Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

5 x licht in het donker – veilig wandelen met de hond

9 oktober
x
Wat is dit?

Het is weer die tijd van het jaar. Je wandelt vaker met jouw hond in de schemer of gewoon echt in het donker. Het is belangrijk om jouw hond veilig te houden tijdens een wandeling. Een belangrijke manier is door te zorgen dat jouw hond zichtbaar is. We schreven al eerder een zeer uitgebreide blog over zichtbaarheid in het donker. In deze korte blog willen we je kennis laten maken met 5 verschillende hondenlichten.

1. Een lichtgevende halsband voor de hond. Hoewel de kleuren en de print nogal hysterisch zijn, valt het wel op. Deze halsbanden zijn voorzien van Led verlichting die de hele halsband doen oplichten. Deze halsband kost €12,95 en is online bij Bol.com te bestellen. In de omschrijving is wel te lezen dat de batterijduur een aantal maanden is. Zorg dus dat je extra batterijen in huis hebt!


2. Een volledig reflecterend en opvallend hondentuig van Hurrta. Het grote voordeel van dit tuig is, dat het hele lichaam van de hond extra opvalt. Het tuig is geschikt voor dagelijks gebruikt en heeft een extra handgreep bovenop het tuig, om de hond snel op te kunnen pakken in moeilijke situaties. Dit tuig is ook nog eens ergonomisch verantwoord. Het tuig is online te bestellen bij Medpets de prijzen zijn vanaf €35,50 maar voor die prijs koop je wel direct een tuig die je het hele jaar door kunt gebruiken.

Hurrta hondentuig


3. Orbiloc Dog Dual hondenlampje. Deze Orbiloc lampjes zijn bijzonder omdat ze waterdicht zijn, een hoge kwaliteit hebben en garantie van 3 jaar (!!). Je kunt het lampje met het bevestigingsbandje overal aan vastmaken; het hondentuig, de riem of de halsband. De zichtbaarheid van de Orbiloc lampjes is wel 50 meter en er zijn 7 verschillende kleuren lichtjes. Het Orbiloc LED lampje is online te bestellen bij EKO4petz de lampjes kosten €23,95.

Orbiloc hondenlampje


4. Luumi honden veiligheids lampje. Het Luumi lampje geeft extra zichtbaarheid in het donker door een helder blauwachtig wit LED licht. De lampjes zijn eenvoudig te bevestigen aan riem, halsband en tuig. De Luumi lampjes kun je online bestellen bij Max & Luna voor € 15,95 het is ons niet geheel duidelijk of dit een tijdelijke actieprijs is en dat het lampje normaal gezien €18,95 kost.
Luumi hondenlampje


5. Leuchtie lichthalsbanden. Deze lichthalsbanden zijn een stukje duurder dan alle andere lichtjes uit deze blog. Je koopt een Leuchtie lichthalsband vanaf €34,95 maar dan heb je ook wat. De banden zijn voorzien van LED lichtjes en ze zijn volledig waterdicht. Wanneer jouw hond graag de zee in rent in het donker is er niets aan de hand. De banden schuif je over het hoofd van jouw hond en door meerdere leds is jouw hond van alle kanten goed zichtbaar.

Leuchtie lichtbanden
Speciaal voor de allerkleinsten honden zijn er ook Leuchtie mini halsbandjes. Juist de allerkleinsten hondjes worden vaak vergeten bij het ontwikkelen van hondenlampjes. De lampjes zijn vaak voor de echte toybreed hondjes te zwaar of te groot voor aan het tuigje of aan het halsbandje. De Leuchtie Mini lichthalsbandjes zijn speciaal ontwikkeld met de kleine hondjes in gedachte. De Leuchtie halsbanden vind je online bij EKO4petz.

Leuchtie mini

Heb jij al een lichtje voor jouw hond? Misschien wel een die we niet hebben genoemd in dit blog, deel jouw ervaring gerust (daar leren we weer van!)

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

De eerste 4 hondenbloggers van The Dog Pen Geef koekje! x

De eerste 4 hondenbloggers van The Dog Pen

20 oktober Door: Redactie

Zo gezellig het aantal honden die blogger zijn bij The Dog Pen groeit heel erg hard. We verwelkomen binnenkort onze 14e blogger en officieel is dat onze 18e hond. ...

Lees het hele artikel
Is jouw hond zichtbaar in het donker? Geef koekje! x

Is jouw hond zichtbaar in het donker?

18 oktober Door: Redactie

De donkere dagen zijn alweer begonnen. In de ochtend is het langer donker en in de avond is het eerder donker. Grote kans dus dat je zowel 's ochtends ...

Lees het hele artikel
Boek 'Mijn reis met Gobi' Geef koekje! x

Boek 'Mijn reis met Gobi'

8 oktober Door: Redactie

Oké ik moet toegeven, het was een beetje een moeizame start (met name van mijn kant). Ik had mezelf voorgenomen om het boek 'Mijn reis met Gobi' geschreven door ...

Lees het hele artikel
Mag mijn hond het klokhuis van mijn appel? Geef koekje! x

Mag mijn hond het klokhuis van mijn appel?

7 oktober Door: Redactie

Als je jouw hond ooit een stukje appel hebt gegeven, kun je waarschijnlijk niet meer gerust een appel eten met jouw hond in de buurt. Grote kans dat jouw ...

Lees het hele artikel