Zoeken
Search
Generic filters
Exact matches only

5 x licht in het donker – veilig wandelen met de hond

9 oktober
x
Wat is dit?

Het is weer die tijd van het jaar. Je wandelt vaker met je hond in de schemer of gewoon echt in het donker. Het is belangrijk om je hond veilig te houden tijdens een wandeling. Een belangrijke manier is door te zorgen dat jouw hond zichtbaar is. We schreven al eerder een zeer uitgebreide blog over zichtbaarheid in het donker. In deze korte blog willen we je kennis laten maken met 5 verschillende hondenlichten.

1. Een lichtgevende halsband voor de hond. Hoewel de kleuren en de print nogal hysterisch zijn, valt het wel op. Deze halsbanden zijn voorzien van LED-verlichting die de hele halsband doen oplichten. Ze kosten €12,95 per stuk en zijn online bij Bol.com te bestellen. In de omschrijving is wel te lezen dat de batterijduur maar een aantal maanden is. Zorg dus dat je extra batterijen in huis hebt!


2. Een volledig reflecterend en opvallend hondentuig van Hurtta. Het grote voordeel van dit tuig is dat het hele lichaam van de hond extra opvalt. Het is geschikt voor dagelijks gebruikt en heeft een extra handgreep bovenop, om de hond snel op te kunnen pakken in moeilijke situaties. Dit tuig is ook nog eens ergonomisch verantwoord. Het is online te bestellen bij Medpets. De prijs is vanaf €35,50, maar voor die prijs koop je wel direct een tuig dat je het hele jaar door kunt gebruiken.

Hurrta hondentuig


3. Orbiloc Dog Dual hondenlampje. Deze Orbiloc lampjes zijn bijzonder omdat ze waterdicht zijn, een hoge kwaliteit hebben en een garantie van 3 jaar (!!). Je kunt het lampje met het bevestigingsbandje overal aan vastmaken; het hondentuig, de riem of de halsband. De zichtbaarheid van de Orbiloc lampjes is wel 50 meter en er zijn 7 verschillende kleuren lichtjes. Het Orbiloc LED lampje is online te bestellen bij EKO4petz. De lampjes kosten €23,95 per stuk.

Orbiloc hondenlampje


4. Luumi honden veiligheidslampje. Het Luumi lampje geeft extra zichtbaarheid in het donker door een helder blauwachtig wit LED licht. De lampjes zijn eenvoudig te bevestigen aan riem, halsband en tuig.  Je kunt ze online bestellen bij Max & Luna voor € 15,95. NB: het is ons niet geheel duidelijk of dit een tijdelijke actieprijs is, aangezien het lampje normaal €18,95 kost.
Luumi hondenlampje


5. Leuchtie lichthalsbanden. Deze lichthalsbanden zijn een stukje duurder dan alle andere lichtjes uit deze blog. Je koopt een Leuchtie lichthalsband vanaf €34,95,  maar dan heb je ook wat. De banden zijn voorzien van LED lichtjes en zijn volledig waterdicht. Wanneer jouw hond graag de zee in rent in het donker, is er dus niets aan de hand. De banden schuif je over het hoofd van je hond, en door meerdere leds is hij of zij van alle kanten goed zichtbaar.

Leuchtie lichtbanden
Speciaal voor de allerkleinste honden zijn er ook Leuchtie mini halsbandjes. Juist de allerkleinsten worden vaak vergeten bij het ontwikkelen van hondenlampjes. De lampjes zijn vaak voor de echte toybreed hondjes te zwaar of te groot voor aan het tuigje of aan het halsbandje. De Leuchtie Mini lichthalsbandjes zijn speciaal ontwikkeld met de kleine hondjes in gedachten. Je vindt deze halsbanden online bij EKO4petz.

Leuchtie mini

Heb jij al een lichtje voor jouw hond? Misschien wel een die we niet hebben genoemd in dit blog. Deel jouw ervaring gerust; daar leren we weer van!

Tags

Wat is dit?

Meer verhalen van Redactie

Hip deze zomer: suppen met je hond! Geef koekje! x

Hip deze zomer: suppen met je hond!

14 juli Door: Redactie

De ultieme manier om van het water te genieten is op een plank rustig peddelend door het water te glijden; suppen dus! Dat suppen steeds bekender is geworden dat ...

Lees het hele artikel
Houd je hond koel in een hittegolf Geef koekje! x

Houd je hond koel in een hittegolf

25 juni Door: Redactie

De mussen vallen van het dak, je kunt geen verkoeling vinden en het lijkt ook bijna niet af te koelen; een hittegolf! De officiële definitie van een hittegolf is: ...

Lees het hele artikel
De 10 meest gestelde vragen over The Dog Pen Geef koekje! x

De 10 meest gestelde vragen over The Dog Pen

15 juni Door: Redactie

Wanneer je een website begint zoals The Dog Pen, en het hele concept is volledig nieuw en nog nooit eerder gedaan. Dan is het logisch dat je een aantal ...

Lees het hele artikel
Hondenbrokken als beloningssnoepje? Geef koekje! x

Hondenbrokken als beloningssnoepje?

4 juni Door: Redactie

Veel mensen vragen zich af of ze de reguliere brokken van de hond ook kunnen gebruiken als beloningssnoepje. Tijdens de hondentraining bijvoorbeeld. In deze blog vertellen we je wanneer ...

Lees het hele artikel