Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Kenzo’s favoriete Kong’s

9 June
x
Wat is dit?

Kenzo is ook groot fan van Kong! Wij hebben 3 varianten: de Kong extreme, Kong Stuff-a-ball en Kong Traxx. Allen zeer geliefd.

LEESTIP: Wat is een Kong?

Kong (classic) extreme

Voor Kenzo hebben wij de Kong XXL Extreme variant geschikt voor zijn grootte en gewicht (vanaf 38 kg) Tot de dag van vandaag nog steeds “speelgoed” dat Kenzo proef is, want Kenzo is een goede sloper. Echter gebruiken wij de Kong’s alleen voor eetmomenten en spelen wij er niet samen mee. Dit heeft te maken met de manier waarop wij Kenzo opvoeden. Wij gebruiken de Kong eigenlijk vrijwel nooit om alleen brokken in de doen omdat dit te makkelijk is voor Kenzo. Het gat aan de onderkant is zo groot dat de brokken er met 1 beweging al uit liggen. Wat we wel eens doen is de Kong vullen met brokken en dan dicht smeren met een laagje pindakaas. Al een stapje moeilijker. Het recept wat hier favoriet is en Kenzo langer bezig houdt is; gemalen brokken (Kenzo eet geperste brokken) met een paar druppels water mengen tot een papje. Hier de Kong mee vullen en dan wordt hij heerlijk uitgelikt. Deze traktatie geven we Kenzo meestal als wij voor een langere tijd de deur uit zijn, het houdt hem lekker bezig.

Kenzo met de Kong Extreme

Tip: Laatst met het warme weer hebben we de gevulde Kong even in de vriezer gestopt en toen was het een heerlijke koele snack!

Kong Stuff-a-Ball

Deze kong gebruiken we naast de snuffelmat, snuffelbal of slowfeeder het meest. Kenzo is er gek op! Wij vullen deze met brokken en doordat deze bal een andere opening heeft dan de kong classic rollen hier Kenzo zijn brokken niet zomaar uit. (kan misschien ook verschillen per vorm van brok) De Kong Stuff-a-Ball heeft ook een klein gaatje aan de andere kant maar hier kunnen geen brokken doorheen.

Hoe Kenzo deze bal gebruikt:
hij neemt de bal in zijn mond en bijt erin, als hij de bal op de juiste manier in zijn bek heeft en bijt dan valt er een brok uit. Het komt dus wel eens voor dat hij de bal andersom in zijn bek heeft en er dan geen brok uit valt. Er moet gewerkt worden voor het voer en Kenzo haalt hier echt zijn voldoening uit. Namens ons een echt aanrader! Tevens bevordert deze voerbal gezonde tanden en gezond tandvlees, de denta-ridges reinigen de tanden en masseren het tandvlees.

Kong Traxx

Deze Kong gebruiken wij alleen om vloeibare dingen in te stoppen. Een kleine traktatie omdat er niet heel veel ingestopt kan worden. Een kleine traktatie waar Kenzo trouwens gemiddeld wel langer mee bezig is dan zijn andere Kong’s. De Kong Traxx is een speeltje in de vorm van een autoband met een smallere opening en hol van binnen. Hij moet zijn tong erin peuteren om het natvoer eruit te likken. Een heerlijke geduldige bezigheid. Hoe de Stuff-a-Ball de hele woonkamer door gaat neemt hij de Kong Traxx mee naar zijn plaats en gaat hem daar heerlijk liggen uitlikken. De Kong Traxx en Kong Stuff-a-Ball zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Kong Cat

Wist je dat er ook een Kong bestaat voor katten? Onze katten Pip, Bo en Jo krijgen ook regelmatig een gevuld Kong(etje) de ene keer gevuld met brokken en de andere keer gevuld met wat natvoer.

katten spelen met een Kong Dit zijn onze favoriete Kong’s! Gebruiken jullie ook een Kong of meerdere Kong’s? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen of misschien nog andere lekkere recepten?!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Kenzo

Kenzo houdt van water Geef koekje! x

Kenzo houdt van water

25 June Door: Kenzo

Kenzo en zijn “liefde” voor water daar kunnen we al vele verhalen over schrijven. Kenzo springt het liefst in iedere sloot die hij tegen komt. En dan eruit komen, ...

Lees het hele artikel
Onze eerste blog! Geef koekje! x

Onze eerste blog!

4 June Door: Kenzo

Hallo allemaal, wij zijn nieuw hier! Met wij bedoel ik mijn vrouwtje; Nola en ik de Amerikaanse Stafford; Kenzo Hoe zijn wij terecht gekomen bij The Dog Pen? Skye ...

Lees het hele artikel