Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

SinterKerst en Oud & Nieuw

26 januari
x
Wat is dit?

Zoo! Zijn jullie ook zo aan het bijkomen van die drukke feestmaand?

Ikke wel, het was gezellig en we hebben veel gedaan. Ben ook super verwend. Maar eerlijk gezegd ben ook blij dat het voorbij is, vooral die laatste dagen van december zijn altijd heftige dagen. Baasjes zijn dan wat strenger, mag niet meer los rennen langs de stroom. Ze zeggen dat dit komt door al die harde knallen, ze zijn bang dat ik er van zal schrikken. Eerlijk gezegd als ik buiten ben, zeker als ik even alleen ben, dan schrik ik er soms wel een beetje van. Maar … weetje … dan blaf ik heel hard, dat werkt … het knallen stopt dan weer even. Heb ik toch wel even voor elkaar gekregen!!! Als ik binnen ben, veilig bij mijn baasjes, dan kan het me weinig schelen. Dan slaap ik er lekker doorheen. Ook als we bij vrienden van baasjes zijn, zo lang ik binnen ben vind ik die knallen niet erg.

Maar he! Vertelde dat ik ook erg verwend ben. Ja, die Sinterklaas en zijn pieterbazen die vind ik wel heel leuk. Krijg daarvan allerlei leuke speeltjes en snoepjes. Zelfs mijn huisgenootje, Pelle de dwergpapegaai, krijgt iets lekkers. Zij is een vervelende vogel als je het mij vraagt. Ze roept veel te hard, vinden mijn oortjes niet zo fijn. Moet van baasjes lief zijn voor haar, ze is namelijk al een oude dame. Dus dat doen we dan maar.

Dat was nog niet alles, want met een grote groep Drentenvriendjes hebben we een soort van surprise gedaan. De mensen noemen dit de DrentenSint. Onze baasjes hebben dan lootjes getrokken en kopen voor een leuk bedrag cadeautjes en snoepjes voor een andere Drent. De mensen die meedoen kennen elkaar van facebook, het zijn allemaal vrienden van mijn rasgenootjes. De mensen maken er ook een gedicht bij en verpakken alles voordat het in een grote doos met die postmeneer mee gaat. Eigenlijk vind ik het niet zo leuk dat vrouwtje voor andere Drentjes al die lekker dingen koopt, maar ik krijg ook weer lekkers en leuks terug, dat maakt het goed.

Kerst vind ik maar een apart feest, wordt er zo’n rare boom in huis gehaald. Doen ze allemaal lichtjes en rare bollen in die boom. Heb er trouwens, ik zeer het, een paar kapot gemaakt. Kon er echt niets aan doen, maar ze vielen zo maar uit de boom. Kapot waren ze. Gelukkig is die boom naar een paar weken weer weg, heb ik weer meer ruimte om te spelen. Het leukste aan deze periode is dat baasjes extra veel thuis zijn, we hebben dus meer leuke langere wandelingen. En dit jaar mocht ik een paar dagen uit logeren bij baasjes ouders, dat was ook leuk. Want daar wordt ik altijd extra verwent met snoepjes en knuffeltjes. Maar over zo’n logeerpartij vertel ik nog wel een keertje. Voor vandaag is het wel weer even genoeg.

Tot snel.

Likjes van Soof

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Soof Yara

Oorontsteking of toch een allergie Geef koekje! x

Oorontsteking of toch een allergie

29 januari Door: Soof Yara

Als puppy had Soof al wat problemen met haar voeding, het was niet dat ze het niet at. Maar ze kon er soms heel erg onregelmatige ontlasting van krijgen. ...

Lees het hele artikel
Mijn favo wandelgebied Geef koekje! x

Mijn favo wandelgebied

5 december Door: Soof Yara

Net als vele andere van jullie hebben ook wij ons vaste rondje. Dit is lekker bij ons de velden of de bossen in. Daarnaast wonen we vlakbij een heidegebied, ...

Lees het hele artikel
O jee! Die loopsheid Geef koekje! x

O jee! Die loopsheid

20 november Door: Soof Yara

Daar is die dan weer, bah baal er zo van. Ben loops, voel het al dagen aankomen. Baasjes zeggen ook dat ik me anders gedraag, volgens hen ben ik ...

Lees het hele artikel
Animal Event Geef koekje! x

Animal Event

9 mei Door: Soof Yara

Wow wat een happening! Animal Event te Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Vorig jaar zijn we er ook geweest, vrouwtje, moeder van vrouwtje en ik. En dit jaar had vrouwtje ...

Lees het hele artikel