Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

DOG. EAT. PLANT. - Lisette Kreischer

17 januari
x
Wat is dit?

Honden die plantaardig eten, daar gaat het boek over. Als je dat zo leest, lijkt het prima en weinig beladen. Probeer echter eens in een Facebook groep over honden een bericht te posten waarin je aangeeft dat je jouw hond plantaardig of vegan voert. Je zult zeker te weten worden uitgemaakt voor dierenmishandelaar (van jouw hond) en wellicht krijg je de dierenpolitie op je dak.

LEESTIP: zijn Facebook groepen over honden wel zo gezellig?

DOG. EAT. PLANT. een bijzonder boek

Toch heeft Lisette Kreischer besloten een boek te gaan schrijven over het plantaardig voeren van honden. Lisette is in (vegan) Nederland een beroemde naam en ze heeft veel vegan (recepten)boeken op haar naam staan.  Vegan voor mensen wordt steeds meer mainstream, maar voor honden zeker niet. Dit maakt DOG.EAT.PLANT juist zo bijzonder. Het boek is verdeeld in 2 delen, het eerste deel gaat over het waarom en beslaat ongeveer 80% van het boek. Deel 2 gaat over het hoe.

Waarom kiezen voor vegan voeding voor honden?

Deel 1 van het boek gaat over het waarom. Waarom zou jij kiezen voor vegan voeding voor jouw hond? Je ziet aan de verdeling in het boek, dat juist het waarom veel aandacht nodig heeft en krijgt. In dit deel lees je de redenen, maar ook onderzoeken. Ik weet al vele jaren dat honden het geweldig kunnen doen op een plantaardig dieet. Honden die dat nodig hebben in verband met allergieën, maar ook hun allergievrije soortgenoten. Ik ben het boek dan ook begonnen lezen met een super positieve insteek en ik was zo benieuwd hoe prachtig dit boek geworden is. Het boek begint een sterk voorwoord door dierenarts Richard Pitcairn, die al lang voorstander is van vegan voeding voor honden. Er komen veel verschillende onderzoeken aan bod, maar ook persoonlijke portretten van honden die al lang plantaardig eten, met mooie foto’s van de honden.

Voor het milieu, voor de dieren en de hond

Plantaardig gevoerde honden kunnen heel lang en heel gezond leven. De redenen dat mensen kiezen voor plantaardige voeding voor honden zijn divers. Er wordt in het boek ingegaan op allemaal. Voor het milieu, voor de dieren die ín de hondenvoeding belanden (die willen immers ook niet dood) en voor de gezondheid van de hond. Juist door alle redenen uitgebreid aan bod te laten komen, met soms duizelingwekkende cijfers, wordt je als lezers meegenomen in het waarom.

Aan de slag

Wat mij betreft had het laatste deel veel uitgebreider gemogen, want je bent enthousiast en je wilt aan de slag. Kom maar op! In dit deel wordt uitgelegd wat er allemaal mogelijk is op het gebied van vegan hondenvoer. Ook staan in dit deel 10 recepten van maaltijd tot snacks. Dit gedeelte vind ik erg leuk om te lezen. Ik denk dat of je nu kiest voor vleesvoeding of vegan voeding voor jouw hond, heel veel honden gebaat zijn bij huisgemaakte voeding. Al maak je maar eens per week een heerlijke plantaardige maaltijd voor jouw hond, lekker en gezond! Hopelijk komt er een vervolg op dit mooie boek met alleen maar recepten. Dat zou ik in ieder geval geweldig vinden.

Kom maar op met het vervolg

Een mooi boek over een plantaardige manier van voeren, goed wetenschappelijk onderbouwt. Voor mij als vegan staat er informatie in die voor mij ook nieuw is, het hoofdstuk de aantallen bijvoorbeeld over hoeveel honden bijdragen aan de vleesconsumptie is best wel schokkend. Veel van de andere informatie in deel 1 niet, desalniettemin is het een leuk boek om te lezen. Mede door de ervaringsverhalen en de portretten van de honden. Hopelijk wordt dit boek zo’n succes (verdient het zeker) dat er ook snel een tweede (recepten)boek volgt.

Gerelateerde artikelen

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

10 recepten voor gezonde Kong ijsjes Geef koekje! x

10 recepten voor gezonde Kong ijsjes

22 juli Door: Redactie

In een Kong kun je gezonde hondenijsjes maken. Zo zorg je er voor dat jouw hond op warme dagen lekker wat verkoeling heeft en een mooie bezigheid. Voor pups ...

Lees het hele artikel
De leukste voerspeeltjes voor jouw hond Geef koekje! x

De leukste voerspeeltjes voor jouw hond

21 juli Door: Redactie

Voerspeeltjes of snackspeeltjes voor honden zijn speeltjes waar je voertjes (of snoepjes) in kunt verstoppen, die de hond er dan uit moet zien te halen. In dit overzicht hebben ...

Lees het hele artikel
Hondenpannenkoeken bakken Geef koekje! x

Hondenpannenkoeken bakken

30 juni Door: Redactie

Wat is nu weer een hondenpannenkoek? Honden die zich gedragen als een pannenkoek? Nee! Je kunt voor jouw hond pannenkoeken bakken. Je snijdt het dan in kleine stukjes en ...

Lees het hele artikel
Met je hond naar een hotel – 6 praktische tips Geef koekje! x

Met je hond naar een hotel – 6 praktische tips

28 juni Door: Redactie

Denk jij, als je aan een vakantie met jouw hond in een hotel denkt, meteen aan de spierwitte lakens met zwarte blubberpoten? Grote kans dat je dan niet heel ...

Lees het hele artikel