Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Een hondenkennel buiten

5 August
x
Wat is dit?

Toch een hondenkennel buiten. Toen ik me aan het voorbereiden was op Lena’s komst. Wilde ik niet aan een buitenkennel, terwijl Lena buiten wonen in een kennel met andere honden gewend is. Ik wilde graag dat Lena ‘gewoon’ in huis zou wonen.

Een hondenkennel buiten

Waarom ik niet aan een kennel buiten wilde? Eigenlijk door het beeld wat ik heb van honden die de hele dag in een kennel zitten. Dat breekt dus echt mijn hart. Natuurlijk is het niet mijn insteek om Lena de hele dag in een kennel op te sluiten. Sterker nog ik ga het liefste de hele dag met haar aan het werk. Gelukkig wil ze dat zelf ook, maar daarna? Toch het liefste in een hondenkennel buiten.

Warm binnen

In alles merk je dat Lena het binnen niet helemaal fijn vindt qua temperatuur. Niet gek ook, ze komt uit Rusland, waar ze buiten in een kennel woonde samen met haar nestgenootjes. Het sneeuwde zelfs nog in april. Dus ze is van heel koud en buiten wonen in een keer gegaan naar warm binnen wonen. En eerlijk is eerlijk ik zit niet binnen met 15 graden. Ik ben niet echt iemand die het snel warm heeft dus de kachel staat aan.

Liefste lekker buiten

Lena is het liefste buiten. Wel samen met mij, maar buiten. Wil ik even binnen zitten? Dan zit ze het liefste (met de deur open) voor de voordeur naar de tuin te kijken. Ik ben dan op veilige afstand en ze kan ieder moment toch naar binnen om steun te zoeken.

Altijd aan

Natuurlijk is het niet vreemd dat een pup in een nieuwe omgeving enorm moet wennen. Daar helpt de ‘angstfase’ waar ze qua leeftijd nu in zit ook niet echt mee. Maar je merkt aan Lena dat ze zich moeilijk kan afsluiten van haar omgeving. Ze kan dus pas echt slapen als alle rolgordijnen dicht zijn en ze geen bomen meer heen en weer ziet gaan door de wind. In een buitenkennel, met nachthok, zijn er eens stuk minder prikkels. Plus het is duidelijk en overzichtelijk.

Veilig achter een hek

In de tuin hebben we een aantal hekken staan (bouwhekken) als schutting en in de moestuin als klimwand voor de bonen. Lena gaat af en toe bewust even achter het hek zitten of staan als ze iets spannend vindt. Lekker veilig en dat is ze natuurlijk van huis uit gewend. Ook is Lena zo lenig en snel dat ze nu al over een hekje van 1.20 m is gesprongen. Wij hebben de tuin best goed afgeschermd, maar dit beloofd wel wat voor de toekomst. Dan is het beter om haar veilig in een buitenkennel te laten

Hondenkennel als optie

Dat is wel weer het handige van een timmerman in huis. Stefan maakt een hondenkennel voor Lena in de tuin. Ik zal het kennel open laten staan, zodat ze er zelf in en uit kan. Ik wil niet dat het kennel gaat voelen als een strafkamp. Ze moet er echt een fijne plek hebben, waar ze zelf naartoe gaat voor haar rust. Uiteindelijk wil ik natuurlijk wel dat ze ook met de deur dicht even in de kennel kan blijven als ik weg ben. Maar we bouwen het langzaam op.

Buitenkennel van panelen en hout

Wil ze toch liever binnen zijn, ook geen probleem. Maar na de eerste dagen met Lena denk ik dat ze het allerliefste een plekje buiten heeft om in te slapen en zicht terug te kunnen trekken. Om het kennel te maken heb ik 2 losse kennelpanelen besteld bij K9 Shop, deze waren de volgende dag al in huis. Dus wat mij betreft een aanrader. De zijwand en achterwand maakt Stefan van hout.

Complete hondenkennels voor buiten

Heb je nu niet zo’n handige man als ik heb, of weinig tijd? Je kunt kennels ook helemaal compleet en naar je eigen zin kopen. Zo heb je ook complete hondenkennels voor buiten die hout aan de zijkanten hebben, al een dak hebben en alle panelen. Nu ik er zo over nadenk eigenlijk ideaal. Complete hondenkennels kun je ook online bestellen bij K9 Shop, waar ik zelf de losse kennel onderdelen heb besteld. Hondenkennel buiten met hout

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Lena & Lumi

Loopse teef en reu samen in huis Geef koekje! x

Loopse teef en reu samen in huis

1 June Door: Lena & Lumi

Een loopse teef en een intacte reu samen in huis dat is niet zo’n handige combinatie. Ik deel mijn ervaring met een loopse Lena (haar 2e loopsheid) samen met ...

Lees het hele artikel
Review Espree Simple Shed shampoo Geef koekje! x

Review Espree Simple Shed shampoo

4 April Door: Lena & Lumi

Review Espree Simple Shed shampoo. Het was de hoogste tijd voor Lumi met zijn dubbele vacht om wat haren te verliezen. De Espree Simple Shed shampoo is een hondenshampoo ...

Lees het hele artikel
Een hond die nooit alleen kan zijn Geef koekje! x

Een hond die nooit alleen kan zijn

27 March Door: Lena & Lumi

Hoe ziet het leven er uit met een hond die nooit alleen kan zijn? Lena is in mei 2021 bij mij komen wonen. Vanaf dat moment is ze nooit ...

Lees het hele artikel
Vakantie met honden: Kroatië Geef koekje! x

Vakantie met honden: Kroatië

18 March Door: Lena & Lumi

Op vakantie naar Kroatië en ja natuurlijk gaan de honden mee. Wat ik precies doe om me voor te bereiden op onze aanstaande vakantie? Dat vertel ik je in ...

Lees het hele artikel