Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

Een vriendschap voor het leven

4 september
x
Wat is dit?

Dit is onze eerste blog, daarom zal ik ons eerst even kort voorstellen. Ik ben Debby, eigenaar van Skye en Skye is mijn lieve grote soms zwaar ondeugende knuffelbeer. Skye is een Australian Shepherd en alweer 4 jaar en Skye is mijn PTSS hulphond, opgeleid bij Stichting Kibô (medical detection dogs). Skye ruikt aan mijn lichaamsgeur wanneer ik me niet goed voel.

Hij kan nog veel meer, maar daar vertel ik graag een ander keertje over.

Een pup in huis

Het was eindelijk zover, de dag dat Skye, als 8 weken oud, met mij mee naar huis mocht. Ik kon niet wachten. Vlinders in mijn buik en nachten wakker liggen. Hoe zal het zijn als kleine Skye bij mij komt wonen. Grootste plannen had ik met hem, maar ook zo onze obstakels.

Nadat Skye tijdje bij mij woonde had ik moeite met mezelf hechten en dat zag je wel terug in het gedrag van Skye. Door mijn traumatische verleden ben ik angstig geworden om van iemand te houden en mezelf te hechten. Het prachtige aan een hond, hij houdt van jou. Maakt hem niet uit wat jij, als mens hebt meegemaakt. Hij houdt van jou ook als je fouten maakt.

Opleiding hulphond

Dit was een zwaar en een leerzaam proces geweest. En nu zijn we 4 pootjes en 2 handen op 1 buik. Nu onze band steeds sterker wordt, alle medische en gedragstesten positief waren, konden we starten aan de hulphond opleiding. In mei 2019 is Skye geslaagd voor de opleiding hulphond en sindsdien zijn wij samen een onafscheidelijk team. En elke dag is voor ons een avontuur.

Skye en ik kunnen samen lezen en schrijven. Psst…. Eigenlijk schaamt hij zich er beetje voor, maar schrijven lukt hem niet, dus dat doe ik.

Groetjes en pootje van Debby en Skye

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Hulphond Skye