Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Signalen herkennen

29 oktober
x
Wat is dit?

Een goede vriendin van me zei dat ze pups heel leuk vindt, maar blij is dat haar honden nu volwassen zijn. Nu de puppytijd van Tommy voorbij is, snap ik dat. Het zindelijk maken en opvoeden van een pup kost veel tijd. Ook herkende ik de signalen die Tommy gaf nog niet, ik moest zijn lichaamstaal nog leren lezen. En als ik daar achteraf op terugkijk heeft dat ook wel een aantal weken geduurd. Hoelang wil hij geknuffeld worden? Hoelang wil hij spelen? Hoelang vindt hij het op straat leuk dat hij aangehaald wordt?

Aandacht

Want aan aandacht op straat komt Tommy niet te kort. Eerst dacht ik dat dat kwam omdat hij zo klein was, maar nog steeds is hij enorm populair. Er komen kinderen aan de deur die ik niet ken en vragen of ze met Tommy mogen spelen. Ook wordt die door zowel kinderen als volwassen nagekeken op straat en volgt er standaard een ‘ahhhh wat een lief hondje’. Dan willen ze hem natuurlijk ook even knuffelen of met hem spelen. Tommy vindt die aandacht geweldig, hij knuffelt en speelt net zo graag mee. Als pup kwam daar geen einde aan en moest ik het zelf onderbreken. Nu loopt hij weg en gaat liggen of verder met snuffelen als hij er genoeg van heeft. Een duidelijk signaal dat het genoeg is geweest.

Ook als ik hem aai geeft hij zelf aan wat hij wil. Als hij aan m’n voeten komt zitten en me aankijkt wil hij geaaid worden. Als ik ‘m dan op z’n rug aai duwt hij m’n hand weg en drukt z’n borst tegen m’n hand aan, daar wil hij het liefst geaaid worden. En als het genoeg is draait hij z’n hoofd naar me toe of loopt hij weg. Duidelijke taal.

Door de signalen op tijd te herkennen voorkom ik ook dat Tommy vervelend wordt of gaat happen. Heel belangrijk dus en zo weten we allebei waar we aan toe zijn, waardoor onze band nog sterker wordt.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Tommy

Tommy socialiseren Geef koekje! x

Tommy socialiseren

22 november Door: Tommy

Één van de belangrijkste dingen om gelijk met je pup te doen is socialiseren. Met andere honden spelen kan je het beste laten doen na de derde vaccinatie om ...

Lees het hele artikel
Eigenwijze pup Geef koekje! x

Eigenwijze pup

13 oktober Door: Tommy

Toen ik van de fokker de eerste filmpjes doorgestuurd kreeg, zag ik het direct: Tommy is een heel klein eigenwijs hondje, met de nadruk op eigenwijs. Als kleinste van ...

Lees het hele artikel