Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Snuffeltijd!

19 december
x
Wat is dit?

Tijdens de koude, gure maar vooral de regenachtige dagen heb je geen zin om uren in het bos rond te lopen, want voor je het weet sta je met je enkels in de modder en ligt je hond er een rondje in te draaien. 😊

Snuffelspelletjes

Wat wij dan vooral doen zijn snuffelspelletjes! (Dit vervangt natuurlijk niet een frisse neus halen buiten, want de behoeftes moeten ook gedaan worden.) Deze kun je kant en klaar in de dierenwinkel kopen, maar wat ik vooral leuk vind is ze zelf maken, lekker creatief bezig zijn, en dat is dan weer voor ons een hersenwerkje.

Snuffelbakje

Bij de hondenschool kregen wij een soort snuffelbakje, hier was Chester erg gek op dus besloot ik hem zelf te gaan maken voor thuis.

Dit was een bakje dat ik bij de Zeeman vond en dat eigenlijk een stapelrekje voor in de badkamer is, maar ook zeer geschikt om er dus fleecestrookjes in te knopen.

Zelf maken

 

Benodigdheden:

15 fleecestroken van 2 meter in 3 verschillende kleuren

Een goede textielschaar

Een meetlat

En tijd 😊

De fleecestroken kun je natuurlijk zelf knippen, maar aangezien ik ze perfect recht wilt hebben en niet de hele dag aan het knippen wilde zijn, heb ik ze besteld bij pleziervoorhonden.nl. Hier kun je perfecte fleecestroken bestellen en ze zijn helemaal niet duur!

Op niveau

Eenmaal thuisbezorgd, heb ik de stroken in stukjes van ongeveer 20cm geknipt en ben ik ze gaan knopen om elk streepje waar een strookje doorheen kon.

Al met al passen er best wel wat strookjes in, en hoe meer strookjes, hoe moeilijker de snacks of brokjes te vinden zijn. Je kunt dit dus volledig aanpassen aan het niveau van je hond.

Na ongeveer een uurtje knopen was ik klaar, maar omdat ik natuurlijk 2 honden heb, ben ik doorgegaan voor het 2de snuffelbakje.

Aanleren

Eenmaal klaar heb ik de bakjes gevuld met verschillende beloningen en brokjes. Vooral dit formaat is erg fijn om mee te nemen naar de hondenschool of ergens anders naar toe en kun je dus gebruiken om te snuffelen als rustmoment op een kleedje.

Helemaal gevuld zijn ze wel een tijdje bezig, maar let op, als je hond geen snuffelmat of bakje gewend is, dan zul je dit stapsgewijs moeten aanleren.

Strooi dan eerst wat brokjes bovenop de strookjes en stop ze langzaam steeds dieper tussen de strookjes in, zodat het steeds moeilijker wordt.

Zo kun je met verschillende elementen elke keer iets creatiefs verzinnen. Wij hebben inmiddels al een plank vol. 🙂

 

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nacho & Chester

Nacho en Chester testen Herbafix Geef koekje! x

Nacho en Chester testen Herbafix

17 maart Door: Nacho & Chester

Wij waren in de geweldige gelegenheid om voor Natuurlijk voor de hond de geperste brokken van Herbafix te testen. Zoals de meeste wel weten ben ik een echte zeur ...

Lees het hele artikel
Lang leve de puberteit! Geef koekje! x

Lang leve de puberteit!

20 januari Door: Nacho & Chester

Chester is inmiddels de leeftijd van 10 maanden gepasseerd, en dat betekent dat hij volop in de puberteit zit. Dit merk je niet van de ene op de andere ...

Lees het hele artikel
Quality Time met Chester Geef koekje! x

Quality Time met Chester

3 januari Door: Nacho & Chester

Eens in de zoveel tijd ga ik met 1 van de honden los van elkaar weg, een dagje quality time. Dagje met Chester Soms is het alleen een wandeling ...

Lees het hele artikel
Bottenbouillon of Bone Broth voor de hond Geef koekje! x

Bottenbouillon of Bone Broth voor de hond

27 november Door: Nacho & Chester

De R zit inmiddels al weer een tijdje in de maand, en om het afweersysteem goed te ondersteunen maak ik in de koude maanden altijd bottensoep! Lang laten sudderen! ...

Lees het hele artikel