Zoeken
Generic filters
Exact matches only

DJ, mijn allerbeste vriendje.

20 July
x
Wat is dit?

Daisy gaat voor het eerst dit jaar met vakantie! Een autovakantie naar Denemarken. Haar beste vriendje DJ (onze andere hond) mag helaas niet mee. Hij mag het land niet in, daarnaast is hij ook al aardig op leeftijd en houdt hij niet van autorijden. Maar waarom mag hij het land niet in?

Sinds 1 juli 2010 zijn er verschillende hondenrassen niet langer toegestaan in onder andere Denemarken. De bekende rassen Pitbull Terriër, American Staffordshire Terriër (zoals DJ), en de Boerboel mogen niet meer het land in. Zo zijn er nog een aantal hondenrassen. Als je een hond hebt die op 1 van de rassen lijkt die er niet in mogen, moet je kunnen bewijzen dat de betreffende rassen er niet in zitten. Dit kan bijvoorbeeld met een erkende stamboom.

Erg jammer dat deze invoerregel bedacht is, als je het aan ons vraagt. Het kunnen echt zulke lieve honden zijn. Mensen die deze rassen niet kennen, zien vaak alleen de media berichten waarin deze hondenrassen vaak zwart worden gemaakt. DJ is echt heel lief, doet geen vlieg kwaad. Hij kan bewijze van nog bang zijn voor een vuilniszak.
Iedereen die DJ kent is verliefd op hem. Op zijn grote kraalogen, die je heel schattig aan kunnen staren op de hoop dat je hem wat lekkers geeft. DJ gaat naar mijn schoonouders, hier is hij ook opgegroeid. Dat is toch wel een prettig idee. We gaan hem wel missen.

Daisy mag overigens ook niet overal komen in Denemarken. Er zijn daar twee eilanden waar honden in het algemeen verboden zijn. Namelijk het eiland Livø en Christiansø.

Veel mensen die ons zien wandelen met DJ hebben een blik alsof hij ontzettend gevaarlijk is. Men gaat er veelal van uit dat het een vechthond is. Je hebt ook mensen die een blokje om lopen, of snel de bosjes in springen… Ja, dat hebben we echt een paar keer meegemaakt. Ik moet dan altijd wel een beetje lachen. Vooral omdat ik weet dat DJ niks of niemand kwaad doet. Als hij iemand ziet, begint hij nog net niet te dansen. Zo hard kwispelt hij er op los van enthousiasme. Niet iedereen is natuurlijk bang voor DJ. Als er een keer iemand langsloopt en die persoon begint hem wel te aaien, ben ik toch altijd wel weer verbaasd. Maar ik vind het dan ook extra leuk. DJ geeft likjes, en is dan helemaal in zijn nopjes.

Dit ras kan wel echt een gezinshond zijn. Ze kunnen goed met kinderen overweg en vormen een hechte band met het gezin. Het zijn levendige honden, die veel beweging vereisen. Ze kunnen zich wel snel dominant opstellen. Het is belangrijk dat hier snel op ingegrepen wordt vanaf het begin van hun opvoeding. Consequent zijn is bij de meeste honden van belang, zo ook bij de Staffordshire Terriër.

DJ is heel speels, lief, en erg aanhankelijk. Het liefste knuffelt hij de hele dag met je.
Hij is de beste vriendjes met Daisy de Beagle. Toen we Daisy de eerste dag hadden, was DJ bang voor haar. Hij liep snel van haar weg en zodra zij op de bank kwam, ging hij er snel vanaf. Al snel was dit gedrag voorbij en was hij aan haar gewend. Nu doen ze alles samen. Zo prachtig om te zien!!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Daisy de Beagle

Anaalklieren Geef koekje! x

Anaalklieren

8 April Door: Daisy de Beagle

Daisy’s anaalklieren zitten constant vol; steeds binnen enkele weken. We zijn vanaf december al 3 keer naar de dierenarts geweest om ze te laten legen. Vandaag opnieuw. Het is ...

Lees het hele artikel
Waarom een beagle? Geef koekje! x

Waarom een beagle?

20 December Door: Daisy de Beagle

‘Waarom heb je in godsnaam een beagle in huis genomen?’ Is een vraag die ik vaak naar mijn hoofd geslingerd krijg. Wanneer mensen horen dat ik een beagle en ...

Lees het hele artikel
Daisy's 10 beste insta-foto's tot nu toe! Geef koekje! x

Daisy's 10 beste insta-foto's tot nu toe!

14 August Door: Daisy de Beagle

Sinds 7 juni 2019 heeft Daisy een eigen Instagram account. Het leek mij leuk om de 10 meest populaire foto’s tot nu toe erbij te halen! Foto 1: Deze ...

Lees het hele artikel
De 5 meest gehoorde vooroordelen over de Beagle Geef koekje! x

De 5 meest gehoorde vooroordelen over de Beagle

10 October Door: Daisy de Beagle

Al een hele tijd wilde ik heel graag een beagle. Ik zag ze vaak lopen en vond het zulke leuke honden. Op internet heb ik eerst veel gelezen over ...

Lees het hele artikel