Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Snuffeltijd!

19 december
x
Wat is dit?

Tijdens de koude, gure maar vooral de regenachtige dagen heb je geen zin om uren in het bos rond te lopen, want voor je het weet sta je met je enkels in de modder en ligt je hond er een rondje in te draaien. ?

Snuffelspelletjes

Wat wij dan vooral doen zijn snuffelspelletjes! (Dit vervangt natuurlijk niet een frisse neus halen buiten, want de behoeftes moeten ook gedaan worden.) Deze kun je kant en klaar in de dierenwinkel kopen, maar wat ik vooral leuk vind is ze zelf maken, lekker creatief bezig zijn, en dat is dan weer voor ons een hersenwerkje.

Snuffelbakje

Bij de hondenschool kregen wij een soort snuffelbakje, hier was Chester erg gek op dus besloot ik hem zelf te gaan maken voor thuis.

Dit was een bakje dat ik bij de Zeeman vond en dat eigenlijk een stapelrekje voor in de badkamer is, maar ook zeer geschikt om er dus fleecestrookjes in te knopen.

Zelf maken

 

Benodigdheden:

15 fleecestroken van 2 meter in 3 verschillende kleuren

Een goede textielschaar

Een meetlat

En tijd ?

De fleecestroken kun je natuurlijk zelf knippen, maar aangezien ik ze perfect recht wilt hebben en niet de hele dag aan het knippen wilde zijn, heb ik ze besteld bij pleziervoorhonden.nl. Hier kun je perfecte fleecestroken bestellen en ze zijn helemaal niet duur!

Op niveau

Eenmaal thuisbezorgd, heb ik de stroken in stukjes van ongeveer 20cm geknipt en ben ik ze gaan knopen om elk streepje waar een strookje doorheen kon.

Al met al passen er best wel wat strookjes in, en hoe meer strookjes, hoe moeilijker de snacks of brokjes te vinden zijn. Je kunt dit dus volledig aanpassen aan het niveau van je hond.

Na ongeveer een uurtje knopen was ik klaar, maar omdat ik natuurlijk 2 honden heb, ben ik doorgegaan voor het 2de snuffelbakje.

Aanleren

Eenmaal klaar heb ik de bakjes gevuld met verschillende beloningen en brokjes. Vooral dit formaat is erg fijn om mee te nemen naar de hondenschool of ergens anders naar toe en kun je dus gebruiken om te snuffelen als rustmoment op een kleedje.

Helemaal gevuld zijn ze wel een tijdje bezig, maar let op, als je hond geen snuffelmat of bakje gewend is, dan zul je dit stapsgewijs moeten aanleren.

Strooi dan eerst wat brokjes bovenop de strookjes en stop ze langzaam steeds dieper tussen de strookjes in, zodat het steeds moeilijker wordt.

Zo kun je met verschillende elementen elke keer iets creatiefs verzinnen. Wij hebben inmiddels al een plank vol. 🙂

 

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nacho & Chester

Daag je hond eens uit! Geef koekje! x

Daag je hond eens uit!

24 juni Door: Nacho & Chester

Soms heb je wel eens van die dagen dat het van dat druilerige weer is.. dan heb je totaal geen trek om een wandeling buiten te gaan maken zonder ...

Lees het hele artikel
Chester's 1ste jaar! Geef koekje! x

Chester's 1ste jaar!

20 mei Door: Nacho & Chester

13 Maart 2018 5.40 ik weet het nog als de dag van gisteren. De geboorte We zagen in de puppy app groep dat Lucy was begonnen met hijgen, mijn ...

Lees het hele artikel
Nacho en Chester op Animal Event Geef koekje! x

Nacho en Chester op Animal Event

12 mei Door: Nacho & Chester

Afgelopen Zondag 5 mei was ons bezoek aan het Animal Event, dit is voor mij bij uitstek echt hét dierenuitje van het jaar! Voor ons is het ongeveer een ...

Lees het hele artikel
Bruidsjonker Nacho Geef koekje! x

Bruidsjonker Nacho

14 april Door: Nacho & Chester

Op 25 Augustus 2017 zijn wij getrouwd, en op deze bijzondere dag mocht Nacho natuurlijk niet ontbreken! We wilden hem graag een leuke rol geven op onze dag en ...

Lees het hele artikel