Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Geblokkeerd door Instagram? Wat nu?

28 January
x
Wat is dit?

Oh nee, tijdens het liken op Instagram komt er een melding in beeld dat je actie tijdelijk is geblokkeerd.  Hoe kan dat nou? Je hebt toch helemaal niks verkeerds gedaan? Hoe lang duurt het? Wat kan je eraan doen? Maak je geen zorgen, in deze blog vertel ik het jullie allemaal.

Wat is het?

Je krijgt een melding in je scherm bij een actie die je doet op Instagram. Dit kan liken, reageren of iemand volgen zijn. Dit verschijnt er in beeld: foutmelding Instagram geblokkeerd

Hoe komt het?

Om dit in de toekomst te voorkomen moet je natuurlijk wel weten wat de oorzaak is van de blokkade. Er zijn verschillende redenen:

  • In een korte tijd reageer je te vaak onder een post.
  • Je liket te veel in een korte tijd.
  • In een korte tijd volg of ontvolg je te veel accounts.
  • Je gebruikt apps die tegen de richtlijnen zijn van Instagram.

Hoe kan je het voorkomen?

Eigenlijk komt het er op neer dat Instagram acties kan blokkeren als je te actief bent in een korte tijd, dit doen ze om Instagram veilig te houden, en spam te voorkomen. Wat je kan doen om het te voorkomen? Hieronder onze tips:

  • Download/gebruik geen apps om je Instagram te verbeteren, deze apps lijken heel handig maar ze worden gezien als spam. Voorbeelden hiervan zijn: Unfollow apps en Instagram analysers.
  • Hou je tijd in de gaten als enthousiast aan het liken, reageren of volgen bent, doe dit niet meer dan 100 keer achter elkaar.
  • Lees de community richtlijnen van Instagram, hierin staat meer informatie wat Instagram ziet als spam en wat niet.

Wat kan je eraan doen?

Helemaal niks! Je kan hooguit proberen een paar keer feedback te sturen in plaats van op ”OK” te klikken. Dit kan soms nog helpen.

Als je geluk hebt, log je opnieuw in op je account. Als er dan geen melding verschijnt in het scherm, had je een kleine blokkade. Helaas is er ook een blokkade waarbij er een datum bij de melding staat wanneer de blokkade vervalt. In dat geval kan je echt alleen maar geduld hebben, en je tijd aan iets besteden waar je normaal geen tijd voor hebt.

Deze blog heb ik geschreven naar aanleiding van onze eigen blokkade op Instagram, waarbij wij een week geblokkeerd waren.

Zijn jullie wel eens geblokkeerd door Instagram?

 

 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Odin & Bommel

Lieve Bommel Geef koekje! x

Lieve Bommel

26 January Door: Odin & Bommel

Lieve Bommel, je bent een maand geleden elf jaar geworden. Dit is een leeftijd waarin ik samen met jou met de dag ben gaan leven in plaats van vooruitkijken ...

Lees het hele artikel
Herfst foto's 2020 van Odin en Bommel Geef koekje! x

Herfst foto's 2020 van Odin en Bommel

23 December Door: Odin & Bommel

Lente, zomer, herfst en de winter. Vier prachtige seizoenen, maar ons lievelingsseizoen blijft toch de herfst. De dagen worden korter en kouder, de regen is wel een nadeel. Maar ...

Lees het hele artikel
De liefde tussen hond en paard Geef koekje! x

De liefde tussen hond en paard

24 November Door: Odin & Bommel

Hey allemaal Odin hier, jullie weten misschien wel dat ik heel erg verliefd ben op Vosje. Vosje is een shetlander van mijn vrouwtje, en super lief. In dit blog ...

Lees het hele artikel
Onze tips voor meer volgers op Instagram Geef koekje! x

Onze tips voor meer volgers op Instagram

6 November Door: Odin & Bommel

Er zijn al een aantal blogs geschreven over hoe je meer volgers op Instagram krijgt, en de 5 beginners tips. Vandaag geven wij onze tips die ons hebben geholpen ...

Lees het hele artikel