Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Bella voor het eerst op een camping!

23 November
x
Wat is dit?

Het is alweer een tijdje geleden, maar afgelopen zomer hebben wij Bella voor het eerst voor een paar weken meegenomen naar de camping! En wát een avontuur was dat… Dus, om tijdens deze steeds kouder wordende maanden toch even op te warmen, hierbij een korte blog over onze warme zomer in Frankrijk.

De reis naar Calais

Bella is een makkelijke reis-hond; ze maakt haar eigen plekje in de auto en vermaakt zich prima. Ze wordt niet ziek, gaat niet piepen of blaffen en meestal valt ze gewoon in slaap! Wij hebben voor onze auto een speciale ‘zak’ waar ze in kan liggen en hadden een lekker plekje gecreëerd naast onze tassen. Bella is gaan liggen en heeft geslapen tot de eerste stop!

Na zo’n anderhalf uur vonden we het tijd voor een stop – even benen strekken, wat drinken en behoefte doen – en dat vond ze wel wat spannend! Veel vreemde geuren en ze was best onrustig. Dus we hebben er geen lange stop van gemaakt!

Op de camping

Bella heeft 3 weken lang buiten geleefd – ze vond het heerlijk!! Ze lag aan een lange lijn of los als wij erbij waren. Het waren dagen vol slapen, snacken, spelen en relaxen in de schaduw. Bella luisterde zó goed; ze wist precies wat ons plekje was en tot waar ze mocht lopen en snuffelen!

Maar ook tijdens deze vakantie hadden we ‘last’ van haar gemiste socialisatie tijdens haar pup periode. Ze heeft nooit geleerd met andere honden om te gaan, dus zodra een hond voorbij liep kon ze nog weleens waarschuwen dat ze niet te dichtbij moesten komen. Grommen/ erop afrennen/ blaffen… Schrikken voor die Fransen! Maar, naarmate de dagen vorderden – en wij heel goed in de gaten hielden wanneer iemand met een hond liep – ging het steeds beter.

In de caravan…

Dat vond ze wel wat gek; via zo’n opstapje een caravan ingaan! Maar we kennen haar ondertussen – na een paar maanden – al best goed en vaak heeft Bel gewoon een duwtje in de rug nodig. En ja hoor, na een paar keer de caravan in en uit was het geen enkel probleem meer! Ze had haar eigen kussen en een lekker plekje om te slapen dus daarvoor wilde ze wel zo’n vreemd ding in lopen 😉

BeachBabe

De camping zat vlakbij het strand – GE-WEL-DIG!! Bella is gék op water, ook al durft ze niet te zwemmen, dus dit was echt een groot feest voor haar! Iedere dag gingen we wel een wandelingetje maken over het strand, we hadden een frisbee/ ballen mee en ze mocht los dus kon heerlijk rennen en gek doen.

Al met al was het echt een heerlijke vakantie. Ons doel was vooral ontspannen en genieten en dat hebben we ook gedaan, samen met Bella. Voor ons zeker voor herhaling vatbaar en hopelijk kunnen we dan weer iets meer doen en zullen we Bella nog veel meer mooie plekjes laten zien! Want dat verdient ze, na 15 maanden in een saai asiel* mag ze nu wel de wereld ontdekken!

*Bella is een Griekse hond die met 3 maanden van straat is gehaald en 15 maanden in een Grieks asiel heeft gezeten – alleen in een hok. Ze woont sinds april 2020 bij ons!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bella Pepper

Hoe om te gaan met een onzekere hond? Een paar tips! Geef koekje! x

Hoe om te gaan met een onzekere hond? Een paar tips!

12 June Door: Bella Pepper

Toen wij besloten om op zoek te gaan naar een hond, en daarbij ook de optie van adopteren meenamen, wisten we dat dit laatste voor extra uitdaging kon zorgen. ...

Lees het hele artikel
Bella’s gouden mandje… Geef koekje! x

Bella’s gouden mandje…

18 May Door: Bella Pepper

“Eindelijk. Ik ben thuis! Wat een avonturen heb ik meegemaakt afgelopen maanden… Sinds ik een pup ben heb ik in Griekenland in een asiel gezeten. Ik kreeg hier niet ...

Lees het hele artikel