Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Hond mee naar Engeland: de voorbereiding

18 januari
x
Wat is dit?

Reizen met honden is altijd anders dan reizen zonder honden. Logisch! Sinds we naast Paika een andere hond hebben die niet zo goed samen gaat met vreemde honden, is Paika nooit meer in een pension of bij een hondenoppas geweest. Voor die tijd wel, omdat dat makkelijk ging.

Altijd mee op reis

Wanneer ik ga reizen gaat Paika mee. Dat vindt ze zelf ook wel erg gezellig. Onverwachts kreeg ik 2 weken vrij en de vraag was dan ook, wat gaan we doen? Engeland stond al lang op het verlanglijstje en met de Brexit in aantocht wilde ik nog heel graag een keer met de honden naar Engeland, maar ja Engeland in januari? In een kampeerbus? Euh…..we gaan er voor! Ach ja als je maar sporadisch vakantie hebt, kun je de weken die je vrij kunt nemen maar beter goed benutten.

Met de honden in de bus in de trein

Toen kwam de vraag hoe ga ik met honden de oversteek maken naar Engeland? Ik wilde het liefste zo kort mogelijk ‘opgesloten’ zitten en op een boot met ruige zee zag ik ook niet zo heel erg zitten. De keuze was daardoor snel gemaakt, met de Euroshuttle van Calais naar Engeland. De Euroshuttle is een soort trein waar auto’s en busjes en zelfs hele passagiersbussen in gaan. In 25 minuten ben je aan de overkant.

Klaarmaken voor Engeland

Hoewel ik alles wel zo’n beetje had doorgelezen over met de hond in de Eurotunnel, kwam ik er toch nog vrij laat ineens achter dat ze bij de Eurotunnel niet alleen het paspoort controleren op een rabiesenting en een chipnummer. Maar dat ze ook de chip uitlezen en dat je 5-2 dagen vantevoren bij een dierenarts een wormmiddel moet hebben toegediend. OP het laatste moment nog de dierenarts gebeld en jawel ik kon nog komen met onze 2 honden.

Verplichte inenting, wormbehandeing en chip

Paika was helemaal goed. Haar rabiësenting was nog geldig tot 2021 en haar chip kon goed gelezen worden. Ze kreeg alleen de verplichte wormentablet en daarna was ze klaar. Bij mijn andere hond was de chip nergens meer te vinden met de chiplezer en zo moest er dus nog een nieuwe chip worden geplaatst. Eigenlijk moet de chip zijn geplaatst vóór de rabiesenting, maar de enting was nog geldig t/m 2021. Gelukkig wilde de dierenarts het nieuwe chipnummer plaatsen over de oude en de oude datum er onder laten staan. De paspoorten werden nog gelamineerd en zo zijn helemaal klaar om te gaan.

Chip registreren

Nu moesten de chips nog online gecontroleerd worden of ze al geregistreerd stonden en zo ja op het juiste adres. Beide chips stonden niet geregistreerd en dat kon gelukkig meteen online geregeld worden. Dat ook helemaal klaar dus alleen nog inpakken en naar Calais gaan rijden.

Inpakken

Wat neem je nu mee voor 2 weken met 2 honden en 2 mensen op vakantie in een kampeerbus…Juist best wel veel! Natuurlijk de gebruikelijke zaken; kleding, schoenen, toilettas, eten, koffie, thee, waterkoker, pannen, handdoeken. En dan natuurlijk nog de spullen voor de honden; riemen, tuigen, een extra halsband voor de zekerheid, hondenvoer, poepzakjes, voerbakken, hondenkussens, een Road Refresher drinkbak (een hele handige drinkbak waar tijdens de rijden het water niet uit klotst) en snacks voor onderweg.

Wat achteraf gezien toch wel erg handig zou zijn geweest:

  • Snel droog handdoeken speciaal voor de honden, nu gingen we 2 keer zo snel door onze eigen handdoeken heen en moesten we zelf op een camping een handdoekenwas draaien.
  • Regenlaarzen of andere hoge en waterdichte wandellaarzen zoals de ZooAdventure laarzen
  • Een regenpak of regenjas; Engeland is nu eenmaal nogal regenachtig. Hoe beter je daarop voorbereidt bent hoe beter
  • Tekentang, wonder boven wonder heeft Paika toch een teek terwijl het januari is
  • Hondenschoentjes voor op de stranden met veel kiezels en de bergwandelingen

We gaan weer verder reizen in de volgende blog lees je meer over onze daadwerkelijke reis.

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Paika

Hondenuitlaatservice of dagopvang voor de hond Geef koekje! x

Hondenuitlaatservice of dagopvang voor de hond

18 februari Door: Paika

Toen ik Paika net kreeg had ik natuurlijk eerst met mijn baas overlegd of Paika mee naar werk zou mogen. Ik was immers alleen, werkte full-time en ik wilde ...

Lees het hele artikel
Paika is kwijt! Geef koekje! x

Paika is kwijt!

26 januari Door: Paika

Zoals ik al geschreven heb ik een vorige blog is Paika koningin ontsnappen. Nu stond ik net even onder de douche toen mijn man binnenstormde met de woorden: ‘Nou ...

Lees het hele artikel
Welke hondenvoeding krijgt Paika Geef koekje! x

Welke hondenvoeding krijgt Paika

29 december Door: Paika

Op de foto zit Paika met haar echte favoriete eten; brood, pindakaas en gestoomde worsten, maar helaas dat krijgt ze natuurlijk niet te eten. Nu is Paika inmiddels alweer ...

Lees het hele artikel
Wat te doen als je een Houdini hond hebt? Geef koekje! x

Wat te doen als je een Houdini hond hebt?

18 augustus Door: Paika

Een Houdini hond? Wat is dat nu weer? Houdini verwijst naar Harry Houdini de boeienkoning, die overal uit wist te ontsnappen. Dat is dat ook wat ik bedoel met ...

Lees het hele artikel