Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Boek review: Hond vermist

14 April
x
Wat is dit?

Het verhaal
Dit waargebeurde verhaal gaat over Kate en haar hond Wolfy. Wolfy heeft Kate gered van haar drugsverslaving en in de loop der tijd zijn ze een echt team geworden. Kate neemt Wolfy overal mee naartoe, maar als ze naar een bruiloft moet kan Wolfy niet mee en brengt ze hem naar haar broer. Daar ontsnapt Wolfy en hij raakt vermist. Alles wordt uit de kast getrokken om hem terug te vinden.

Over de auteur
Kate Spicer is een Britse journaliste en woont in Londen. Ze is jarenlang verslaafd aan drugs. Als Wolfy in haar leven komt ziet ze in dat het leven mooier is zonder drugsgebruik.

Wat vind ik van het boek?
De eerste helft van het boek ging voornamelijk over Kate, haar verslaving en haar werk als journaliste. Om je in haar leven te kunnen verdiepen was dit goed, maar ik had gehoopt dat het hele boek over Wolfy zou gaan. De personages, waaronder haar partner, die verder in haar boek voorkomen worden niet echt uitgediept.
Halverwege het boek raakt Wolfy vermist en vanaf dat moment kon ik het boek niet meer wegleggen omdat ik wilde weten hoe het af zou lopen.

Het boek las makkelijk weg, maar wat ik niet prettig vond is dat ze soms tijdens de zoektocht naar Wolfy opeens weer schreef over haar werk of iets wat ze in het verleden had meegemaakt.

Conclusie
Het begin van het boek is niet spannend, maar geeft wel de informatie om je in te kunnen leven in Kate en Wolfy. De opbouw naar het einde van het boek is spannend genoeg om door te willen lezen. Aanrader? Als je een boek zoekt waarin de hond de hoofdpersoon is en laat zien hoe belangrijk een hond voor een mens kan zijn, dan is het zeker een aanrader.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Tommy

Review: DogSuppy-supplement tegen jeuk Geef koekje! x

Review: DogSuppy-supplement tegen jeuk

3 January Door: Tommy

Tommy mocht voor The Dog Pen de supplementen van DogSuppy testen! Daar waren we heel blij mee, want het ging niet zo goed met Tommy. Hij had al 2,5 ...

Lees het hele artikel
Je hond leren loslopen Geef koekje! x

Je hond leren loslopen

6 April Door: Tommy

Hoe leer ik mijn hond loslopen? Deze vraag zie ik vaak voorbij komen op internet. De antwoorden die vaak gegeven worden: direct als pup mee beginnen. Je hond leren ...

Lees het hele artikel
De zoektocht naar het juiste voer Geef koekje! x

De zoektocht naar het juiste voer

13 December Door: Tommy

De zoektocht naar het juiste hondenvoer is niet altijd makkelijk. Lees maar mee hoe de zoektocht naar het juiste voer voor Tommy is verlopen en bij welk voer ze ...

Lees het hele artikel
Review Flamingo Krems hondenmand Geef koekje! x

Review Flamingo Krems hondenmand

28 October Door: Tommy

Tommy mocht de donkergrijze Krems hondenmand rechthoek van Flamingo testen! Dat komt precies goed uit, nu Tommy het in de nacht koud heeft in zijn mandje. Deze zachte fluffy ...

Lees het hele artikel