Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Keramiek EM armband tegen ongedierte

14 september
x
Wat is dit?

Hallo allemaal samen met Bo van FoxBows willen we het hebben over teken en vlooien.
Natuurlijk zijn er super veel anti vlooien en teken middelen. Je ziet de bomen door het bos niet meer. Maar in deze blog willen we het hebben over de anti teken en vlooien halsband, maar niet zomaar de halsband.

De bazin is super allergisch voor alle insecten/parasieten/spinachtigen wat haar kan steken, prikken, bijten enz… Bo de eigenares van FoxBows maakt hele gave halsbanden en lijnen voor honden. Daarnaast maakt ze ook de anti teken en vlooienbanden. Ze kwam op het idee om er ook armbanden van te maken. Speciaal voor de baasjes van honden.

Mijn bazin wilde deze armband graag eens testen! Een beetje twijfelend of het zou werken, maar niet geschoten is altijd mis. Aan de armband zijn EM-X keramiek kralen bevestigd waar effectieve micro-organismen in zijn verwerkt. Deze micro-organismen dragen stoffen mee waar insecten niet van houden. De prikbeesten blijven dus uit de buurt van de kralen. Het voordeel van deze manier van insecten tegen gaan, is dat het minder schadelijk is voor de natuur, mens en dier. I.p.v. alle spuitbussen of pipetten waar gifstoffen in zijn verwerkt.

Het viel de bazin op dat de beestjes wel degelijk uit de buurt blijven van de armband.
Dus tijdens het wandelen buiten bleven ze uit de buurt ter hoogte van de armband. Ze bleven helaas wel rond het hoofd en de benen van de bazin hangen. En daar werd ze dan ook gestoken.

Tijdens het slapen hield de bazin de armband ook gewoon om. Het bandje zit totaal niet in de weg en verveelt dus niet tijdens je slaap.  Ook hier geld natuurlijk dat muggen uit de buurt blijven van het bandje, maar niet van de rest van het lichaam van de bazin.
Je hoeft alleen tijdens het douchen het bandje even af te doen. De bazin weet niet of de kralen tegen zeep en shampoo kunnen. Dit kan misschien invloed hebben op de werking van de kralen. Wel moeten de kralen af en toe worden afgespoeld, met alleen water! Dit activeert de werking van de kralen.

Bo van FoxBows maakt het bandje voor je en je kan zelf doorgeven welke kleuren je leuk vindt. Het bandje ziet er oprecht leuk uit. Het is makkelijk te verstellen naar de omtrek van je pols. En het wordt leuk verpakt, waardoor het lijkt dat je een cadeau aan het uitpakken bent.

Eindstand. De armband werkt zeker. Alleen werkt het niet over het gehele lichaam. Of mijn ‘allergische’ bazin smaakt te lekker voor alle prikbeesten op onze planeet. De bazin heeft het bandje dag in, dag uit gedragen. Na ruim een maand begonnen de kralen hun werking te verliezen. En zag de bazin dat de beestjes steeds dichterbij durfden te komen.

Het was leuk om dit eens uit te testen. En te zien dat insecten ook werkelijk op afstand van de armband blijven. Helaas dekt het voor mijn bazin niet helemaal, maar wie weet wel voor mensen die wat minder gevoelig zijn voor insecten beten. De bazin moet helaas weer met deet aan de slag, om alle prikbeesten uit de buurt te houden.

Wij willen Bo van FoxBows bedanken dat wij haar armband mochten testen!

Een poot van Yiska!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Akita Yiska

Social media pauze Geef koekje! x

Social media pauze

20 augustus Door: Akita Yiska

Hallo maatjes! Daar ben ik weer na een lange tijd. Na het overlijden van mijn bazin haar opa, oom en mijn grote broer Beer (dit alles in 1 maand ...

Lees het hele artikel
Maagdilatatie-volvulus Geef koekje! x

Maagdilatatie-volvulus

10 juni Door: Akita Yiska

Hallo maatjes, In de vorige blog hebben we verteld hoe de trieste dag was verlopen, toen we Beer verloren. Daarbij heeft de bazin gezegd dat ze jullie uit gaat ...

Lees het hele artikel
Afscheid nemen doet pijn Geef koekje! x

Afscheid nemen doet pijn

20 mei Door: Akita Yiska

Hallo beste lezers en harige vrienden, Op 9 mei 2020 is bij ons het meest onwerkelijke gebeurd. Wij hebben plotseling afscheid moeten nemen van mijn grote broer Beer. We ...

Lees het hele artikel
Quarantaine tips van Beer en Yiska Geef koekje! x

Quarantaine tips van Beer en Yiska

29 maart Door: Akita Yiska

Hallo maatjes! Het is enige tijd geleden dat wij een blog hebben geschreven. Dat komt omdat ja heel cliché de bazin het ontzettend druk had. Onze excuses daarvoor. Welja, het gaat ...

Lees het hele artikel