Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Wij gaan naar balans en coördinatie cursus

21 July
x
Wat is dit?

Een lange tijd heb ik gezocht naar een hondenschool die mij beviel, een leuke cursus aanbiedt en begrip heeft voor de Newfoundlander. Met hun lompe lijf kunnen zij namelijk niet zomaar alles 1,2,3 doen wat een andere hond wellicht ziet als een piece of cake. Totdat ik een tip kreeg over een hondenschool bij ons in de buurt, namelijk hondenschool Priority dogs. Zij bieden namelijk een Balans en coördinatie cursus aan voor honden. Mijn interesse was gewekt!

Wat is een balans en coördinatie cursus?

Tijdens een balans en coördinatie cursus gaat je hond zijn eigen lichaam beter leren kennen. Dit houdt in dat hij door middel van oefeningen gaat werken aan bijvoorbeeld de plaatsing  van zijn voetjes en/of aan de opbouw van spieren. Ook wordt er gewerkt aan het zelfvertrouwen van de hond. De hond moet bijvoorbeeld een parcours afleggen op hoogte, staan op kussens en rek- en strek oefeningen doen. Ook worden de spieren van de hond uitgedaagd en versterkt door deze oefeningen. Een hele nuttige cursus dus!

Onze deelname

Ik ben begonnen met twee lessen voor Bumper omdat het me een hele nuttige toevoeging leek voor hem en dan met name voor zijn zelfvertrouwen. Alleen eenmaal daar bleek het voor Bumper nog een beetje veel om met andere honden te zijn en oefeningen uit te voeren. We zaten in een groepje met een Kooijker hondje en Bumper zag het spelen met hem meer zitten. Bumper is een hond die snel afgeleid is en als hij het niet meer goed weet dan gaat hij liggen en wil hij niks meer doen. Dus ik besloot het eens te proberen met Fender.

Fender is een hele gevoelige hond die vaak een steuntje in de rug heel goed kan gebruiken. Ook zijn we hard aan het werk om de bespiering aan zijn achterhand te vergroten, iets wat we met de balans cursus super goed kunnen. Fender vond de cursus meteen super leuk, hij kan koekjes verdienen en leert opeens zijn achterkant heel goed te gebruiken. Ik zie hem elke keer de oefeningen beter uitvoeren. Waar hij eerst alle latjes bij de cavaletti afstootte, gingen er na de 3e keer nog maar een paar af. Het is heel mooi om hem zo te zien groeien.

Laatst lukte het hem al zelfs om op de “peanut” te staan met zijn voorpoten, dat had ik nooit gedacht dat hij dit zou durven. En zelf staat hij ook te glunderen van trots.

Ik heb besloten om de cursus dus af te maken met Fender. Met Bumper ga ik thuis oefenen zodat het allemaal wat minder spannend gaat worden en dan ga ik de cursus nogmaals met hem herhalen. Want het is gewoon super leuk om te doen, zowel voor hond als voor baas.

Huiswerk

Het leuke van de cursus is dat hij niet alleen op locatie is maar ook thuis kan ik met de jongens aan de slag. Zo hebben ze beide al de speelbuiging geleerd op commando, zijn we aan het oefenen met een heupwissel en maken we onze wandelingen veel interactiever door gebruik te maken van de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan; pootjes op bij het parkbankje of een speelbuiging tussendoor.

Afsluitend

Ik kan zowel Hondenschool Priority Dogs als de balans en coördinatie cursus aanraden. De begeleiding binnen deze cursus is zo belangrijk en deze wordt ook echt geboden binnen Priority Dogs. Ik geniet van elke les maar ik zie Fender ook steeds verder uit zijn schulp kruipen. Hij loopt automatisch al vanuit de parkeerplaats naar de hondenschool.

 

Wij kijken alweer uit naar de volgende les!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Bumper & Novi

Riverwood Bite Box hondensnacks Geef koekje! x

Riverwood Bite Box hondensnacks

12 April Door: Bumper & Novi

De Riverwood Bite Box is een doos vol met verschillende natuurlijke hondensnacks. Vaak sta ik urenlang te kiezen in een winkel of verschillende websites af te struinen naar de ...

Lees het hele artikel
De beste grote broer Geef koekje! x

De beste grote broer

11 March Door: Bumper & Novi

Novi was een lichtpuntje in een hele donkere tijd voor ons gezin, met zowel mij als Bumper ging het niet goed na het overlijden van Fender. Bumper was niet ...

Lees het hele artikel
Oh, wat een jaar! Geef koekje! x

Oh, wat een jaar!

30 December Door: Bumper & Novi

Ik denk dat ik het netjes uitdruk als ik zeg dat 2021 een bewogen jaar was voor iedereen, zo ook voor ons. Nu 2021 bijna is afgelopen wil ik ...

Lees het hele artikel
Wij zijn gestart met canicross! Geef koekje! x

Wij zijn gestart met canicross!

24 December Door: Bumper & Novi

Wij zijn begonnen met canicross. In de maanden april tot en met oktober zijn we actief bezig met waterwerken. Hiervoor trainen we twee keer per maand op de Betuwe. ...

Lees het hele artikel