Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Een hondenkennel buiten

5 augustus
x
Wat is dit?

Toch een hondenkennel buiten……Toen ik me aan het voorbereiden was op Lena’s komst. Wilde ik niet aan een buitenkennel, terwijl Lena buiten wonen in een kennel met andere honden gewend is. Ik wilde graag dat Lena ‘gewoon’ in huis zou wonen.

Warm binnen

In alles merk je dat Lena het binnen niet helemaal fijn vindt qua temperatuur. Niet gek ook, ze komt uit Rusland, waar ze buiten in een kennel woonde samen met haar nestgenootjes. Het sneeuwde zelfs nog in april. Dus ze is van heel koud en buiten wonen in een keer gegaan naar binnen wonen. En eerlijk is eerlijk ik zit niet binnen met 15 graden. Ik ben niet echt iemand die het snel warm heeft dus de kachel staat aan.

Liefste lekker buiten

Lena is het liefste buiten. Wel samen met mij, maar buiten. Wil ik even binnen zitten? Dan zit ze het liefste (met de deur open) voor de voordeur naar de tuin te kijken. Ik ben dan op veilige afstand en ze kan ieder moment toch naar binnen om steun te zoeken.

Altijd aan

Natuurlijk is het niet vreemd dat een pup in een nieuwe omgeving enorm moet wennen. Daar helpt de ‘angstfase’ waar ze qua leeftijd nu in zit ook niet echt mee. Maar je merkt aan Lena dat ze zich moeilijk kan afsluiten van haar omgeving. Ze kan dus pas echt slapen als alle rolgordijnen dicht zijn en ze geen bomen meer heen en weer ziet gaan door de wind. In een buitenkennel, met nachthok, zijn er eens stuk minder prikkels. Plus het is duidelijk en overzichtelijk.

Veilig achter een hek

In de tuin hebben we een aantal hekken staan (bouwhekken) als schutting en in de moestuin als klimwand voor de bonen. Lena gaat af en toe bewust even achter het hek zitten of staan als ze iets spannend vindt. Lekker veilig en dat is ze natuurlijk van huis uit gewend. Ook is Lena zo lenig en snel dat ze nu al over een hekje van 1.20 m is gesprongen. Wij hebben de tuin best goed afgeschermd, maar dit beloofd wel wat voor de toekomst. Dan is het beter om haar in een buitenkennel te laten

Hondenkennel als optie

Dat is wel weer het handige van een timmerman in huis. Stefan maakt een hondenkennel voor Lena in de tuin. Ik zal het kennel open laten staan, zodat ze er zelf in en uit kan. Ik wil niet dat het kennel gaat voelen als een strafkamp. Ze moet er echt een fijne plek hebben, waar ze zelf naartoe gaat voor haar rust.

Hondenkennel van panelen en hout

Wil ze toch liever binnen zijn, ook geen probleem. Maar na de eerste dagen met Lena denk ik dat ze het allerliefste een plekje buiten heeft om in te slapen en zicht terug te kunnen trekken. Om het kennel te maken heb ik 2 losse kennelpanelen besteld bij puppyren.nl deze waren de volgende dag al in huis. Dus wat mij betreft een aanrader. De zijwand en achterwand maakt Stefan van hout.

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena Luck

Eerste keer loops – razende hormonen Geef koekje! x

Eerste keer loops – razende hormonen

23 oktober Door: Lena Luck

Als je een teefje hebt weet je dat de eerste loopsheid ergens tussen de 6 maanden en 12 maanden moet komen. Je weet alleen nooit wanneer precies. Lena is ...

Lees het hele artikel
Een honden speeldate in de tuin Geef koekje! x

Een honden speeldate in de tuin

19 oktober Door: Lena Luck

Lena is voor het eerst loops, dat moest er een keer van komen natuurlijk. Maar heel erg praktisch is het niet. Alleen nog wandelen aan de riem, andere honden ...

Lees het hele artikel
Mijn ervaring met het Omlet Bolsterbed Geef koekje! x

Mijn ervaring met het Omlet Bolsterbed

6 oktober Door: Lena Luck

In deze blog deel ik mijn ervaring met het Omlet Traagschuim Bolsterbed. Met puppy Lena in aantocht (inmiddels alweer wat maanden geleden) begon voor mij de zoektocht naar een ...

Lees het hele artikel
Een vervelende ervaring met Verhuisdieren.nl Geef koekje! x

Een vervelende ervaring met Verhuisdieren.nl

5 oktober Door: Lena Luck

Hoewel ik me heb voorgenomen geen tweede hond meer te nemen, zoals je kunt lezen in de blog: “Waarom ik niet meer zou kiezen voor 2 honden” ben ik ...

Lees het hele artikel