Zoeken
Generic filters
Exact matches only

2 diploma's in 1 week ??

7 October
x
Wat is dit?

woof woof ?

Wat was vorige week een spannende week voor mij en mijn baasje!

We hadden 2 examens die we gingen afleggen op de hondenschool.

1 was van Recall (dit was een cursus over terugkomen op een fluit)

En 1 was van behendigheid voor beginners.

Recall-cursus

Ik zal jullie eerst vertellen wat Recall inhoudt. Mijn baasje zag deze cursus voorbijkomen op Facebook bij de hondentraining vlakbij ons. Het is een cursus waarbij de baasjes de honden leren om terug te komen op een fluit. Met een Shiba als hond vonden mijn baasjes dit wel heel handig!

Ik snapte niet waarom, want ik kom toch altijd terug (wanneer ik daar zin in heb natuurlijk en het liefst daag ik dan mijn baasjes eerst nog uit, oeps, niet altijd goed)?

Dus wij gingen de cursus volgen. Eerst moesten we steeds oefenen met fluiten en dan gelijk een beloning aan de hond te geven. Zodat ik doorkreeg dat ik steeds iets heel lekkers kreeg als mijn baasje floot!

Dit begreep ik snel, en we gingen veel oefenen buiten op een groot veld en op het strand. Ik ging het steeds beter snappen en mijn baasjes vonden dat ik het heel snel oppakte. Dus ik mag nu steeds vaker los, en als ze fluiten kom ik bijna altijd in 1 keer naar ze toe (ik blijf een jonge Shiba Inu).

Deze cursus hebben we goed afgerond, en we hebben het examen gehaald! De trainers vinden dat ik het snel heb opgepakt en zeggen dat we lekker zo door moeten gaan.

Examen behendigheid

Een paar dagen later moesten we het examen behendigheid voor beginners doen!

Ik kan alle onderdelen, maar nu moest ik een heel parcours lopen en het liefst ook nog bij mijn baasje blijven (vind het nog beetje moeilijk om mijn koppie erbij te houden). Maar dit gaat al steeds beter! Zolang ik op tijd de commando’s krijg en mijn baasje mij goede aanwijzingen geeft, gaat het goed.

Examen Agility

Ik ben wel een paar keer weggerend om even een rondje te rennen maar kwam wel terug zodra mijn baasje mij riep!

Omdat het de cursus behendigheid voor beginners is, vinden ze dit nog niet zo erg. Ik beheers alle onderdelen en race overal doorheen en overheen!

Diploma Agility

Ook hier zijn wij voor geslaagd, en nu gaan we door naar de volgende klas van behendigheid. Afgelopen maandag hebben we de eerste les al gehad, en ik vind het zo leuk om met mijn baasje bezig te zijn!

Agility Tunnel

We blijven lekker verder trainen en oefenen, en we hebben nu al zin in de volgende training!

Shiba Inu Aiki

pootjes en likjes van Aiki??

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Shiba Inu Aiki

Wij mogen mee naar het werk! 🦊 Geef koekje! x

Wij mogen mee naar het werk! 🦊

19 June Door: Shiba Inu Aiki

Hallo pawfriends! 🐾 Op 21 juni is het internationale ‘Neem je hond mee naar je werk-dag’. 🐕 Nou mogen wij gelukkig altijd mee naar het werk toe! Aiki gaat ...

Lees het hele artikel
Ontmoet Suki! Geef koekje! x

Ontmoet Suki!

15 March Door: Shiba Inu Aiki

Ik heb een zusje! ? Het is alweer een tijdje geleden dat we een blog hebben geplaatst. Het was een beetje druk de laatste tijd… Maar we hebben heel ...

Lees het hele artikel
Dog's Rope House Geef koekje! x

Dog's Rope House

6 December Door: Shiba Inu Aiki

Wat is Dog’s Rope House? Het is een begin van mijn eigen bedrijfje! Ik maak zelf hondenriemen en lijnen. Speeltjes komen er nog bij. Ik ben op dit idee ...

Lees het hele artikel
Een Shiba Inu hebben ? Geef koekje! x

Een Shiba Inu hebben ?

26 November Door: Shiba Inu Aiki

Shiba Inu Aiki ? Ik krijg vaak de vraag wat voor ras Aiki is en krijg vaak te horen dat hij op een vosje lijkt. Een Shiba Inu is ...

Lees het hele artikel