Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Hondenfoto's op de paarse heide

2 September
x
Wat is dit?

Je ziet ze nu vast ook overal voorbij komen de meest prachtige foto’s van honden op een bloeiende heide. De paarse bloemen vormen een geweldig mooie achtergrond voor de mooiste hondenfoto’s. Maar waar moet je nu naartoe als je ook zulke gave foto’s wilt gaan maken van jouw hond? Wij delen de mooiste heidefoto’s van onze bloggers en natuurlijk de locatie waar ze zijn gemaakt.

Bloeiende heide

Het allermooiste worden deze paarse foto’s natuurlijk als de heide volop in de bloei staat. Maar wanneer bloeit de heide nu? Vanaf eind augustus staat de heide helemaal in de bloei. Vanaf begin augustus zie je al dat de heide begint met bloeien, maar staat nog niet echt alles in de bloei. De bloei van de heide begint echt rond half augustus en duurt ongeveer tot begin/half september.

Bloeiende heide

Soesterduinen – provincie Utrecht

Een van de gebieden die veel wordt genoemd is de Soesterduinen. Dit gebied is hele jaar door een walhalla voor honden. Je kunt er heerlijk loslopen met jouw hond en het gebied is uitgestrekt en combineert duin en bos. De bloeiende heide is een extra leuke bijkomstigheid, dus heb je zin in een mooie wandeling met prachtige foto’s? Ga dan zeker eens naar de Soesterduinen.

Heidefoto’s van Guus

Guus laat je op deze twee prachtige foto’s niet alleen zien wat een mooie hond Guus is, maar ook wat een mooie foto’s je kunt maken op de Soesterduinen en helemaal nu de heide zo mooi paars bloeit. Wil je alles over Guus lezen? Guus heeft natuurlijk ook zijn eigen blogpagina.

Guus op de bloeiende heide

Guus in de Soesterduinen paarse heide

Foto’s van Sennah op de paarse heide

Sennah’s foto’s zijn ook gemaakt in de Soesterduinen. Zoals je ziet op de foto’s van Sennah staat de heide vol in de bloei en heeft deze een mooie diepe kleur, wat weer mooi afsteekt tegen Sennah’s donkere vacht. Wil je meer lezen over Sennah? Ga dan zeker ook even naar Sennah’s blogpagina!

Sennah paarse heide foto

Mechelse Heide – Belgisch Limburg

De Mechelse Heide is een prachtig natuurgebied in de provincie Limburg in België. Er zijn ook 2 hondenlosloopzones, in de rest van het gebied mag de hond aangelijnd mee.

Bumper & Fender samen op de Mechelse Heide

Bumper & Fender zijn samen op de foto gegaan op de Mechelse Heide en wat een plaatje is het geworden! Prachtige sfeerfoto met de paars tinten van de heidebloemen als achtergrond.

Strabrechtse Heide – Brabant

De Strabrechtse Heide in Heeze is een natuurgebied van 1500 hectare, dit uitgestrekte heideveld is dan niet alleen geweldig voor een mooie wandeling met je (aangelijnde) hond. Deze heide leent zich ook geweldig voor de mooiste foto’s van jouw hond in de paarse setting. Je kunt jouw wandeling beginnen bij het heidecafé.

Yiska op de Strabrechtste Heide

Zo mooi Yiska heeft heerlijk gewandeld op de Strabrechtse heide en natuurlijk geweldig mooie foto’s gemaakt. Vind je ook niet dat het paars van de heide mooi afsteekt tegen Yiska’s tuig?

Yiska op de heide

Hulphond Tynke op de Strabrechtse heide

De vrolijke hulphond Tynke heeft ook heerlijk gewandeld op de Strabrechtse heide. Kijk haar nou stralen tussen de heide. Prachtig! Wil je meer weten over wat ze zoal doet, kijk dan zeker even op hulphond Tynke’s blogpagina.

Elst – provincie Utrecht

In de provincie Utrecht kun je wanneer je in Elst door het bos wandelt op deze prachtige heide uitkomen. Om precies te zijn is dit de exacte locatie in Google Maps.

Poes op de heide

Helemaal in stijl mét The Dog Pen bandana op de foto op de heide, wat wil je nu nog meer? Wil je meer lezen over Poes? Poes heeft natuurlijk ook een eigen blogpagina hier op The Dog Pen.

Poes op de heide in Utrecht

Kamerven Lieshout – Noord-Brabant

De Stiphoutse bossen is een Nederlands natuurgebed op de grens van Helmond, Laarbeek en Nuenen. In het gebied liggen grotere en kleinere vennen. Het Kamerven is grootste. Dit helaas zwaar verdroogde en vaak droog staande ven wordt omgeven door een open heidegebied van ongeveer 15 hectare,, zodat het een grote open ruimte vormt midden in het stilste deel van het bos.

Nuka en River op de heide

Nuka en River boffen maar met een echte hondenfotograaf als moeder, deze prachtige foto’s zijn gemaakt door Anne Claassens Fotografie.

Hondenfotograaf op de heide

Loonse en Drunense heide – Noord Brabant

Het stuifzand en heidegebied van de Loonse en Drunense heide is een mooi stuk natuur in Brabant (net onder Den Bosch). Hier kun je genieten van de bloeiende heide en samen met jouw hond heerlijke wandelingen maken. Het hele gebied is toegankelijk voor honden aan de lijn en er zijn 2 loslooproutes en een losloopgebied.

Heidefoto’s van Soof Yara

Soof Yara is naar de Loonse en Drunense heide geweest en heeft daar deze prachtige foto’s gemaakt. Wil je meer te weten over Soof Yara de Drentse Patrijshond? Neem dan een kijkje op de pagina van Soof Yara.

Brunsummerheide – provincie Limburg

De Brunsummerheide is een prachtig uitgestrekt gebied met velden vol (bloeiende) heide. Overal mogen honden mee mits aangelijnd. Er zijn 2 losloopgebieden binnen de Brunsummerheide.

Foto’s van Bumper op een bloeiende Brunsummerheide

Deze vrolijke foto’s van Bumper zijn gemaakt op de Brunsummerheide in de provincie Limburg. Dat is natuurlijk ook belangrijk, dat jouw hond het naar zijn zin heeft, jullie lekker kunnen wandelen en dan natuurlijk prachtige foto’s als kers op de taart. Wil je meer zien en lezen over Bumper en zijn broer Fender? Check dan Bumper & Fender’s eigen blogpagina.

Hondenfoto Bumper Brunsummerheide

Heide foto hond Bumper Limburg

De Oudsberg – België

De Oudsberg is de grootste en hoogste open stuifduin van Vlaanderen. De Oudsberg is omringd door heideterrein, bossen en grasland. Je kunt er makkelijk meerdere uren voor uittrekken om de Oudsberg samen met jouw hond te gaan ontdekken.

Kion op de Oudsberg

Deze mooie foto’s van Kion zijn gemaakt in het heidegebied bij de Oudsberg. Zoals je ziet staat de heide daar prachtig in de bloei. Wil je nu meer lezen over Kion? Dat kan op zijn eigen blogpagina!

Net te laat

De timing is wel belangrijk bij mooie paarse heidefoto’s. Zo was Lady Rebel net te laat en was de heide echt al helemaal uitgebloeit. Staat ze er natuurlijk niet minder mooi door op de foto. Maar een mooie felle paarse achtergrond was natuurlijk nog leuker geweest.

 

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Cannabis voor honden? CBDA nader toegelicht! Geef koekje! x

Cannabis voor honden? CBDA nader toegelicht!

27 September Door: Redactie

Je hebt wellicht al eens gehoord over het gebruik van cannabis (hennep) in natuurlijke behandelingen voor honden. In deze blog nemen we je mee in de wereld van de ...

Lees het hele artikel
De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer Geef koekje! x

De voor- en nadelen van hypoallergeen hondenvoer

19 January Door: Redactie

Hypoallergeen hondenvoer wordt vaak beschouwd als een goede oplossing voor honden die lijden aan voedselovergevoeligheid of allergieën. Het is speciaal ontworpen om de symptomen van deze aandoeningen te verminderen ...

Lees het hele artikel
De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining Geef koekje! x

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining

19 September Door: Redactie

De 10 beste beloningstasjes voor de hondentraining. Wat zijn nu de allerhandigste beloningstasjes? Zelf gebruik ik dagelijks een beloningstas. Bij iedere wandeling en training (en zelfs in de tuin) ...

Lees het hele artikel
Past een Akita Inu wel bij mij? Geef koekje! x

Past een Akita Inu wel bij mij?

26 July Door: Redactie

Past een Akita wel bij mij? “Zo één wil ik ook!”, hoor ik mensen op straat zeggen als ze mij met mijn honden zien lopen, wijzend naar 1 van ...

Lees het hele artikel