Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Vakantie bij VanMaanen Vakantiehuizen

18 maart
x
Wat is dit?

Wij zijn op vakantie geweest in Drenthe! Wat was het hier mooi, ontspannend en ontzettend leuk. We hebben met zijn vieren heel erg genoten. We zijn echt tot rust gekomen. Het was een 4-daagse vakantie dat ik gewonnen had bij vakantiepark VanMaanen. We mochten in chalet Goudvink overnachten. VanMaanen is een vakantiepark gericht op uitsluitend baasjes met honden. Sterker nog… de honden zijn de hoofdgasten en de baasjes mogen mee. 😉 Het was ontzettend goed verzorgd en van alle gemakken voorzien.

We hadden er erg naar uit gekeken en eindelijk was het dan zover..

Anderhalf uur in de auto op vrijdag avond. De hondjes lagen lekker op de achterbank te slapen. Bij ieder stoplicht dachten ze dat we er waren en keken ze even uit het raam. Eenmaal bij de receptie kregen we de sleutel en een goodiebag voor de honden. Hier zaten vier lekkere kauwbotten in. Daarnaast zaten er folders in over activiteiten rondom en in Drenthe. Nu op naar ons chalet…

Aankomst bij ons chalet…

Bij aankomst van het chalet gingen de honden heerlijk rennen in de tuin die bij het chalet zat. Wat zag dit er al prachtig uit. De buitenverlichting stond aan, tevens als de binnenverlichting. Op die manier kwamen we niet binnen in het donker. Dit hebben we als erg prettig ervaren. De honden waren zo blij met de tuin. Hun energie konden ze meteen lekker kwijt. Wat was dit leuk om te zien, hoe ze samen gingen spelen en de tuin gingen ontdekken met hun snuit.
Het huisje had een serre. Dus via daar gingen we ons huisje verder verkennen. De honden gingen verder met overal aan snuffelen. Elk meubelstuk, elk stukje vloer is besnuffeld. Ze voelden zich al heel snel op hun gemak. Lekker liggen op het kleed dat in het huisje lag, uitrusten van de lange rit, en het spelen in de tuin.

De volgende ochtend…

De volgende ochtend hebben we het rustig aan gedaan. We gingen wat rondrijden om de omgeving te verkennen. Even een boodschapje gedaan en daarna met de honden naar het bos. Dit bos was in Sleen, 10 minuten van het park vandaan met de auto.
Hier hebben we een boswandeling gemaakt van 6 kilometer. Dit was een wandeling met Drentse heideschapen en hunebedden, typisch Drenthe! Daisy was aan het einde van de wandeling helemaal zwart van het rennen en liggen.. Wanneer Daisy een andere hond tegemoet ziet komen, gaat ze heel zachtjes lopen en vervolgens liggen. Wachtend tot de hond dichterbij is. Ze staat vervolgens op en gaat de andere hond besnuffelen en wilt vervolgens spelen. Het maakt haar dan niet uit of ze in een plas gaat liggen bijvoorbeeld… DJ doet zijn eigen ding en geeft niet zoveel om andere honden. Ze moeten alleen niet teveel aan Daisy komen. Dan wilt hij zich er wel mee bemoeien. Zelf denk ik dat hij erg beschermend is maar ook wel jaloers. Het is wel zijn beste vriendinnetje natuurlijk!
Bij terugkomst in het chalet gingen de honden lekker slapen. Ze waren helemaal voldaan van de wandeling.

Zondag en maandag…

Zondag hebben we volop gespeeld in de tuin rondom het chalet. Daarnaast heb ik met mijn spiegelreflex camera mooie foto’s geprobeerd te maken. Een aantal zie je terug in deze blog. Ik ben er best wel trots op. Het was echt leuk om te doen. Mijn lieverds op de foto zetten tijdens een ontspannen sfeer. Lekker met ze ravotten is zo leuk en dan niet bang te hoeven zijn dat bv. Daisy wegrent omdat de tuin helemaal omheind was. In het bos kunnen we haar namelijk niet los laten omdat als ze iets ruikt, ze echt weg rent.

In de middag hebben de hondjes lekker genoten van een bot. Daisy was hier even zoet mee, DJ daarentegen was binnen een kwartier klaar. Ze vinden het altijd zo lekker.  Voor mij weer een goede gelegenheid om foto’s te maken en te genieten door te zien hoe erg hun genieten.

Maandag ochtend moesten we om 10.00 weer uit het chalet zijn. We hadden zondag avond al de spullen deels ingepakt dus konden rustig aan doen. Honden uitlaten en nog even spelen in de tuin. Daarna de auto in en weer anderhalf uur terug rijden. Bij thuiskomst waren de honden gelijk helemaal gesetteld. Ze gingen meteen op hun vaste plekjes zitten en kijken. Toch ook altijd wel weer fijn om weer thuis te zijn!

Recensie…

Wij raden dit vakantiepark zeker aan. Zelf zouden we zo zelf een vakantie daar boeken. Wel aan te raden is om een auto te hebben als je hier heen gaat. Op het park zelf is er geen winkeltje om ontbijt of iets te halen. Hou hier wel rekening mee. Wij hebben dit niet gemist. Een keer naar de supermarkt was genoeg. De supermarkt bezoeken zou je lopend niet kunnen doen.
Wel zijn er in de omgeving genoeg mogelijkheden om met je hond te gaan wandelen! Wat natuurlijk juist erg belangrijk en leuk is als je met je hond op vakantie gaat! Het is erg rustig op het park en hierdoor echt een plek om tot rust te komen samen met je honden. Ze houden bij het boeken van de vakantie veel rekening met je hond(en). Zo kun je bijvoorbeeld een bench huren, staat er in het vakantiehuisje al een voer/drinkbak en heb je de mogelijkheid spulletjes voor je hond bij te bestellen voordat je komt. Kortom echt een vakantie voor zowel de baas als voor de hond(en)!

‘Ik heb zo genoten van onze honden. Het plezier dat zij hadden, doet me altijd ontzettend goed. Ik zou me geen vakantie kunnen voorstellen zonder onze twee allerliefste schatten.’
Ga jij ook liever met je honden op vakantie?

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Daisy de Beagle

Daisy's 10 beste insta-foto's tot nu toe! Geef koekje! x

Daisy's 10 beste insta-foto's tot nu toe!

14 augustus Door: Daisy de Beagle

Sinds 7 juni 2019 heeft Daisy een eigen Instagram account. Het leek mij leuk om de 10 meest populaire foto’s tot nu toe erbij te halen! Foto 1: Deze ...

Lees het hele artikel
Waarom een beagle? Geef koekje! x

Waarom een beagle?

8 juli Door: Daisy de Beagle

‘Waarom heb je in godsnaam een beagle in huis genomen’? is een vraag die ik vaak naar mijn hoofd geslingerd krijg. Wanneer mensen horen dat ik een beagle ...

Lees het hele artikel
2020 met Daisy Geef koekje! x

2020 met Daisy

12 januari Door: Daisy de Beagle

Het jaar is maar net begonnen en Daisy heeft al van alles op de planning staan! Ik wil jullie graag een kijkje laten nemen in het aankomende jaar. ...

Lees het hele artikel
De 5 meest gehoorde vooroordelen over de Beagle Geef koekje! x

De 5 meest gehoorde vooroordelen over de Beagle

10 oktober Door: Daisy de Beagle

Al een hele tijd wilde ik heel graag een beagle. Ik zag ze vaak lopen en vond het zulke leuke honden. Op internet heb ik eerst veel gelezen over ...

Lees het hele artikel