Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Lady Rebel de Golden Retriever

8 september
x
Wat is dit?

Woof

Zoals jullie op de foto waarschijnlijk al gezien hebben, ben ik een Golden Retriever. Niet zomaar één; ik ben Lady Rebel, de grote puber-Golden met een hele toepasselijke naam. Lady omdat ik zelf soms denk van adel te zijn, en Rebel omdat dat is hoe ik me gedraag de laatste tijd!

Thuis

Ik ben ontzettend blij als mijn baasjes samen thuis zijn en wil daar dan ook altijd tussen in zitten. Stiekem wil ik altijd het liefst alle aandacht van het baasje hebben en kan ik best wel een beetje jaloers zijn als hij het vrouwtje een kusje geeft, want dat doet hij bij mij nooit… Ik ben niet vaak lang alleen thuis, maar ik kan dat wel heel goed. Mijn eerste jaar zat ik in de bench als de baasjes niet thuis waren, maar na onze vakantie in Spanje mocht ik gewoon op mijn kussen blijven zonder bench. Dit was wel even wennen, want mijn ‘huisje’ was ineens weg. Het duurde een paar dagen voordat ik echt gewend was, maar nu vind ik het heerlijk om heel veel verschillende slaapplekjes uit te proberen.

Als mijn baasjes gaan eten mag ik niet in de buurt van de tafel komen. Dit weet ik inmiddels, en als de borden op tafel gezet worden, loop ik uit de eetkamer weg en ga lekker in mijn mandje liggen of buiten spelen. Soms blijven mijn baasjes wel lang zitten hoor, zitten ze gezellig met elkaar te praten.  Ik denk dan altijd dat ze me vergeten zijn en laat dan ook merken dat ik er ook nog ben. Meestal pak ik een knuffel en leg die op schoot bij een van de twee, en als ze niet reageren, ga ik heel zielig piepen.

in de mand

Hobby’s

Het allerliefste ga ik de wereld ontdekken en naar buiten om te zwemmen en te rennen. Zwemmen hebben we veel gedaan afgelopen maanden, ik heb immers niet voor niets zwemvliezen tussen mijn tenen en een waterafstotende ondervacht. Omdat ik hier zo intens van geniet, vergeet ik dan vaak te luisteren en blijf ik bij mijn baasjes wegrennen om achter de vogeltjes, poezen of konijntjes aan te gaan. Ook als we op visite zijn weet ik altijd wel een gaatje in de heg te vinden. Ik vind het hilarisch… maar vooral vrouwtje denkt daar anders over.

Eigenlijk is het ook niet zo slim van me, want hierdoor mag ik niet zo vaak los lopen, alleen op plaatsen waar geen auto’s zijn. Gelukkig val ik altijd wel heel lekker in slaap als we weer thuis zijn.

Gedrag

Hoewel ik dus aan het puberen ben, waar ik natuurlijk niets aan kan doen, ben ik ook echt vaak heel lief. Ik luister altijd als ik een koekje krijg en ben gek op mijn gezinnetje. Ik vind andere mensen ook echt heel lief en wil ze dat altijd laten zien. Soms schiet ik daar een beetje in door en ga ik me erg aanstellen. Springen, piepen, zingen en knuffels laten zien; ik haal echt alles uit de kast om maar aandacht te krijgen. Niet iedereen vindt dat leuk, en de baasjes hebben al gezegd dat we daar verandering in gaan brengen. Vrouwtje is nu een boek aan het lezen: kijk eens naar je hond van Monique Bladder. Ik ben benieuwd wat ze me gaat leren.

Blaffen

Ik ben vaak groter dan andere honden, maar toch ben ik een beetje onderdanig. Ik houd nu eenmaal niet van ruzie en wil het liefste spelen. Ik geef dus altijd maar de andere hondjes het idee dat zij de baas zijn, totdat ze te ver gaan. Dan durf ik wel voor mezelf op te komen. Ook vind ik het soms wel een beetje spannend, zeker als ze blaffen. Ik ga dan altijd maar heel hard terug blaffen, alleen helpt dat niet echt…

Eigenlijk blaf ik altijd als ik iets spannend of een beetje eng vind. Een gekke hoed bij een mens, een glazenwasser in een karretje, pionnen op het parkeerterrein. We zijn van pup af aan al bezig om aan dingen te wennen, maar toch blaf ik als ik iets zie wat ik niet verwacht. Baasje was aan het klussen gisteren en had een mondkapje op en gehoorbeschermers. Ik durfde in het begin echt niet bij hem in de buurt te komen, hij zag er zo eng uit! Dat vond trouwens iedereen, want hij was helemaal grijs van het stof. De buurman zei vandaag tegen baasje: je ziet er met zwart haar toch beter uit! 🙂

Gelukkig heeft het vrouwtje me gerustgesteld en zijn we eerst op afstand gaan kijken. Na een tijdje ben ik toch maar even een knuffel gaan halen bij het baasje. Misschien kunnen we hierover ook iets uit het boek van Monique Bladder leren.

Gouden hondje

Al met al vinden mijn baasjes mij een gouden hondje dat nog wel een aantal dingen kan leren. Gelukkig vind ik het heel leuk om dingen te leren en wil ik graag alles goed doen. Baasjes laten mij merken dat ik dat heel vaak ook doe. Ik ben dan altijd zo trots en laat mijn blij gezichtje dan weer zien. Ik heb echt mijn gouden forever mandje gevonden.

Rescue Paws Curaçao

In mijn volgende blog wil ik jullie iets vertellen over de hondjes die het spijtig genoeg minder goed hebben, namelijk de hondjes die zijn opgevangen door Rescue Paws op Curaçao. Ook zal ik om jullie hulp vragen om samen iets voor deze kanjers te kunnen doen.

 

Woof

Lady Rebel

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lady Rebel

’momzilla’ Geef koekje! x

’momzilla’

7 december Door: Lady Rebel

Woof, Mijn vrouwtje mag voor deze keer mijn blog schrijven. 🙂 Woof Lady Rebel Golden Retriever Ik ben Simone, vrouwtje van Lady Rebel; afgekort ook wel Rebel. Toen ik ...

Lees het hele artikel
Open haard Geef koekje! x

Open haard

4 december Door: Lady Rebel

Woof! Het is al december. Het is koud, het wordt vroeg donker, de verwarming ‘klopt’ weer (beetje irritant) en Sinterklaas is weer in het land. Ik zie die beste ...

Lees het hele artikel
Blogger bij The Dog Pen Geef koekje! x

Blogger bij The Dog Pen

21 november Door: Lady Rebel

Woof, Zoals jullie weten is mijn vrouwtje verhalen aan het opschrijven over mijn avonturen hier bij The Dog Pen. Uiteraard overleggen we uitvoerig wat ze mag opschrijven over mij ...

Lees het hele artikel
Logeren Geef koekje! x

Logeren

16 november Door: Lady Rebel

Woof, Mijn baasjes zijn, zoals jullie eerder hebben kunnen lezen, op vakantie gegaan. Ik mocht naar tante Mariëlle en haar gezin toe om daar te logeren. Spullen pakken De ...

Lees het hele artikel