Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Een Shiba Inu hebben ?

26 November
x
Wat is dit?

Shiba Inu Aiki ?

Ik krijg vaak de vraag wat voor ras Aiki is en krijg vaak te horen dat hij op een vosje lijkt.

Een Shiba Inu is de kleine variant van een Akita Inu.  Deze is wat bekender bij mensen, al moet ik toegeven dat je de Shiba’s nu steeds vaker ziet rondlopen.

Natuurlijk niet zo gek, want het zijn zulke mooie honden en een ideaal formaat, je neemt ze makkelijk ergens mee naar toe.

Een Shiba is een hond die vaak erg op zichzelf is, net als de meeste oertypes. Naar de baas zijn ze in huis wel erg aanhankelijk; ze volgen je het liefst heel de dag. Naar vreemden zijn ze vaak wat meer terughoudend. Ik heb Aiki al vanaf pup mee naar het werk genomen en daardoor is hij gelukkig heel sociaal geworden, zowel naar mens als dier.

Op het werk krijgt hij veel aandacht van collega’s en van klanten! Dit vindt hij super.

Je merkt met de opvoeding wel dat ze wat moeilijker zijn, je moet goed tot ze doordringen. Maar als ze iets leuk vinden dan leren ze wel erg snel!

Vaak zeggen mensen tegen mij: “Mag hij niet loslopen? Dat is toch veel leuker voor hem?”
Voor hem wel, maar Shiba’s staan erom bekend dat ze snel weglopen, omdat ze zelf vinden dat ze geen baas nodig hebben. Dit komt weer vanuit het oertype.

Nu zijn we met Aiki al aantal maanden aan het oefenen, en op een groot veld bij ons in het dorp kan hij inmiddels goed los en loopt hij ook niet weg!

Dit is voor een Shiba al heel wat. We gaan op vreemd terrein eerst veel wandelen zodat hij het een beetje kent voordat hij daar los mag.

Een Shiba is ook een hond die je altijd moet bezighouden in zijn koppie, anders raakt hij verveeld en gaat hij zelf dingen opzoeken om te doen. Wij zijn altijd bezig om hem weer nieuwe dingen aan te leren. Iedere week doen we behendigheid, en als we vrij zijn mag hij altijd minimaal een uur rennen, zodat hij zijn energie kwijt kan.

Gelukkig is Aiki geen sloper en kan hij goed alleen thuis blijven (hier is wel goed op getraind).

Shiba’s zijn het echte clowntjes, ze kunnen zichzelf heel goed vermaken en dit zijn vaak de grappigste momenten!

Al met al is een Shiba echt een maatje dat erg graag bij je is en echt voor je wil werken! Ondanks hun kleine formaat, zijn het wel echte honden!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Shiba Inu Aiki

Wij mogen mee naar het werk! 🦊 Geef koekje! x

Wij mogen mee naar het werk! 🦊

19 June Door: Shiba Inu Aiki

Hallo pawfriends! 🐾 Op 21 juni is het internationale ‘Neem je hond mee naar je werk-dag’. 🐕 Nou mogen wij gelukkig altijd mee naar het werk toe! Aiki gaat ...

Lees het hele artikel
Ontmoet Suki! Geef koekje! x

Ontmoet Suki!

15 March Door: Shiba Inu Aiki

Ik heb een zusje! ? Het is alweer een tijdje geleden dat we een blog hebben geplaatst. Het was een beetje druk de laatste tijd… Maar we hebben heel ...

Lees het hele artikel
Dog's Rope House Geef koekje! x

Dog's Rope House

6 December Door: Shiba Inu Aiki

Wat is Dog’s Rope House? Het is een begin van mijn eigen bedrijfje! Ik maak zelf hondenriemen en lijnen. Speeltjes komen er nog bij. Ik ben op dit idee ...

Lees het hele artikel
2 diploma's in 1 week ?? Geef koekje! x

2 diploma's in 1 week ??

7 October Door: Shiba Inu Aiki

woof woof ? Wat was vorige week een spannende week voor mij en mijn baasje! We hadden 2 examens die we gingen afleggen op de hondenschool. 1 was van ...

Lees het hele artikel