Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Eigenwijze pup

13 oktober
x
Wat is dit?

Toen ik van de fokker de eerste filmpjes doorgestuurd kreeg, zag ik het direct: Tommy is een heel klein eigenwijs hondje, met de nadruk op eigenwijs. Als kleinste van het nest (net 1 kg) dook hij op z’n broertjes en zusjes en ging hij er met het speelgoed vandoor. Hilarisch.

Eerste dag thuis

Toen Tommy de eerste dag thuis was liet die ook al snel z’n ware aard zien. Hij sleepte zijn mand door de hele kamer. Zie je het voor je? Met z’n 1 kilo? We hebben dubbel gelegen van het lachen. Ondanks z’n eigenwijsheid is Tommy ook heel lief en weet goed wat er van hem verwacht wordt.

Puppycursus

Omdat Tommy onze eerste hond is en er een flink karakter in zit, ben ik snel met Tommy op puppycursus gegaan. Het belangrijkste dat ik hier leerde? Geduld hebben. Herhalen, herhalen, herhalen. Tommy at bijvoorbeeld alles op wat die op straat tegenkwam. Wekenlang heb ik allerlei viezigheid zoals peuken uit z’n bek moeten vissen. Geduld hebben, bleef ik in m’n achterhoofd houden. En dat klopte, na wekenlang ‘nee’ en ‘bah’ zeggen en het uit z’n bek halen, begreep hij het eindelijk. Nu loopt hij om alle niet eetbare dingen heen. Wat een verademing.

Tommy puppy

Puber

Inmiddels is Tommy een puber van 7 maanden en bijna 4 kg. Dat brengt weer hele nieuwe uitdagingen met zich mee, hij weet de grenzen goed op te zoeken. Maar de commando’s ‘los’ en ‘klaar’ zitten er gelukkig goed in. Dus we komen er wel. Geduld. En spelenderwijs blijven oefenen. En vooral veel lachen om z’n eigenwijze streken!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Tommy