen was Tommy erg afwachtend en durfde niet meer direct naar een andere hond toe te lopen. Maar zijn nieuwsgierigheid overwon dit gelukkig weer na een aantal dagen. Tommy is nog wel wat meer op z’n hoede, maar bang is hij niet meer. Als hij nu een andere hond ziet gaat hij eerst plat op de grond liggen, kijkt de kat uit de boom om vervolgens enthousiast de andere hond te begroeten.

Het spelen op een speelveldje met kleine hondjes vindt Tommy het allerleukst. Hij kan dan lekker rennen en als hij het te spannend vindt, kan hij de andere kant op rennen. Speelveldjes hebben we genoeg in de buurt, dus daar kan hij zijn energie lekker kwijt. Tommy blij, baasje blij 🙂

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Tommy

Review: DogSuppy-supplement tegen jeuk Geef koekje! x

Review: DogSuppy-supplement tegen jeuk

3 January Door: Tommy

Tommy mocht voor The Dog Pen de supplementen van DogSuppy testen! Daar waren we heel blij mee, want het ging niet zo goed met Tommy. Hij had al 2,5 ...

Lees het hele artikel
Je hond leren loslopen Geef koekje! x

Je hond leren loslopen

6 April Door: Tommy

Hoe leer ik mijn hond loslopen? Deze vraag zie ik vaak voorbij komen op internet. De antwoorden die vaak gegeven worden: direct als pup mee beginnen. Je hond leren ...

Lees het hele artikel
De zoektocht naar het juiste voer Geef koekje! x

De zoektocht naar het juiste voer

13 December Door: Tommy

De zoektocht naar het juiste hondenvoer is niet altijd makkelijk. Lees maar mee hoe de zoektocht naar het juiste voer voor Tommy is verlopen en bij welk voer ze ...

Lees het hele artikel
Review Flamingo Krems hondenmand Geef koekje! x

Review Flamingo Krems hondenmand

28 October Door: Tommy

Tommy mocht de donkergrijze Krems hondenmand rechthoek van Flamingo testen! Dat komt precies goed uit, nu Tommy het in de nacht koud heeft in zijn mandje. Deze zachte fluffy ...

Lees het hele artikel