Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Het Beagle Spektakel

26 May
x
Wat is dit?

Vandaag was het dan eindelijk zover! Een jaar naar uitgekeken. Het grote Beagle Spektakel! Georganiseerd door Beagle Club Nederland. Een plek waar alle Beagles en baasjes samenkomen. Een dag in het teken van dit geweldige ras, al zeg ik het zelf… Beagles zijn zo ontzettend leuk. Aanhankelijk en lief. Nu ga ik het over vandaag hebben.

onderweg naar de Beagle dag

Toen we er bijna waren zagen we al auto’s waar Beagles in zaten. Met een lange rij auto’s reden we richting de plek waar het gehouden zou worden. Manege de Fruithof in Heteren. We parkeerde de auto en liepen naar de manege. Daisy werd helemaal enthousiast bij het zien van der eerste soortgenoot. Denkend bij mezelf dat dit nog maar het begin was. Ze zou nog veel meer soortgenoten ontmoeten. Ik was erg benieuwd hoe ze het zou doen vandaag. Voor het eerst was ze bij een evenement. We kwamen binnen en als eerst ging ze even der behoeftes doen. Moet ook gebeuren hé. Ondertussen keken wij onze ogen uit. Zo groot en zoveel baasjes met Beagles al aanwezig! Wauw. Verbaasd ruimde ik haar behoefte op en we liepen verder. Laten we eerst een rondje maken om te kijken wat er allemaal wel niet te doen is…

Wat is er te doen?
Er is zoveel te doen, voor jong en oud. Zo hebben ze voor kinderen kleurwedstrijden en een Beagle speurtocht. Hierbij moesten ze allemaal vragen zoeken en beantwoorden. Ze konden hiermee een medaille winnen. Erg leuk bedacht. Ook stond er een springkussen en konden kinderen zichzelf laten schminken.

Natuurlijk zijn er ook dingen te doen voor de hond zelf. Er waren diverse workshops om te volgen als Dog Dancing, Beagle Race etc. Uiteraard hebben wij een aantal workshops gevolgd vandaag. Daar vertel ik graag meer over.

 1. Jacht training
  Hiervoor moesten we in de rij staan. Daisy vond het niet erg. Ze stond rustig op haar gemakje te snuffelen aan het gras en nam af en toe een slokje water uit één van de bakken die er om de paar meter stonden. Zo nu en dan kwam er een hond naar der toe om even aan haar te snuffelen. Opeens had ze het veld in de gaten waarvoor we in de rij stonden. Hier zag ze een wit ding over het veld heen schieten. De bedoeling is dat de hond er achteraan gaat, als het ware dus gaat jagen. Daisy wilde al gaan maar ze moest nog heel even wachten. Ik was erg benieuwd of ze er ook nog interesse in zou hebben als we op het veld staan. Meestal op een groot veld neemt Daisy een sprint en gaat ze keihard rennen. We zijn aan de beurt! Ik maak Daisy los en de meneer zet het apparaat aan. Het witte ding zoals ik het maar even benoem, schiet over het veld heen. Daisy rent er gedreven achteraan. Ze vind het zo leuk. Het witte ding gaat terug de buis in. Ze snapt het niet. Waar is dat ding nou gebleven? En dan schiet het weer weg. Ze rent opnieuw gedreven er achter aan. Eenmaal terug in de buis, doe ik Daisy weer aan de riem. Eigenlijk wilt ze nog niet weg. Ze wilt nog een keer. Nu mogen de andere hondjes Daisy.
 2. Agility training
  Ik wil later Agility met haar gaan doen. Al een paar proeflesjes verder op de hondencursus gingen we ook aan deze workshop deelnemen. Het ging goed! Ze vond het leuk en daar gaat het om. De paaltjes waar ze moest slalommen vond ik moeilijker dan haar. Ik kreeg uitleg hoe ik mijn voeten moest plaatsen maar dit had ik nog niet onder de knie. Terwijl Daisy lekker bezig was met slalommen, zo grappig!
 3. Speur training
  Er was een parcours uitgezet met een ballenbak, een bak water, een buis dat bewoog, omgedraaide bekertjes en houten ‘dakjes’. Hierin werden ieder een lekker ruikend snoepje verstopt. Daisy begon aan haar parcours. De bak met water snapte ze niet en ging ze alleen maar uit drinken. Bij Daisy is het zo, dat alles op moet dus als we haar niet weg zouden halen bij deze bak zou ze dit ook op willen drinken tot het leeg was. Geen goed plan. Daisy kom! We gaan verder. Op naar de ballenbak. Binnen nog geen 10 seconden had ze het snoepje al gevonden. Door naar de houten ‘dakjes’. Ook hier was ze enorm vlug. Dan het moeilijke onderdeel. Het bewegende buisje. De bedoeling was dat ze met haar snuit deze buis zou omdraaien zodat het koekje eruit zou vallen. Dit begreep ze niet. Al snel verloor ze haar aandacht en ging ze snuffelen aan het gras. Na twee pogingen door naar de omgedraaide bekertjes. Meteen weer gedreven op zoek naar het koekje. Ze had hem zo gevonden!
 4. Fotograaf
  Er stond een stand met een professionele fotograaf. Hier kon je gratis een sleutelhanger met foto laten maken. Dit konden we natuurlijk niet laten! Daisy moest gaan zitten op een bankje van stof in een soort partytent. Deze tent wapperde af en toe en dat vond ze erg eng. Ze wilde niet op het bankje zitten maar eerder wegrennen. Met een paar koekjes is het dan toch gelukt. Ze bleef netjes zitten maar we zagen dat ze het niet leuk vond. Zodoende stopte we en gingen we weg bij deze stand. Wel met een leuke sleutelhanger want er zat wel een goede foto tussen!
 5. Kraampjes
  Er stonden ook kraampjes met spulletjes te koop. Er was van alles. Van hondenkoekjes, speeltjes, riemen naar boeken over Beagles en andere spullen voor de baasjes. Ik zelf heb sokken en een theelepeltje gekocht waar uiteraard het thema Beagle is.
 6. Keuring
  Als je je Beagle hebt van een erkende fokker van de Beagle Club Nederland kon je vandaag je Beagle laten keuren. Bij Daisy is dit niet het geval. Zij is een hondje uit Hongarije. We raden aan om je Beagle te halen bij een erkende fokker van Beagle Club Nederland. Hierbij heb je meer zekerheid over de gezondheid van je Beagle en weet je meer over de achtergrond. Op deze dag ontmoet je ook steeds de broertjes en zusjes van je erkende Beagle. Hoe leuk is dat! Zo houdt je contact. Wij wisten bijvoorbeeld niks over haar ouders maar we hebben er wel een hele lieve Beagle aan overgehouden en daar gaat het uiteindelijk om! We zouden haar voor geen goud meer willen missen.

Spulletjes van de Beagle dag

Dierwelzijn
Er was genoeg ruimte om ook even de rust te pakken met je hond. Dit vond ik erg goed. Er was gedacht aan het dierwelzijn. Overal stonden ook bakken met water om je hond te laten drinken.
Op een begeven moment namen wij dan ook even een paar pauzes om Daisy even te laten rusten. Ze vond het soms wel lastig om even te rusten. Het liefste ging ze maar door en door. Een Beagle heeft zoveel energie. Het is dat een Beagle soms ook denkt dat hij of zij nog wel door kan terwijl ze dan eigenlijk echt even moeten bijkomen. Ze vinden het lastig om hier de tijd voor te nemen. Dan zijn wij baasjes er die ervoor zorgen dat ze toch even rustig hun batterij weer kunnen opladen. Voor ons stonden er overal bankjes en konden we bij de kantine wat nuttigen.

Hoe gedroeg Daisy zich in het algemeen?
Daisy vond in de eerste instantie het gras dat allerlei verschillende geurtjes bevatte interessanter dan de andere Beagles. Als er een Beagle naar haar toe kwam, stond ze stil met een wapperende staart af te wachten dat de andere Beagle klaar was met haar te besnuffelen. Dan pakte zij haar moment om te snuffelen. Af en toe wilde ze wel met elkaar spelen. Het viel me op dat Daisy erg rustig bleef onder alle honden die er rondliepen. Op een begeven moment kwam er een pupje naar Daisy. Dit vond ze toch wel erg leuk en hier werd ze erg enthousiast van. Dit liet ze blijken door uit het niets heel erg te gaan spelen en rond te rennen samen met de pup. Wat een leuk gezicht was dat! Voor pups is deze dag natuurlijk de uitgelezen kans om goed te socialiseren. Als wij een pup zouden hebben, zouden we ook zeker hier heen gaan.

Deze dag was zeer geslaagd. Volgend jaar gaan we 100% weer!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Daisy de Beagle

Anaalklieren Geef koekje! x

Anaalklieren

8 April Door: Daisy de Beagle

Daisy’s anaalklieren zitten constant vol; steeds binnen enkele weken. We zijn vanaf december al 3 keer naar de dierenarts geweest om ze te laten legen. Vandaag opnieuw. Het is ...

Lees het hele artikel
Waarom een beagle? Geef koekje! x

Waarom een beagle?

20 December Door: Daisy de Beagle

‘Waarom heb je in godsnaam een beagle in huis genomen?’ Is een vraag die ik vaak naar mijn hoofd geslingerd krijg. Wanneer mensen horen dat ik een beagle en ...

Lees het hele artikel
Daisy's 10 beste insta-foto's tot nu toe! Geef koekje! x

Daisy's 10 beste insta-foto's tot nu toe!

14 August Door: Daisy de Beagle

Sinds 7 juni 2019 heeft Daisy een eigen Instagram account. Het leek mij leuk om de 10 meest populaire foto’s tot nu toe erbij te halen! Foto 1: Deze ...

Lees het hele artikel
De 5 meest gehoorde vooroordelen over de Beagle Geef koekje! x

De 5 meest gehoorde vooroordelen over de Beagle

10 October Door: Daisy de Beagle

Al een hele tijd wilde ik heel graag een beagle. Ik zag ze vaak lopen en vond het zulke leuke honden. Op internet heb ik eerst veel gelezen over ...

Lees het hele artikel