Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Hondentransport - Lena is onderweg

2 May
x
Wat is dit?

Zoals je al in mijn vorige blogs hebt kunnen lezen komt Lena uit Rusland. Met de Corona restricties kan ik haar niet zelf ophalen. Ze is gisteren onderweg op transport. Gisterochtend om 6 uur kreeg ik een appje dat alles goed gaat met Lena en dat ze onderweg gaan.

Papieren voor de douane

Wanneer je een pup uit het buitenland aanschaft, mag de pup met 15 weken pas reizen. Dit is in verband met de rabiësenting. Deze wordt gezet op 12 weken en heeft dan een wachttijd van 3 weken. Daarna mag de pup de grens over (dit geldt voor alle landen). De pup heeft een paspoort nodig waar alle vaccinaties in staan. Verder moet ik 2 formulieren invullen waarmee ik de mensen van het transport machtig om beslissingen te nemen over Lena bij de douane. Deze formulieren heb ik vanmorgen ingestuurd.

Wachten, wachten, wachten

Hoewel de bedoeling was dat Lena op 28 april zou gaan reizen, werd ik al gewaarschuwd dat er vertragingen bekend waren. Dit omdat de douane goedkeuring moet geven voor het transport om te vertrekken. De vertrekdatum was dus al verplaatst naar vrijdag 30 april, maar dat is nu zaterdag 1 mei geworden. Ze dachten dat ze voor de middag zouden kunnen rijden, maar dat werd half 6 ’s middags. Het is echt een soort onzekere tijd, waar ik bijna de hele dag aan mijn telefoon vastgeplakt zit.

WhatsApp groep

Op de dag van vertrek is er een WhatsApp groep aangemaakt waar alle toekomstige baasjes in zitten. In de groep kunnen ze snel updates plaatsen naar iedereen. De eerste update die we daar krijgen is een algemeen bericht dat alles goed gaat met alle pups en kittens en dat de dieren bij hun in het dierenhotel verblijven en goed verzorgd worden voordat ze onderweg kunnen. Dat ze verder ook de dieren verzorgen zoals de fokkers ze dit hebben gevraagd en dat er ook voor de fokkers een WhatsApp groep is waar updates worden geplaatst.

Route en tijden

Wat de exacte route is die gereden wordt weet ik niet. In de WhatsApp groep zitten 6 mensen naast de 2 mensen van het transport. Twee mensen uit Duitsland en met mijzelf erbij 2 uit Nederland en 2 uit België. Ik kan alleen maar hopen dat ze via Duitsland meteen naar Nederland rijden en dan naar België gaan.

Ophalen in Arnhem

Om Lena zo snel mogelijk bij me te hebben, heb ik gevraagd waar ik heen zou kunnen rijden om het ophalen sneller te maken. Dat is Arnhem geworden. Voor mij een kleine 2 uur rijden, maar dat is natuurlijk geen probleem. Normaal gezien worden ze aan huis ‘geleverd’, maar hoe eerder ik Lena bij me heb, hoe beter het is. Dus zodra ik weet hoe laat ze in Arnhem is, dan zorg ik dat ik daar ook ben.

Kwestie van vertrouwen

Het duurt ongeveer 26 uur om van Moskou naar Arnhem te rijden als je in één keer door rijdt. Met puppy’s kun je niet 26 uur achter elkaar rijden zonder te stoppen. Dus is het logisch dat ze nog langer onderweg zijn. Wat je nodig hebt bij zo’n lange wachttijd is een grote portie vertrouwen en af en toe iemand die je van achter je telefoon weghaalt om even iets leuks te doen.

Gelukkig was Stefan gisteren degene die me van de bank af heeft geplukt en we zijn gezellig een terrasje gaan pakken om mijn zinnen een beetje te verzetten. Vandaag is de dag nog jong, maar ik ben al aan het bloggen. Dus het gaat goed. Ik kijk gewoon enorm uit naar Lena’s komst.

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena & Lumi

Loopse teef en reu samen in huis Geef koekje! x

Loopse teef en reu samen in huis

1 June Door: Lena & Lumi

Een loopse teef en een intacte reu samen in huis dat is niet zo’n handige combinatie. Ik deel mijn ervaring met een loopse Lena (haar 2e loopsheid) samen met ...

Lees het hele artikel
Review Espree Simple Shed shampoo Geef koekje! x

Review Espree Simple Shed shampoo

4 April Door: Lena & Lumi

Review Espree Simple Shed shampoo. Het was de hoogste tijd voor Lumi met zijn dubbele vacht om wat haren te verliezen. De Espree Simple Shed shampoo is een hondenshampoo ...

Lees het hele artikel
Een hond die nooit alleen kan zijn Geef koekje! x

Een hond die nooit alleen kan zijn

27 March Door: Lena & Lumi

Hoe ziet het leven er uit met een hond die nooit alleen kan zijn? Lena is in mei 2021 bij mij komen wonen. Vanaf dat moment is ze nooit ...

Lees het hele artikel
Vakantie met honden: Kroatië Geef koekje! x

Vakantie met honden: Kroatië

18 March Door: Lena & Lumi

Op vakantie naar Kroatië en ja natuurlijk gaan de honden mee. Wat ik precies doe om me voor te bereiden op onze aanstaande vakantie? Dat vertel ik je in ...

Lees het hele artikel