Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Keramiek EM armband tegen ongedierte

14 september
x
Wat is dit?

Hallo allemaal samen met Bo van FoxBows willen we het hebben over teken en vlooien.
Natuurlijk zijn er super veel anti vlooien en teken middelen. Je ziet de bomen door het bos niet meer. Maar in deze blog willen we het hebben over de anti teken en vlooien halsband, maar niet zomaar de halsband.

De bazin is super allergisch voor alle insecten/parasieten/spinachtigen wat haar kan steken, prikken, bijten enz… Bo de eigenares van FoxBows maakt hele gave halsbanden en lijnen voor honden. Daarnaast maakt ze ook de anti teken en vlooienbanden. Ze kwam op het idee om er ook armbanden van te maken. Speciaal voor de baasjes van honden.

Mijn bazin wilde deze armband graag eens testen! Een beetje twijfelend of het zou werken, maar niet geschoten is altijd mis. Aan de armband zijn EM-X keramiek kralen bevestigd waar effectieve micro-organismen in zijn verwerkt. Deze micro-organismen dragen stoffen mee waar insecten niet van houden. De prikbeesten blijven dus uit de buurt van de kralen. Het voordeel van deze manier van insecten tegen gaan, is dat het minder schadelijk is voor de natuur, mens en dier. I.p.v. alle spuitbussen of pipetten waar gifstoffen in zijn verwerkt.

Het viel de bazin op dat de beestjes wel degelijk uit de buurt blijven van de armband.
Dus tijdens het wandelen buiten bleven ze uit de buurt ter hoogte van de armband. Ze bleven helaas wel rond het hoofd en de benen van de bazin hangen. En daar werd ze dan ook gestoken.

Tijdens het slapen hield de bazin de armband ook gewoon om. Het bandje zit totaal niet in de weg en verveelt dus niet tijdens je slaap.  Ook hier geld natuurlijk dat muggen uit de buurt blijven van het bandje, maar niet van de rest van het lichaam van de bazin.
Je hoeft alleen tijdens het douchen het bandje even af te doen. De bazin weet niet of de kralen tegen zeep en shampoo kunnen. Dit kan misschien invloed hebben op de werking van de kralen. Wel moeten de kralen af en toe worden afgespoeld, met alleen water! Dit activeert de werking van de kralen.

Bo van FoxBows maakt het bandje voor je en je kan zelf doorgeven welke kleuren je leuk vindt. Het bandje ziet er oprecht leuk uit. Het is makkelijk te verstellen naar de omtrek van je pols. En het wordt leuk verpakt, waardoor het lijkt dat je een cadeau aan het uitpakken bent.

Eindstand. De armband werkt zeker. Alleen werkt het niet over het gehele lichaam. Of mijn ‘allergische’ bazin smaakt te lekker voor alle prikbeesten op onze planeet. De bazin heeft het bandje dag in, dag uit gedragen. Na ruim een maand begonnen de kralen hun werking te verliezen. En zag de bazin dat de beestjes steeds dichterbij durfden te komen.

Het was leuk om dit eens uit te testen. En te zien dat insecten ook werkelijk op afstand van de armband blijven. Helaas dekt het voor mijn bazin niet helemaal, maar wie weet wel voor mensen die wat minder gevoelig zijn voor insecten beten. De bazin moet helaas weer met deet aan de slag, om alle prikbeesten uit de buurt te houden.

Wij willen Bo van FoxBows bedanken dat wij haar armband mochten testen!

Een poot van Yiska!

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Akita Yiska

Kamperen met je hond - wat neem je mee? Geef koekje! x

Kamperen met je hond - wat neem je mee?

29 april Door: Akita Yiska

Je wilt graag eens kamperen. Kan de hond dan mee? Is dat handig? Wat is er eigenlijk allemaal nodig om met je hond te kamperen? Dat ga ik je ...

Lees het hele artikel
Historie American Akita Geef koekje! x

Historie American Akita

11 februari Door: Akita Yiska

Hallo allemaal, Hier ben ik weer. In deze blog wil ik jullie vertellen over de geschiedenis van de American Akita. Laten we bij het begin beginnen. Mensen kennen de ...

Lees het hele artikel
Vuurwerk angst Geef koekje! x

Vuurwerk angst

27 november Door: Akita Yiska

Iedereen vindt vuurwerk mooi. Ik vind vuurwerk ook erg mooi. Het hoort bij de jaarwisseling. Dan mag je lekker knallen en feesten. Daar hoort een mooie vuurwerkshow bij. Er ...

Lees het hele artikel
Social media pauze Geef koekje! x

Social media pauze

20 augustus Door: Akita Yiska

Hallo maatjes! Daar ben ik weer na een lange tijd. Na het overlijden van mijn bazin haar opa, oom en mijn grote broer Beer (dit alles in 1 maand ...

Lees het hele artikel