Zoeken
Generic filters
Exact matches only

De allerleukste Brenda feitjes!

24 February
x
Wat is dit?

Brenda is een dwergteckel met karakter. Er zijn een aantal feitjes wat Brenda zo bijzonder maakt. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder en kom erachter waarom wij zo dol zijn op onze kleine hartendief!

Slopende diva

Wist je dat Brenda een echt prinsesje is? Met haar mooie, lange haren en echte Diva blik weet ze iedereen voor zich te winnen. Is er iets wat ze niet lust of heeft ze ergens geen zin in? Dan loopt ze gewoon de andere kant op! Wanneer ze graag op schoot wil, staat ze net zolang te piepen totdat iemand haar de aandacht geeft die ze wil.

Net zoals de meeste teckels houd Brenda ook niet van regen. Ze loopt netjes mee naar buiten om haar behoefte te doen, totdat ze merkt dat ze nat wordt. Dan stopt ze, draait ze om en rent ze snel weer naar binnen.. Oh, en snacks begraven? Daar is ze ook goed in. Soms doet ze net alsof ze nooit te eten krijgt. Wanneer er even niemand kijkt, sluipt ze naar buiten en begraaft ze haar buit. Begraven, prima! Maar een paar dagen later wil ze dat vieze, oude stukje pens gewoon weer opeten. Het liefste nog binnen ook!

Verder is Brenda een echte sloper, zeker toen ze nog pup was. We hebben denk ik al wel 20 nieuwe mandjes voor haar gekocht en ze heeft wel 60 speeltjes vermoord. De speeltjes van Kong en Zippypaws zijn gelukkig wel een succes. Deze speeltjes zijn extra stevig en gaan daardoor een langere tijd mee.

Waaks

Wist je dat Brenda naar vreemde toe wat onzeker kan zijn? Of dit nu honden of mensen zijn, dat maakt niks uit. Best logisch eigenlijk, wij vinden toch ook niet meteen iedereen leuk? Brenda heeft een duidelijke voorkeur. Vreemde teckels vind ze bijvoorbeeld prima, maar wanneer ze een andere vreemde hond tegen komt loopt ze het liefste om. Verder is ze ook heel waaks en kan ze blaffen als de beste. Ze moet altijd even wennen, maar wanneer Brenda je kent, gaat ze voor je door het vuur!

Gezinshond

Wist je dat mijn ouders eigenlijk geen hond wilde? Nu kunnen ze niet meer zonder! Brenda is echt onderdeel van het gezin en we nemen haar overal mee naar toe. We wonen aan een groot bos en gaan graag met het hele gezin wandelen.  Wanneer we ’s avonds met zijn alle op de bank zitten, zit Brenda er natuurlijk ook bij. Haar favoriete plekje is bij mijn moeder op schoot (en dan het liefste nog onder een dekentje ook).

Hondenshow

Wist je dat ik al een lange tijd de droom heb om met teckels te gaan fokken? Hiervoor moet een teckel aan bepaalde eisen voldoen. Één van die eisen is het deelnemen aan een hondenshow. Samen met Brenda ben ik dit avontuur aangegaan. Om ons goed voor te bereiden hebben we samen ringtraining gevolgd. Dit was super leuk en zeker een aanrader! Je hond leert netjes volgen en (als je een kleiner hondje hebt) om op tafel te staan. Brenda vond haar eerste hondenshow best spannend. Toch zijn we heel blij met het eindresultaat en hebben we een hele leuke dag gehad. Denk jij nu dat het showen misschien ook iets voor jou is?  En wil je meer weten over het deelnemen aan een hondenshow? Neem dan snel een kijkje op de website van de Raad van Beheer. brenda hondenshow

Puppies

Brenda is op 28-04-2019 moeder geworden van haar eerste nestje pups. De bevalling is goed verlopen en er kwamen vijf mooie reutjes er wereld: Ravi, Charlie, Jopie, Urso en Max. Wat was het leuk om voor deze draakjes te zorgen. Het eerste papje, de eerste stapjes, al het poetswerk en het vertrek naar hun nieuwe baasjes. We hebben van elk moment genoten! Het kost veel tijd, maar je krijgt er zoveel liefde voor terug!

Ravi, Jopie en Urso zijn ook te vinden op Instagram: Teckel Ravi, Jopie the Dachshund en Urso Little Dachshund Brenda met pups Mocht je willen gaan fokken, bereid je dan goed voor! Een nestje pups is een hele leuke ervaring om mee te maken, maar het is niet iets wat je zomaar even kunt doen. Je moet met een hoop dingen rekening houden. Denk bijvoorbeeld aan de plaats waar de hond gaat bevallen. Heb je een werpkist? Wat doe je als het mis gaat? Hoe zoek je de nieuwe baasjes uit? Denk aan de benodigde gezondheidsonderzoeken van de ouderdieren, dek- en geboorteaangiftes, stambomen enzovoorts. Meer informatie over het fokken is te vinden op de website van de Raad van Beheer.

Ik hoop dat je Brenda nu een beetje beter hebben leren kennen. Misschien zijn sommige feitjes wel herkenbaar! Waarom ben jij zo dol op jouw hond?  Wij zijn benieuwd naar jullie verhalen.

Liefs, Brenda

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Brenda

Brenda is jarig! Geef koekje! x

Brenda is jarig!

4 March Door: Brenda

Wauw, wat vliegt de tijd! Ik kan de puppytijd van Brenda nog zo goed herinneren. Ze was zo klein en zo schattig! Op 2 maart is Brenda alweer 4 ...

Lees het hele artikel