Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Toen ik ziek was

23 July
x
Wat is dit?

Hallo allemaal,

Zoals ik jullie verteld heb in mijn eerste blog ben ik als pup zijnde erg ziek geweest, graag wil ik jullie daar meer over vertellen.

Ziek na de enting

Toen ik 9 weken was begon het allemaal. Ik kreeg toen mijn eerste enting bij de baasjes, oma is toen met mij na de dierenarts gegaan. Toen ze mij de enting gaven ben ik flauw gevallen, hier schrok oma van maar ook de dierenarts, ze hebben mij toen nog een spuitje gegeven om bij te komen heeft oma mij verteld. Toen ik bij gekomen ben was ik heel moe en ik voelde mij toen ook niet zo lekker. Oma heeft mij thuis toen lekker in de bench gelegd, ik ben toen gaan slapen. Vrouwtje schrok toen ze thuis kwam van het werk want ik was heel rustig en ze wist toen nog niet wat er gebeurt was. Toen vrouwtje het wist is ze mij gaan knuffelen dat vond ik helemaal niet erg. ‘S avonds voelde ik me ook weer fit. De dierenarts heeft alleen gezegd als ik weer een enting moest dat ik een half uur daar moest blijven vertelde vrouwtje me.

Overgeven

6 daagjes later toen we bezoek hadden moest ik overgeven vrouwtje hield mij goed in de gate want ik lag rustig op mijn kussen. Toen we ’s avonds wilden gaan slapen moest ik weer overgeven maar ik stopte niet meer. Vrouwtje was een beetje in paniek omdat ik pas 10 weekjes was. Ze heeft toen maar naar baasje gebeld die nog aan het werk was, hij vond dat als het zo door ging vrouwtje toch de dierenarts moest bellen ook al was het zo laat. Dit wilde ik niet maar vrouwtje belde toch omdat ik niet meer stopte met overgeven en ik dronk en at ook niks meer. We moesten toch maar langs komen vond de dierenarts. Ik zou samen met vrouwtje in ons eentje moeten gaan want baasje kon nog niet gaan op het werk. Baasje heeft toen oma gebeld en oma is ook meteen die kant op gekomen. Eenmaal bij de dierenarts hebben ze me na gekeken en ze vertelde tegen vrouwtje dat ze oprijd gekomen was als ze tot de ochtend had gewacht zou ik z’n enge naald in mijn pootje hebben gekregen (dit vertelde mijn vrouwtje mij). Ze hebben me toen een spuitje gegeven voor het overgeven en ik had tabletjes gekregen (die waren heel vies). Vrouwtje is met mij na huis gegaan en baasje kwam toen ook thuis. Toen ben ik maar gaan slapen want het was al heel laat.

Allergie

Een paar weken later begon het weer opnieuw en is vrouwtje samen met baasje weer met me na de dierenarts moeten gaan. Toen heb ik weer een spuitje gekregen en zijn ze er achter gekomen dat ik een graanallergie heb. Daar hebben mijn baasjes mijn voer op aangepast. Het is toen ook een hele tijd goed gegaan.

Jong loops

Toen ik 4 maanden was werd ik al loops mijn vrouwtje schrok hiervan. Ik kroop toen bij haar op schoot en duwde mij tegen haar aan ik wist ook niet wat ik ervan moest vinden. Toen ik wat roods op de grond zag liggen raakte ik in paniek en dook meteen mijn bench in. Mijn baasjes hebben toen maar besloten om mij te laten steriliseren maar daar moesten wij 3 maanden op wachten. In die tijd was ik niet meer mezelf ik sliep veel en at ook slecht mijn baasjes maakten zich zorgen om mij. Toen was het eindelijk zover dat ik gesteriliseerd zou worden. Mijn baasjes brachten mij na de dierenarts en lieten mij daar alleen achter met de dokter dat vond ik toch maar vreemd, ik mocht wel rond lopen in de praktijk omdat ik er niet van hou om in z’n kooi opgesloten te worden dan schreeuw ik alles bij elkaar. Mijn bloed was niet goed en ik mocht toen niet geopereerd worden dus mijn baasjes moesten me komen ophalen.

Baarmoeder ontsteking

We hebben toen moeten wachten op de bloeduitslag, daaruit bleek dat ik vitamine b12 te kort had gelukkig niks ernstigs. Een week later mocht ik dan toch gesteriliseerd worden. Mijn vrouwtje heeft me toen gebracht. Toen ze mijn vrouwtje belde om te vertellen dat alles goed was gegaan vertelde ze haar dat mijn baarmoeder helemaal ontstoken was en dat ik daarom ook zo ziek was. Ze hebben toen mijn baarmoeder er uitgehaald. Ik moest wel nog een paar uurtjes daar blijven zodat ze konden zien of alles goed ging met mij. Ik heb in de praktijk wat rondgelopen en toen vrouwtje kwam lag ik in de gang op de tegels. Ze hebben mijn vrouwtje toen alles uitgelegd en pijnstillers mee gegeven. Ik mocht eindelijk mee na huis. Maar ze waren mij kwijt ik was stiekem weg gelopen en onder de tafel gaan liggen. Toen wij thuis kwamen kwam mijn baas ook terug van het werk, hij heeft me toen uit de auto gehaald en na binnen gebracht. Die dag was ik heel zielig en bleef eigenlijk heel rustig liggen op de grond maar als vrouwtje en baasje na buiten gingen ging ik wel mee. Ik moest wel bij ze in de buurt zijn anders ging ik huilen. De volgende dag werd vrouwtje een beetje gek van mij, vrouwtje mocht nergens heen als ik niet mee kon want dan ging ik heel hard huilen. Vrouwtje zei toen tegen me dat ik heel aanhankelijk was (ben ik nog steeds).

Husky Sky ziek als pup

B12 tekort

Na een half jaar werd opnieuw mijn bloed gecontroleerd om te kijken of de vitamine b12 nu wel goed was. Dit was niet het geval en ik moest 4 weken lang iedere week een spuitje daarvoor. En om het half jaar werd ik gecontroleerd. De keer erna was het nog niet goed maar toen ik 2 keer de spuitjes gehaald had moest ik weer overgeven. Die spuitjes heb ik ook niet meer gekregen. Een maand geleden moest ik ook weer op controle, het was raar want we gingen na een andere locatie ik vertrouwde het niet zo. En toen zag ik mijn vaste dierenarts en vrouwtje legde uit dat ze een eigen bedrijf had en wij met haar mee zijn gegaan omdat zij alles van mij weet. Ze heeft toen opnieuw bloed geprikt en toch nog het spuitje gehad met vitamine b12. Vrouwtje kreeg 2 dagen later het telefoontje dat mijn vitamine b12 weer goed op pijl is zonder medicijnen en over een halfjaar nog een keer bloedprikken als het dan nog goed is dan hoef ik niet opnieuw aan de medicatie. 

Ik weet het het was een lang verhaal en ik ben nu ook moe van het meekijken met vrouwtje hoe zij samen met mij dit verhaal heeft gemaakt maar zo zag mijn eerste 1,5 jaar eruit. Nu ga ik lekker slapen welterusten allemaal.

Xxx pootje van sky 

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van