Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Wandelen bij de Kleine Plas

12 July
x
Wat is dit?

Wandelen met Sennah. Daar maak ik op mijn vrije dag graag een uitje van! Even een rondje lopen in de natuur. Deze keer gingen we naar de Kleine Plas bij Maarssen.

De Kleine Plas is een onderdeel van de Maarsseveense Plassen. De Kleine Plas is een losloopgebied waar honden het hele jaar door los mogen lopen. In ongeveer 30 minuten kan je een rondje lopen om de plas.

Sennah wandeling Maarssenveense plassen

Samen met Sennah stapte ik in de auto. Het is voor ons ongeveer 20 minuten rijden naar de parkeerplaats, te bereiken via de Tuinbouwweg. Via een bruggetje wat grenst aan de parkeerplaats steek je een klein slootje over daarna kan je zo het zandpad op lopen.

Wij liepen het rondje linksom, de plas zit dan aan je rechterhand. Sommige stukken zijn dicht begroeid. Maar dat is zeker niet over al zo. Er zijn namelijk verschillende open stukjes waar de hond het water in kan en mag. Let op! Niet alle stukken lopen geleidelijk af, soms moet de hond er echt in springen! Sennah is niet zo’n zwemmer maar loopt wel de ondiepe stukjes in dit doet hij eigenlijk alleen om water te drinken. Daarna neemt hij weer een spurt het zandpad op.

Halverwege het rondje loop je over een brug. Via de brug kom je aan de andere kant van de plas om vervolgens daar verder te lopen. Tevens is de brug ook een mooi foto moment! Je kan vanaf daar heel mooi over de plas kijken.

Langs de route zijn er ook bankjes geplaatst, helaas wel alleen aan een kant van het meer. In ons geval dus alleen op de terug weg. Bij een van de bankjes hebben we even een pauze gehouden. Sennah kreeg daar wat water en ik kon daar even een broodje eten. Onder tussen was Sennah aandachtig aan het kijken naar de familie Meerkoet die om en om in het water verdwenen en dan vervolgens ergens anders weer boven kwamen. Heel interessant!

Na de korte pauze liepen we weer door. Dit stuk van het pad vind ik het overzichtelijkst en het prettigst wandelen. De eerste helft is wat slingerend, als de hond bij je weg rent verlies je hem vaak snel uit het oog. De tweede helft is het pad wat rechter en kan je dus verder voor je uitkijken.

Het zandpad eindigt op een fietspad. Hier moet je de hond ook weer aanlijnen. Via het fietspad loop je weer richting de parkeerplaats en heb je een heel rondje gelopen.

De Kleine Plas. Een mooi stukje natuur waar de hond het hele jaar mag los lopen en zwemmen! Heerlijk samen genieten van dit mooie stukje natuur!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Sennah

Hersenwerken met je hond Geef koekje! x

Hersenwerken met je hond

8 April Door: Sennah

Hersenwerken met je hond. Sennah doet aan Hersenwerken. Een leuk en uitdagende manier van werken met je hond. Maar wat is dat nou eigenlijk, Hersenwerk voor honden? En hoe ...

Lees het hele artikel
Van houten puzzels naar Hersenwerken Geef koekje! x

Van houten puzzels naar Hersenwerken

1 March Door: Sennah

Sennah is De Blije Braverd als het gaat om de manier van Hersenwerken. Maar waren wij wel echt aan het Hersenwerken? Wat is Hersenwerken? En wat is een Blije ...

Lees het hele artikel
Djairo had een levershunt Geef koekje! x

Djairo had een levershunt

21 December Door: Sennah

Dit keer geen blog over Sennah maar over onze vorige hond Djairo. Een hondje met een speciaal plekje in mijn hart. Djairo heeft op jonge leeftijd en in een ...

Lees het hele artikel
Vuurwerk, het is weer zover Geef koekje! x

Vuurwerk, het is weer zover

25 November Door: Sennah

Hoe is het dit jaar met Sennah en zijn vuurwerk angst? Tijdens de jaarwisseling van 2018 -2019 bleek Sennah heel angstig. Met wat hulpmiddelen kwamen we de maanden door. ...

Lees het hele artikel