Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Lady Rebel de Golden Retriever

8 September
x
Wat is dit?

Woof

Zoals jullie op de foto waarschijnlijk al gezien hebben, ben ik een Golden Retriever. Niet zomaar één; ik ben Lady Rebel, de grote puber-Golden met een hele toepasselijke naam. Lady omdat ik zelf soms denk van adel te zijn, en Rebel omdat dat is hoe ik me gedraag de laatste tijd!

Thuis

Ik ben ontzettend blij als mijn baasjes samen thuis zijn en wil daar dan ook altijd tussen in zitten. Stiekem wil ik altijd het liefst alle aandacht van het baasje hebben en kan ik best wel een beetje jaloers zijn als hij het vrouwtje een kusje geeft, want dat doet hij bij mij nooit… Ik ben niet vaak lang alleen thuis, maar ik kan dat wel heel goed. Mijn eerste jaar zat ik in de bench als de baasjes niet thuis waren, maar na onze vakantie in Spanje mocht ik gewoon op mijn kussen blijven zonder bench. Dit was wel even wennen, want mijn ‘huisje’ was ineens weg. Het duurde een paar dagen voordat ik echt gewend was, maar nu vind ik het heerlijk om heel veel verschillende slaapplekjes uit te proberen.

Als mijn baasjes gaan eten mag ik niet in de buurt van de tafel komen. Dit weet ik inmiddels, en als de borden op tafel gezet worden, loop ik uit de eetkamer weg en ga lekker in mijn mandje liggen of buiten spelen. Soms blijven mijn baasjes wel lang zitten hoor, zitten ze gezellig met elkaar te praten.  Ik denk dan altijd dat ze me vergeten zijn en laat dan ook merken dat ik er ook nog ben. Meestal pak ik een knuffel en leg die op schoot bij een van de twee, en als ze niet reageren, ga ik heel zielig piepen.

in de mand

Hobby’s

Het allerliefste ga ik de wereld ontdekken en naar buiten om te zwemmen en te rennen. Zwemmen hebben we veel gedaan afgelopen maanden, ik heb immers niet voor niets zwemvliezen tussen mijn tenen en een waterafstotende ondervacht. Omdat ik hier zo intens van geniet, vergeet ik dan vaak te luisteren en blijf ik bij mijn baasjes wegrennen om achter de vogeltjes, poezen of konijntjes aan te gaan. Ook als we op visite zijn weet ik altijd wel een gaatje in de heg te vinden. Ik vind het hilarisch… maar vooral vrouwtje denkt daar anders over.

Eigenlijk is het ook niet zo slim van me, want hierdoor mag ik niet zo vaak los lopen, alleen op plaatsen waar geen auto’s zijn. Gelukkig val ik altijd wel heel lekker in slaap als we weer thuis zijn.

Gedrag

Hoewel ik dus aan het puberen ben, waar ik natuurlijk niets aan kan doen, ben ik ook echt vaak heel lief. Ik luister altijd als ik een koekje krijg en ben gek op mijn gezinnetje. Ik vind andere mensen ook echt heel lief en wil ze dat altijd laten zien. Soms schiet ik daar een beetje in door en ga ik me erg aanstellen. Springen, piepen, zingen en knuffels laten zien; ik haal echt alles uit de kast om maar aandacht te krijgen. Niet iedereen vindt dat leuk, en de baasjes hebben al gezegd dat we daar verandering in gaan brengen. Vrouwtje is nu een boek aan het lezen: kijk eens naar je hond van Monique Bladder. Ik ben benieuwd wat ze me gaat leren.

Blaffen

Ik ben vaak groter dan andere honden, maar toch ben ik een beetje onderdanig. Ik houd nu eenmaal niet van ruzie en wil het liefste spelen. Ik geef dus altijd maar de andere hondjes het idee dat zij de baas zijn, totdat ze te ver gaan. Dan durf ik wel voor mezelf op te komen. Ook vind ik het soms wel een beetje spannend, zeker als ze blaffen. Ik ga dan altijd maar heel hard terug blaffen, alleen helpt dat niet echt…

Eigenlijk blaf ik altijd als ik iets spannend of een beetje eng vind. Een gekke hoed bij een mens, een glazenwasser in een karretje, pionnen op het parkeerterrein. We zijn van pup af aan al bezig om aan dingen te wennen, maar toch blaf ik als ik iets zie wat ik niet verwacht. Baasje was aan het klussen gisteren en had een mondkapje op en gehoorbeschermers. Ik durfde in het begin echt niet bij hem in de buurt te komen, hij zag er zo eng uit! Dat vond trouwens iedereen, want hij was helemaal grijs van het stof. De buurman zei vandaag tegen baasje: je ziet er met zwart haar toch beter uit! 🙂

Gelukkig heeft het vrouwtje me gerustgesteld en zijn we eerst op afstand gaan kijken. Na een tijdje ben ik toch maar even een knuffel gaan halen bij het baasje. Misschien kunnen we hierover ook iets uit het boek van Monique Bladder leren.

Gouden hondje

Al met al vinden mijn baasjes mij een gouden hondje dat nog wel een aantal dingen kan leren. Gelukkig vind ik het heel leuk om dingen te leren en wil ik graag alles goed doen. Baasjes laten mij merken dat ik dat heel vaak ook doe. Ik ben dan altijd zo trots en laat mijn blij gezichtje dan weer zien. Ik heb echt mijn gouden forever mandje gevonden.

Rescue Paws Curaçao

In mijn volgende blog wil ik jullie iets vertellen over de hondjes die het spijtig genoeg minder goed hebben, namelijk de hondjes die zijn opgevangen door Rescue Paws op Curaçao. Ook zal ik om jullie hulp vragen om samen iets voor deze kanjers te kunnen doen.

 

Woof

Lady Rebel

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lady Rebel

Dog Influencer Geef koekje! x

Dog Influencer

21 March Door: Lady Rebel

Een dog influencer? Wat is dat? Ik ga het je in deze blog vertellen. Anderhalf jaar geleden heeft mijn vrouwtje mijn eigen Instagram account aangemaakt: @ladyrebelsmit  Instagram account hond ...

Lees het hele artikel
Rebel van de klas Geef koekje! x

Rebel van de klas

10 May Door: Lady Rebel

Woef, Toen ik een kleine pup was van 10 weken ben ik voor het eerst naar school gegaan. Omdat ik een Golden Retriever ben, dachten mijn mensen dat een ...

Lees het hele artikel
Date met Guus Geef koekje! x

Date met Guus

30 December Door: Lady Rebel

Woof Op zondag 10 november ben ik met mijn vriendje Guus gaan spelen op het hondenstrand in Noordwijk aan Zee. We moesten even naar een parkeerplek zoeken (het was ...

Lees het hele artikel
Lachende Lady Rebel Geef koekje! x

Lachende Lady Rebel

7 September Door: Lady Rebel

Woof Mensen en honden zijn al heel lang met elkaar verbonden, er is aangetoond dat dit al langer is dan 5000 jaar. Door de jaren heen is de mens ...

Lees het hele artikel