Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Review: Ritzenberger Gestoomde Worsten

2 March
x
Wat is dit?

Review: Ritzenberger Gestoomde Worsten. Nuka en River eten KVV en BARF. Ze vinden het ook wel eens lekker om iets anders te eten! Om de 2-3 weken krijgen de honden een dagje iets anders te eten. Dit kunnen verschillende soorten brokken zijn, maar soms ook gestoomde worsten! Hoe fijn is het als zo’n maaltijd dan ook nog eens een goede samenstelling heeft?

Gestoomde worsten Ritzenberger

De afgelopen weken mocht ik de gestoomde worsten van Ritzenberger uitproberen. We kregen verschillende smaken opgestuurd om te kijken wat we ervan vinden. Onze ervaring met de Ritzenberger gestoomde worsten voor de hond, lees je in deze reviewblog.

Verpakking Ritzenberger

De Ritzenberger worsten zijn verpakt per twee rollen van 400 gram. Ideaal wanneer je niet zoveel per keer voert, want dan hoeft de rest van de worst niet snel op. Eenmaal geopend zijn de worsten namelijk 2 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast. Op het kartonnen omhulsel staat welke diersoorten er in de worst zitten, wat de samenstelling is en hoeveel je per dag aan je hond zou moeten geven. Voor mij komt het aantal gram per worst net niet lekker uit. Twee keer 500 gram zou ideaal zijn voor mij als ik Nuka en River het beiden een dag wil geven, nu kom ik net iets tekort.

Ritzenberger puur lam
Ritzenberger Puur Lam, iedere verpakking bevat 2 gestoomde worsten van 400 gram

Alternatief KVV vakantie

De gestoomde worsten van het merk Ritzenberger kunnen goed worden gebruikt als alternatief op de KVV die we normaal voeren. Ik word in elk geval blij met de samenstelling. Ik zou deze worsten makkelijk mee kunnen nemen als we op vakantie gaan of een weekendje weg of als we gaan trainen met de honden.

Eliminatiedieet

Er zijn twee soorten verpakkingen: gele en roze. De gele verpakkingen zijn de “Puur” varianten. Deze worsten bevatten enkel de diersoort die wordt aangegeven en calcium, geen andere diersoorten, geen groenten en geen koolhydraten. Op deze manier zijn deze worsten goed in te zetten bij een eliminatiedieet of bij honden met een intolerantie of allergie voor bepaalde diersoorten. Zo bevat de Puur Eend; eendenvlees, eendenhart, eendenmaag, eendennek, eendenlever, eendenbouillon en calcium. 

Volledige voeding

De roze verpakkingen zijn complete worsten, waar onder andere ook groenten, fruit en kruiden in zijn verwerkt. Deze worsten zijn hierdoor een volledige voeding, die dagelijks gegeven kan worden. De complete menu’s bestaan ook uit 1 diersoort aangevuld met groenten, fruit, kruiden en een bron van koolhydraten. De menu’s zijn nog steeds hoog in vleesgehalte. Ritzenberger worsten review

Aparte diersoorten

Van beiden varianten zijn er zowel gangbare als minder gangbare diersoorten verkrijgbaar. Zo is er kip, lam of eend, maar ook wild, buffel en geit! Zelf voer ik Nuka en River voornamelijk de iets minder gangbare diersoorten, dus ik vind het heel fijn dat er veel keuze is bij Ritzenberger!

Lickmat

De worst zelf ruikt heel erg goed. Hij is vrij stevig en daardoor goed in stukjes te verdelen. De worst wel nog zacht genoeg om hem bijvoorbeeld plat te drukken en uit te smeren over een Lickmat, iets dat ik regelmatig doe om het zo iets moeilijker te maken voor Nuka en River om hun maaltijden op te eten.

Ritzenberger gestoomde worst menu wild
Ritzenberger gestoomde worst voor de hond in de smaak Wild menu

Niet echt geschikt als trainer

Ik was zelf heel erg benieuwd of de worsten ook stevig genoeg zouden zijn als trainer. Ik ga elke week met River naar gehoorzaamheidscursus en een goede beloning is dan belangrijk. Jammer genoeg zijn de worsten hier net niet stevig genoeg voor. Ze worden wat zacht of gaan verkruimelen als ze te klein worden gesneden en in een zakje in je jas doet. 

Verschillende smaken

Per smaak zie je dat er andere ingrediënten en diersoorten zijn gebruikt. De ene worst is iets steviger, de ander wat minder. Het is ook aan de kleur te zien dat er een andere diersoort is gebruikt. Zo is lam bijvoorbeeld donker van kleur dan kalkoen.  

Ervaring Ritzenberger gestoomde worsten

Natuurlijk moeten we het allerbelangrijkste niet vergeten: Wat vinden Nuka en River van de Ritzenberger gestoomde worsten?

Lekker!

Van Nuka had ik wel verwacht dat ze Ritzenberger lekker zou vinden, maar River is vaak toch wat kieskeuriger. Gelukkig vonden ze het allebei erg lekker! Ik heb verschillende smaken mogen uitproberen en ze vonden ze stuk voor stuk érg lekker. Zelfs geit viel in de smaak, iets dat ze normaal niet willen eten. KVV of spiervlees van geit kan ik aanbieden, maar daar halen ze beiden hun neus voor op! Op verschillende manieren heb ik de worsten aangeboden. Een paar stukjes bij hun rauw vlees, een keer in de Lickimat, een keer tussen wat brokjes. Elke keer ging het bakje leeg. Groot succes dus!

Ritzenberger worst ervaringen
Onze ervaring met de Ritzenberger worst? Heel erg lekker!

Goede ontlasting

Van veel gestoomde worsten krijgen Nuka en River diarree, zeker als ze het als volledige maaltijd krijgen. De worsten van Kivo waren eigenlijk de enige die goed gingen. Gelukkig kan ik daar de worsten van Ritzenberger ook aan toevoegen! Een paar keer hebben Nuka en River een volledige maaltijd Ritzenberger gehad en dat ging elke keer goed. Zowel de Menu als de Puur varianten. 

Tevreden met de Ritzenberger worsten

Wij zijn heel erg tevreden over de Ritzenberger gestoomde worsten! Zeker de volledige worsten hebben een mooie samenstelling, worden enthousiast opgegeten door Nuka en River en vallen ook goed op de maag. De Puur worsten zou ik zelf niet zo snel geven als dagelijkse maaltijd zonder iets anders er bij. Als (onderdeel van) een eliminatiedieet wel en als vulling voor de Kong of een Lickmat zeker. Er is een ruime keuze in diersoorten, waardoor je voldoende kan afwisselen.

Wij zullen ze zeker vaker gaan geven als lekkernij en zullen ze ook meenemen tijdens wedstrijden of weekendjes weg! Wil jij Ritzenberger ook gaan geven aan jouw hond? Je koopt de Ritzenberger worsten online bij Hondjekoek.nl Gestoomde worsten voor de hond van Ritzenberger in plakjes

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van