Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Boek review: Hond vermist

14 april
x
Wat is dit?

Het verhaal
Dit waargebeurde verhaal gaat over Kate en haar hond Wolfy. Wolfy heeft Kate gered van haar drugsverslaving en in de loop der tijd zijn ze een echt team geworden. Kate neemt Wolfy overal mee naartoe, maar als ze naar een bruiloft moet kan Wolfy niet mee en brengt ze hem naar haar broer. Daar ontsnapt Wolfy en hij raakt vermist. Alles wordt uit de kast getrokken om hem terug te vinden.

Over de auteur
Kate Spicer is een Britse journaliste en woont in Londen. Ze is jarenlang verslaafd aan drugs. Als Wolfy in haar leven komt ziet ze in dat het leven mooier is zonder drugsgebruik.

Wat vind ik van het boek?
De eerste helft van het boek ging voornamelijk over Kate, haar verslaving en haar werk als journaliste. Om je in haar leven te kunnen verdiepen was dit goed, maar ik had gehoopt dat het hele boek over Wolfy zou gaan. De personages, waaronder haar partner, die verder in haar boek voorkomen worden niet echt uitgediept.
Halverwege het boek raakt Wolfy vermist en vanaf dat moment kon ik het boek niet meer wegleggen omdat ik wilde weten hoe het af zou lopen.

Het boek las makkelijk weg, maar wat ik niet prettig vond is dat ze soms tijdens de zoektocht naar Wolfy opeens weer schreef over haar werk of iets wat ze in het verleden had meegemaakt.

Conclusie
Het begin van het boek is niet spannend, maar geeft wel de informatie om je in te kunnen leven in Kate en Wolfy. De opbouw naar het einde van het boek is spannend genoeg om door te willen lezen. Aanrader? Als je een boek zoekt waarin de hond de hoofdpersoon is en laat zien hoe belangrijk een hond voor een mens kan zijn, dan is het zeker een aanrader.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Tommy

Hondenetiquette Geef koekje! x

Hondenetiquette

12 augustus Door: Tommy

Hondenetiquette? Ja, het bestaat en ik denk dat het belangrijk is dat zoveel mogelijk hondeneigenaren ze kennen, maar vooral ook toepassen. Regelmatig kom ik mede-hondeneigenaren tegen die zich er ...

Lees het hele artikel
Hoe blijft Tommy koel in de zomer? Geef koekje! x

Hoe blijft Tommy koel in de zomer?

1 juli Door: Tommy

De zomer is begonnen! Zon, zee, strand, terrasjes, vakantie…. heerlijk. Maar voor onze honden is het lang niet altijd zo leuk, die warmte. Honden kunnen de warmte alleen kwijt ...

Lees het hele artikel
Je hondje voor- of achterop de fiets? Geef koekje! x

Je hondje voor- of achterop de fiets?

22 mei Door: Tommy

Met je hondje samen fietsen Ik fiets veel, dus ik vond het belangrijk dat Tommy zo snel mogelijk zou wennen aan het fietsen. Ik plaatste een voordrager met kratje ...

Lees het hele artikel
Tommy is 1 jaar! Geef koekje! x

Tommy is 1 jaar!

17 maart Door: Tommy

Hiep hiep hoera! Tommy is alweer 1 jaar! En wat is dat jaar omgevlogen. Na 8 weken kwam hij bij ons en begon de drukte met het opruimen van ...

Lees het hele artikel