Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

DOG. EAT. PLANT. - Lisette Kreischer

17 januari
x
Wat is dit?

Honden die plantaardig eten, daar gaat het boek over. Als je dat zo leest, lijkt het prima en weinig beladen. Probeer echter eens in een Facebook groep over honden een bericht te posten waarin je aangeeft dat je jouw hond plantaardig of vegan voert. Je zult zeker te weten worden uitgemaakt voor dierenmishandelaar (van jouw hond) en wellicht krijg je de dierenpolitie op je dak.

LEESTIP: zijn Facebook groepen over honden wel zo gezellig?

DOG. EAT. PLANT. een bijzonder boek

Toch heeft Lisette Kreischer besloten een boek te gaan schrijven over het plantaardig voeren van honden. Lisette is in (vegan) Nederland een beroemde naam en ze heeft veel vegan (recepten)boeken op haar naam staan. Aangezien ik zelf ook plantaardig eet heb ik de boeken van Lisette (bijna) allemaal in mijn boekenkast staan. Vegan voor mensen wordt steeds meer mainstream, maar voor honden zeker niet. Dit maakt DOG.EAT.PLANT juist zo bijzonder. Het boek is verdeeld in 2 delen, het eerste deel gaat over het waarom en beslaat ongeveer 80% van het boek. Deel 2 gaat over het hoe.

Waarom kiezen voor vegan voeding voor honden?

Deel 1 van het boek gaat over het waarom. Waarom zou jij kiezen voor vegan voeding voor jouw hond? Je ziet aan de verdeling in het boek, dat juist het waarom veel aandacht nodig heeft en krijgt. In dit deel lees je de redenen, maar ook onderzoeken. Ik weet al vele jaren dat honden het geweldig kunnen doen op een plantaardig dieet. Honden die dat nodig hebben in verband met allergieën, maar ook hun allergievrije soortgenoten. Ik ben het boek dan ook begonnen lezen met een super positieve insteek en ik was zo benieuwd hoe prachtig dit boek geworden is. Het boek begint een sterk voorwoord door dierenarts Richard Pitcairn, die al lang voorstander is van vegan voeding voor honden. Er komen veel verschillende onderzoeken aan bod, maar ook persoonlijke portretten van honden die al lang plantaardig eten, met mooie foto’s van de honden.

Voor het milieu, voor de dieren en de hond

Plantaardig gevoerde honden kunnen heel lang en heel gezond leven. De redenen dat mensen kiezen voor plantaardige voeding voor honden zijn divers. Er wordt in het boek ingegaan op allemaal. Voor het milieu, voor de dieren die ín de hondenvoeding belanden (die willen immers ook niet dood) en voor de gezondheid van de hond. Juist door alle redenen uitgebreid aan bod te laten komen, met soms duizelingwekkende cijfers, wordt je als lezers meegenomen in het waarom.

Aan de slag

Wat mij betreft had het laatste deel veel uitgebreider gemogen, want je bent enthousiast en je wilt aan de slag. Kom maar op! In dit deel wordt uitgelegd wat er allemaal mogelijk is op het gebied van vegan hondenvoer. Ook staan in dit deel 10 recepten van maaltijd tot snacks. Dit gedeelte vind ik erg leuk om te lezen. Ik denk dat of je nu kiest voor vleesvoeding of vegan voeding voor jouw hond, heel veel honden gebaat zijn bij huisgemaakte voeding. Al maak je maar eens per week een heerlijke plantaardige maaltijd voor jouw hond, lekker en gezond! Hopelijk komt er een vervolg op dit mooie boek met alleen maar recepten. Dat zou ik in ieder geval geweldig vinden.

Kom maar op met het vervolg

Een mooi boek over een plantaardige manier van voeren, goed wetenschappelijk onderbouwt. Voor mij als vegan staat er informatie in die voor mij ook nieuw is, het hoofdstuk de aantallen bijvoorbeeld over hoeveel honden bijdragen aan de vleesconsumptie is best wel schokkend. Veel van de andere informatie in deel 1 niet, desalniettemin is het een leuk boek om te lezen. Mede door de ervaringsverhalen en de portretten van de honden. Hopelijk wordt dit boek zo’n succes (verdient het zeker) dat er ook snel een tweede (recepten)boek volgt.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Vlooien bij de hond Geef koekje! x

Vlooien bij de hond

27 april Door: Redactie

Vlooien bij de hond. Iedere hondeneigenaar heeft helaas al eens kennisgemaakt met ongewenste gasten die op de hond wonen. In deze blog alles over vlooien. Ze lijken zo onschuldig, ...

Lees het hele artikel
Een hond met verlatingsangst, hoe ga je hier mee om? Geef koekje! x

Een hond met verlatingsangst, hoe ga je hier mee om?

21 april Door: Redactie

Allereerst is het goed om te weten of jouw hond verlatingsangst heeft. Het liefste wil je er niet pas achter komen als de buren gaan klagen omdat jouw hond ...

Lees het hele artikel
Natuurlijke bescherming tegen vlooien en teken Geef koekje! x

Natuurlijke bescherming tegen vlooien en teken

20 april Door: Redactie

Vlooien en teken, daar wordt niemand blij van. Jij als hondenmens ook niet. Maar wil je nu ook geen gif op je hond gooien? Omdat dit de gezondheid van ...

Lees het hele artikel
Pups uit het buitenland Geef koekje! x

Pups uit het buitenland

19 april Door: Redactie

Als je een pup uit het buitenland koopt (ieder land buiten Nederland), mag de pup niet met 8 weken naar jou toe, maar moet je wachten tot 15 weken. ...

Lees het hele artikel