Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Na lang wikken en wegen...

31 May
x
Wat is dit?

Een droom die uitkomt

Een droom van mij als kind is een nestje met mijn eigen hond. Hoe gaaf zou dat zijn dat dat dankzij Corona misschien wel sneller kan uitkomen dan ik kon durven dromen. Omdat het ons eerste nestje is hebben wij ons goed laten informeren en begeleiden door heel veel professionals om ons heen. De gezondheid van Joy en de pups hebben daarbij onze grootste prioriteit! In deze blogreeks neem ik jullie mee naar de beschuit met muisjes.

In de voetsporen van mijn ouders

Mijn liefde voor dieren kwam tijdens mijn opvoeding al naar boven. Toen wist ik ik wil ook een nestje met mijn hond. Om het ras te verbeteren en mensen net zo blij te maken met een hond als ik altijd ben! Het is zo bijzonder om in dezelfde voetsporen te treden als mijn ouders.

Beren op de weg

Ik zeg na lang wikken en wegen, want je kunt fokken wel leuk vinden, maar het moet ook kunnen. Wij zagen een hoop beren op de weg en noemen er 3;

Is Joy een geschikte hond?

Of Joy een geschikte hond is weet je eigenlijk pas achteraf. Wij vinden Joy het allerbelangrijkst natuurlijk. Dus de gezondheidsverklaringen (die voor elk ras anders zijn) en welke je nodig hebt om te mogen fokken met stamboom. Moeten daarom allemaal in orde zijn. Dat is voor een Toller onder andere DNA testen, oogonderzoek HD en ED. Allemaal erg ingewikkeld en ook erg belangrijk. Bij Joy was dit allemaal goed wat waren en zijn we blij!

Dat Joy op deze gebieden gezond is zorgt ervoor dat de kans groot is dat dit bij de puppy’s ook zo zou zijn. Daarover meer in een volgende blog over alle gezondheidstesten die wel laten doen.

Kunnen wij dit wel?

Weet je wanneer kun je iets en wanneer ben je ergens goed in. Dat weet je pas als je het doet. Wij hebben mijn moeder die zelf door de jaren heen veel ervaring heeft opgedaan in het fokken met honden. Daarnaast hebben wij een kring om ons heen opgebouwd die daar ook veel over weten. En mede door het lezen van veel informatie over dit onderwerp voelen wij ons meer en meer gesterkt hierin. Het belangrijkste is de gezondheid van Joy en de pups natuurlijk.

Hebben wij de ruimte?

Ook dat vind ik een belangrijke. Niet alleen fysieke ruimte (wat we gelukkig hebben) maar ook ruimte in je leven. Een nest puppy’s is heel leuk en zeker als het er 2 zijn nog redelijk overzichtelijk ook. Maar zijn het er 9 zoals Joy haar familie dan is het ineens een hele hoop. En dan hopen we nog dat alles goed gaat. De bevalling en de weken daarna. Ook welke mensen gaan reageren welke wijs je af en welke zet je wel op de lijst. Hoe maak je die keuze en zo kan ik nog wel even doorgaan. We hopen dat we op deze weg steeds weer een beetje dichterbij de oplossingen komen. En nemen jullie als onze trouwe lezers dan ook graag mee op deze leuke en spannende weg!

Wist je dat:

Eigenlijk is de laatste en misschien wel belangrijkste tip. Het is de weg ernaartoe die telt. De finish is nog niet bereikt maar ik ben heel benieuwd hoe ons pad gaat lopen! Wij kunnen niet wachten op beschuit met muisjes!

 

&JOY!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van