Zoeken
Generic filters
Exact matches only

Kiwi & Ice

Hallo!

Dit zijn Kiwi en Ice! Leuk dat je meeleest op onze pagina. Graag neem ik (Lieke) je mee in de verhalen die ik over mijn honden zal schrijven! Maar laat ik de mannen eerst eens introduceren:

Australian Shepherd Kiwi

De jongste, maar met de grootste hoeveelheid fluff en attitude, is Kiwi. Als je hemzelf zou kunnen vragen zich te beschrijven, komt hij waarschijnlijk met: van Adel. Het is een ontzettend vriendelijke, sociale en zachtaardige reu, maar hij bulkt van het zelfvertrouwen en is hartstikke eigenzinnig!

Hem opvoeden was daarom niet altijd even makkelijk. Meneer vond zelf namelijk dat ‘nee’ alleen voor de 5 opvolgende seconden geldig was, waarna hij weer vrolijk doorging met waar hij mee bezig was. Maar met veel doorzettingsvermogen en tomeloze consequentie vanuit ons, is het een hele fijne en stabiele allrounder geworden!

Hij leert ontzettend snel en heeft de rust om zelf te bedenken hoe hij dingen zelf kan oplossen. Een échte Australian Shepherd dus!

Herplaatser Ice

De oudste van de twee, maar met de meeste puppylook, is Ice. Hij is een herplaatser en is op 7,5 jarige leeftijd bij ons komen wonen. Zoals je waarschijnlijk al verwachtte, heeft Ice een rugzakje vol levenservaring van zijn vorige gezin.

Ice is een hele vrolijke en lieve, maar tamelijk onzekere en tikkeltje instabiele hond. Het is een hond die altijd AAN staat en heeft daarom duidelijke kaders nodig. Wanneer hij die heeft, dan voelt hij zich daar goed bij, omdat hij dan weet wat er van hem verwacht wordt.

Ice is écht een hele bijzondere hond, die met zijn gekke gedrag altijd wel een glimlach op mijn gezicht weet te toveren. Zijn grote bruine, hoopvolle ogen hebben iets ontwapenends en zijn kortstaart (Natural Bobtail) kan zo snel kwispelen, dat zijn billen automatisch meedoen.

Hoewel het hetzelfde ras is,  zijn de onderlinge verschillen enorm groot. Ze zeggen wel eens ‘opposites attract’ en ik denk dat het in dit geval zeker klopt!

Wij wensen je heel veel leesplezier en eventueel voor extra inkijk in hun levens, zijn Kiwi en Ice te volgens via Instagram.

Groetjes en pootjes,

Kiwi, Ice & Lieke

Kiwi & Ice
  • Australian Shepherds
  • Kiwi (Kleur: Blue merle, geboortejaar: 2017)
  • Ice (Kleur: Black tri, geboortejaar 2012)
  • Dogsurvival, agility, veldspeuren, canicrossen en buitenlandse avonturen
  • Liefhebbers van baasjes kookkunsten (KVV, Barf, groentemixen, bottenbouillon)
  • De grootste tegenpolen, maken de beste maatjes!
Kiwi & Ice
Kiwi & Ice
Kiwi & Ice

Alle verhalen van Kiwi & Ice

Is Dogsurvival een sport voor jou en je hond? Geef koekje! x

Is Dogsurvival een sport voor jou en je hond?

14 June Door: Kiwi & Ice

Is dogsurvival een sport voor jou en jouw hond? Wist je dat er ook een soort mudmasters voor jou en je hond is? Een hondensport die enorm in opkomst ...

Lees het hele artikel
We nemen een herplaatser als tweede hond Geef koekje! x

We nemen een herplaatser als tweede hond

10 May Door: Kiwi & Ice

Je hebt een leuke en sociale hond, maar op enig moment lijkt het je leuk er een gezellige viervoeter bij te nemen. Je kijkt nog eens diep in de ...

Lees het hele artikel