Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Wie ben ik eigenlijk?

2 March
x
Wat is dit?

Dit is mijn allereerste blog. Het is niet moeilijk om over het allerliefste hondje te schrijven. Alhoewel… al snel wil ik veel te veel vertellen…

Liefde op het eerste gezicht

Haar naam is Daisy, en ze is een Beagle uit Hongarije. Wij hebben haar gehaald in Duitsland, waar ze in een kennel zat met allemaal andere hondjes. Ze zat hier met haar broertje. Wij konden dus kiezen uit twee Beagles… Ik was meteen verliefd op Daisy. Ze kwam rustig naar me toe en gaf me likjes. Ze keek me aan. Liefde op het eerste gezicht. Ik heb veel meegemaakt op het gebied van honden. Dit was dus een extra speciaal moment voor mij. Ik ben haar zo dankbaar dat ik haar mijn hondje mag noemen en al die liefde die ze geeft mag ontvangen en terug mag geven.

Geen typische Beagle

Veel mensen staan al klaar met hun mening, want ze is niet z’n typische dikke Beagle. Ze is klein gebouwd; eigenlijk is ze uniek, zoals iedere hond dat is. Ik houd van haar zoals ze is. Ook komt ze uit een kennel in Duitsland terwijl ze geboren is in Hongarije. We hebben dus geen ouders van haar gezien. Het heeft mijn nieuwsgierigheid opgewekt. Wie weet zal ik eens een DNA-test doen om te zien wat er allemaal schuilt in dit liefste hondje. Uiteraard volgt daar dan een blog over.

Nieuwsgierig

Over nieuwsgierigheid gesproken… als er ééntje dat is, is Daisy het wel. Ze wilt het liefst overal bij zijn. Ook zit ze vaak voor het raam te gluren naar buiten. Ze bekijkt dan alles wat langs loopt. Veel mensen stoppen voor het raam om haar te begroeten. Dan wordt ze helemaal wild! Van blaffen tot aan in de speelhouding gaan staan. Er ontgaat Daisy niks. Ze wilt alles weten door alles te besnuffelen, te zien en te horen.

Daisy de Beagle - nieuwsgierig

Grote broer

Daisy woont niet alleen bij ons. We hebben ook nog een Amerikaanse Stafford van 10 jaar oud. Hij heet DJ. Daisy is de beste vriendjes met hem. Ze zijn onafscheidelijk, zo leuk om te zien! Ze haalt bij DJ zijn ‘jonge-hondengedrag’ weer helemaal terug. Daisy en DJ spelen samen en liggen vervolgens lekker tegen elkaar aan om bij te komen.

Daisy en DJ

Beagle-streken

Daisy houdt ervan om streken uit te halen. Ook wel de echte ‘Beagle-streken’. Zo maakt ze kastdeuren open om erin te ‘neuzen’. Springt ze op de vensterbank om naar buiten te kunnen gluren. Soms lijkt ze net een kat, lopend over de rugleuning van de bank. Ook wil ze wel eens net zolang met haar oorflappen voor je ogen hangen tot dat je haar aandacht geeft. Dingen slopen als haar mand, de bank, en noem het maar op. Als ik met mijn laptop aan tafel zit, komt ze op het krukje ernaast zitten. Dan kijkt ze mee naar het scherm. Geweldig!

Alleseter en sloper

Ze zeggen dat Beagles van eten houden. Ik kan bevestigen dat dit waar is. Helaas ziet Daisy alles als eetbaar (behalve verse pens, dit lust ze niet). We moeten altijd met haar oppassen dat ze niet iets geks naar binnen werkt. Zo heeft ze in december van de kerstboom geproefd toen wij even boodschappen deden. In haar ontlasting zaten vervolgens allemaal dennennaalden…  Gelijk de kerstboom afgetuigd, want ik vertrouwde haar niet meer met de boom. Al die ondeugendheid maakt haar wel tot wie ze is. We kunnen vaak om haar lachen. Naast dat ze alles ziet als eetbaar, ziet ze ook alles als speeltjes. Ze heeft zat hondenspeeltjes, maar die washandjes, sokken en alles wat ze kan verscheuren: allemaal veel interessanter.

Hondencursus

Daisy en ik gaan vanaf volgende week weer op cursus: Gehoorzaamheid 2. We willen werken naar Agility. Ze vindt het ontzettend leuk op  cursus en ik geniet er zelf ook van. Ook daar is ze wel eens ondeugend. Dan moet ik echt mijn lach inhouden en haar natuurlijk wel af en toe corrigeren. Zo gaat ze uit het niets soms al haar ‘kunstjes’ laten zien zonder dat ik iets gezegd heb. Of dan ruikt ze iets en begint ze ineens te graven terwijl  we aan het luisteren zijn naar wat de instructeur ons vertelt. Ook begint ze soms uit het niets te blaffen als ze iets interessants ziet of zin heeft om te spelen met de hond naast haar. Haar blaf is niet een typische hondenblaf. Ze blaft als een wolf vind ik. Ook daar moet ik soms zo hard om lachen. Het klinkt zo grappig. Haar hele koppie gaat omhoog en haar lippen tuiten. Geweldig om te zien/horen! Over de cursussen volgen uiteraard ook diverse blogs.

Daisy hondencursus

Ik kan zoveel vertellen over haar, haar streken en de avonturen die ze beleeft. Dat bewaar ik voor de volgende blogs!

Een pootje van Daisy!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Daisy de Beagle

Anaalklieren Geef koekje! x

Anaalklieren

8 April Door: Daisy de Beagle

Daisy’s anaalklieren zitten constant vol; steeds binnen enkele weken. We zijn vanaf december al 3 keer naar de dierenarts geweest om ze te laten legen. Vandaag opnieuw. Het is ...

Lees het hele artikel
Waarom een beagle? Geef koekje! x

Waarom een beagle?

20 December Door: Daisy de Beagle

‘Waarom heb je in godsnaam een beagle in huis genomen?’ Is een vraag die ik vaak naar mijn hoofd geslingerd krijg. Wanneer mensen horen dat ik een beagle en ...

Lees het hele artikel
Daisy's 10 beste insta-foto's tot nu toe! Geef koekje! x

Daisy's 10 beste insta-foto's tot nu toe!

14 August Door: Daisy de Beagle

Sinds 7 juni 2019 heeft Daisy een eigen Instagram account. Het leek mij leuk om de 10 meest populaire foto’s tot nu toe erbij te halen! Foto 1: Deze ...

Lees het hele artikel
De 5 meest gehoorde vooroordelen over de Beagle Geef koekje! x

De 5 meest gehoorde vooroordelen over de Beagle

10 October Door: Daisy de Beagle

Al een hele tijd wilde ik heel graag een beagle. Ik zag ze vaak lopen en vond het zulke leuke honden. Op internet heb ik eerst veel gelezen over ...

Lees het hele artikel