Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Een herfstdouche

31 October
x
Wat is dit?

Een herfstdouche

Veel mensen houden in de herfst een grote herfstschoonmaak in en om huis. Natuurlijk doen mijn baasjes dat ook. En helaas voor mij, behoor ik tot het interieur, want ook ik moest eraan geloven. Na een lekker rondje hardlopen ging Kimberley zich douchen, en ze bedacht dat het wel handig was als ze mij mee zou nemen.

En weet je, op zich vind ik dat wel leuk, dat badderen. Maar het is dat afdrogen, zo koud.

Ik had er op zich wel zin in, zweette natuurlijk veel want ik deed mijn best tijdens het hardlopen, en dat kon ik er nu mooi afspoelen. Mijn baasje nam me mee naar boven en zette me in het bad. Langzaam stroomde het water erin en werden mijn voeten nat, ieuw!

De badkamer vindt het ook altijd fijn als ik langskom, de muren worden na de douchebeurt weer eens goed schoongemaakt en ook de schone witte handdoeken kunnen terug in de was. Gelukkig hoeven mijn baasjes zich nooit te vervelen!

Niet te vaak wassen

Kimberley zegt dat het voor honden niet goed is heel vaak in bad te gaan. Dit kan de vetlaag op de huid in disbalans brengen. Er wordt gezegd dat je een hond gemiddeld 2 tot 4 keer per jaar mag wassen. Uitzonderingen m.b.t. allergie bijvoorbeeld daargelaten, volg dan het advies van je dierenarts op.

En inderdaad, ik hoor je denken, ook ik vind niets leuker dan lekker in de modder te rollen. Als ik dan even later opgedroogd ben, kamt Kimberley de modder er vaak zo weer uit.

Voordat ik onder de douche ga, willen mijn baasjes me altijd eerst even kammen. Dan zitten er geen klitten meer in mijn vacht en het overtollige haar is er op die manier snel uit. Je doucheputje raakt minder snel verstopt en we zijn nog schoner! Maak daarna ook de kam even schoon onder de douche anders kam je de schone hond daarna met een vieze borstel.

Hond in bad of onder de douche

Ik neem graag een bad, maar onder de douche kan natuurlijk ook. Lekker genieten van lauwwarm water. Mijn baasjes letten altijd goed op of ik het niet te warm vind en laten de deur open. Zo blijft de badkamer zelf lekker fris. Denk ook aan temperatuurverschillen, sommige honden zijn daar gevoelig voor.

Ik word altijd gewassen van voor naar achter en afgespoeld van achter naar voren. Mijn hoofd wast Kimberley gelijk en dat spoelt ze ook gelijk af. Zo is ze zeker dat ik geen shampoo in mijn ogen krijg. Ik vind dat altijd een beetje vervelend. Mijn baasje zegt dan lieve woordjes tegen me, zodat ik haar aankijk. Dan kan ze gelijk mijn hoofd goed wassen en ik trap er elke keer weer in!

Gebruik hondenshampoo en kijk op de gebruiksaanwijzing. Als je shampoo hebt die even moet intrekken is dit goed, omdat dan de losse haren makkelijker eruit gaan. Of je shampoo voor mensen ook voor een hond kan gebruiken, vindt mijn baasje lastig. De meningen zijn daarover verdeeld. Kimberley zegt altijd, bij twijfel niet doen, dus gewoon hondenshampoo gebruiken.

Na het wassen: afdrogen! Een föhn vinden veel honden niet fijn, en dat wordt vaak te warm. Bij ons thuis gebruiken ze een handdoek van de Action, zo een waar je je handen in de hoeken kan stoppen (je maakt deze makkelijk zelf!). Ze zijn lekker zacht, ideaal. Verder doen wij honden dat zelf wel hoor, lekker schudden geblazen. Ideaal voor ruimtes zoals een badkamer die nog schoongemaakt moeten worden! Leuk idee om dit in slowmotion te filmen, lachen! Kijk op @Tollerjoy voor zo’n filmpje!

En daarna voorzichtig kammen, met de haren mee.

Weetje: Dit keer een tip, let op dat je een puppy laat wennen aan de manier van wassen die je zult toepassen wanneer hij straks groot is. Heb je bijvoorbeeld boven de badkamer, dan kun je je puppy nog makkelijk mee naar boven nemen. Voor een Deense dog wordt dat soms al iets lastiger! Bij sommige winkels kun je gebruik maken van een wasplek voor honden. Of je gaat gewoon naar de trimsalon, daar geven ze goed advies en tips. Let op dat je de straal niet te hard zet en dat je goed kijkt of de hond het nog leuk vindt. Met zijn tweeën gaat dit makkelijker dan alleen. Daarna flink belonen, tussendoor met veel lieve woordjes en hier en daar een brokje, lekker enthousiast!

 

 

Heel veel liefs &JoY

Volg me ook op Instagram: tollerjoy

Daar staat een leuk filmpje van mij terwijl ik me uitschud!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Toller Joy

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event Geef koekje! x

Toller Joy eet een hapje mee op Animal Event

20 May Door: Toller Joy

Dat is het geluk dat mijn baasje en ik schrijven voor The Dog Pen. Want daardoor mochten wij naar Animal Event. Voor mijn baasje de eerste keer dat ze ...

Lees het hele artikel
Hondenfestival Geef koekje! x

Hondenfestival

27 October Door: Toller Joy

Festival Als hondeneigenaar ben je altijd op zoek naar leuke festivals om de laatste nieuwe koopjes te scoren! Zo gingen ook wij vandaag op zoek naar leuke acties voor ...

Lees het hele artikel
Gezondheidsonderzoeken voor het fokken Geef koekje! x

Gezondheidsonderzoeken voor het fokken

21 October Door: Toller Joy

Als je zelf een hond hebt herken je dit gevoel vast. Je houdt je hond voor de eerste keer vast en je weet gewoon dit is mijn maatje voor ...

Lees het hele artikel
Joy’s gekke gewoontes top 5 Geef koekje! x

Joy’s gekke gewoontes top 5

13 February Door: Toller Joy

De 5 gekke gewoontes op een rijtje: Meegaan naar de wc Zoals veel andere honden houdt ook Joy van gezelligheid. En wat is er nou gezelliger dan meegaan naar ...

Lees het hele artikel