Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Snuffeltijd!

19 December
x
Wat is dit?

Tijdens de koude, gure maar vooral de regenachtige dagen heb je geen zin om uren in het bos rond te lopen, want voor je het weet sta je met je enkels in de modder en ligt je hond er een rondje in te draaien. ?

Snuffelspelletjes

Wat wij dan vooral doen zijn snuffelspelletjes! (Dit vervangt natuurlijk niet een frisse neus halen buiten, want de behoeftes moeten ook gedaan worden.) Deze kun je kant en klaar in de dierenwinkel kopen, maar wat ik vooral leuk vind is ze zelf maken, lekker creatief bezig zijn, en dat is dan weer voor ons een hersenwerkje.

Snuffelbakje

Bij de hondenschool kregen wij een soort snuffelbakje, hier was Chester erg gek op dus besloot ik hem zelf te gaan maken voor thuis.

Dit was een bakje dat ik bij de Zeeman vond en dat eigenlijk een stapelrekje voor in de badkamer is, maar ook zeer geschikt om er dus fleecestrookjes in te knopen.

Zelf maken

 

Benodigdheden:

15 fleecestroken van 2 meter in 3 verschillende kleuren

Een goede textielschaar

Een meetlat

En tijd ?

De fleecestroken kun je natuurlijk zelf knippen, maar aangezien ik ze perfect recht wilt hebben en niet de hele dag aan het knippen wilde zijn, heb ik ze besteld bij pleziervoorhonden.nl. Hier kun je perfecte fleecestroken bestellen en ze zijn helemaal niet duur!

Op niveau

Eenmaal thuisbezorgd, heb ik de stroken in stukjes van ongeveer 20cm geknipt en ben ik ze gaan knopen om elk streepje waar een strookje doorheen kon.

Al met al passen er best wel wat strookjes in, en hoe meer strookjes, hoe moeilijker de snacks of brokjes te vinden zijn. Je kunt dit dus volledig aanpassen aan het niveau van je hond.

Na ongeveer een uurtje knopen was ik klaar, maar omdat ik natuurlijk 2 honden heb, ben ik doorgegaan voor het 2de snuffelbakje.

Aanleren

Eenmaal klaar heb ik de bakjes gevuld met verschillende beloningen en brokjes. Vooral dit formaat is erg fijn om mee te nemen naar de hondenschool of ergens anders naar toe en kun je dus gebruiken om te snuffelen als rustmoment op een kleedje.

Helemaal gevuld zijn ze wel een tijdje bezig, maar let op, als je hond geen snuffelmat of bakje gewend is, dan zul je dit stapsgewijs moeten aanleren.

Strooi dan eerst wat brokjes bovenop de strookjes en stop ze langzaam steeds dieper tussen de strookjes in, zodat het steeds moeilijker wordt.

Zo kun je met verschillende elementen elke keer iets creatiefs verzinnen. Wij hebben inmiddels al een plank vol. 🙂

 

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Nacho & Chester

Product review: stijlvolle leren tuigjes voor Nacho en Chester Geef koekje! x

Product review: stijlvolle leren tuigjes voor Nacho en Chester

21 October Door: Nacho & Chester

Als trotse hondenbezitter wil je natuurlijk alleen het beste voor je trouwe viervoeter. Naast voeding, training en liefde, is het belangrijk om ook te investeren in kwalitatieve hondentuigen. Als ...

Lees het hele artikel
Rally-O workshop op Animal Event 2023 Geef koekje! x

Rally-O workshop op Animal Event 2023

12 May Door: Nacho & Chester

Afgelopen 7 mei was het dan eindelijk weer zover: hét Animal Event in de Beekse Bergen! Voor hondenbezitters is dit wat mij betreft een evenement dat je niet mag ...

Lees het hele artikel
Met een reactieve hond op zoek naar een hobby Geef koekje! x

Met een reactieve hond op zoek naar een hobby

12 December Door: Nacho & Chester

Zoals jullie vast wel eerder gelezen hebben ga ik regelmatig met Nacho en Chester naar de hondenschool, wij hebben inmiddels al de puppy, junioren + junioren vervolg cursussen met ...

Lees het hele artikel
Het leven met een Franse bulldog (of 2) Geef koekje! x

Het leven met een Franse bulldog (of 2)

12 April Door: Nacho & Chester

Het leven met een Franse bulldog… Nooit saai Is nooit saai, elke dag doen ze wel iets grappigs of stoms. Ze zijn altijd druk, staan bijna altijd aan. Alhoewel ...

Lees het hele artikel